Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A gyakran előforduló munkaerő túlkínálat mellett is rendkívül nehéz kiválasztani a megfelelő munkatársat, ez okozza a legnagyobb problémát a gyakorló HR-esek ötödének - derült ki a Humánia HRS Group Zrt. kutatásából.

A megkérdezettek 17 százaléka a HR terület szakmai szerepének elismertetését említette meg nehézségként, még mindig kevés cégnél tölt be stratégiai szerepet a humánerőforrás részleg. A HR-esek 11 százaléka gondolja úgy, hogy a július elsejétől hatályba lépett új Munka törvénykönyvére való felkészülés is nagy problémát okoz számára. A válaszadók tizede szerint pedig nagyon nehéz a kulcsemberek, tehetségek megtartása.

Egy másik felmérés is hasonló eredményre jutott: világszerte háromból egy munkaadónak jelent nehézséget, hogy megfelelő munkaerőt találjon. A ManpowerGroup 41 országot érintő kutatása szerint a cégek egyharmada szakemberhiánnyal küzd.

Magyarországon - a globális átlaggal megegyezően - ugyancsak a megkérdezettek 34 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nehezen talál megfelelő munkaerőt. (A tavalyi felmérésben mindössze a magyar munkaadók kevesebb mint negyede nyilatkozott hasonlóan.)

Mi az oka?

A problémák rangsorát Magyarországon a gyakorlat hiánya vezeti, második a nem megfelelő szakmai tudás, a harmadik pedig az, hogy a jelentkezők magasabb fizetést szeretnének, mint amennyit a munkaadó ajánlani tud.

G. Nagy Balázs, a Manpower üzletfejlesztési igazgatója (aki a cég Solutions üzletágának az ügyvezetője is) a felmérés sajtóbemutatóján elmondta: a munkavállalók is tudják magukról, hogy rájuk lenne szüksége a cégeknek, és az a vállalkozás, amely nem tud olyan mértékű bért adni, amit szeretnének, hiába is próbálkozik. Ezek a szakemberek elmennek oda, ahol megkapják az áhított fizetést. Sok esetben inkább külföldön próbálnak szerencsét.

A legnagyobb problémának azt tartják a munkaadók, hogy az álláskeresőknek a szakmai képességei és alapvető készségei hiányoznak.

   Nehezen találnak a cégek jó munkaerőt   

Sok vállalkozás panaszkodik arra, hogy egyáltalán nincsenek pályázók - ez főleg a német cégeknél jelent problémát (ezt a rést használják ki a kelet-európai, köztük a magyar munkavállalók, amikor külföldre mennek dolgozni - a németországi munkakörülményekről itt olvashatnak.

A Manpower-kutatás szerint Japánban van a legnagyobb hiány szakemberekből, itt a munkaadók 81 százaléka küzd nehézségekkel, amikor alkalmazottat keres. A lista élén van még Brazília, Bulgária, de a német munkaadóknak is az átlagosnál nagyobb nehézségeket okoz a munkaerő felvétele.

Elmenekülnek a fiatalok

Bulgária egyébként igen nagy bajban van. Mint az FN24 korábban megírta: több mint egymillió ember hagyta el az utóbbi húsz évben az országot, gyakorlatilag fiatal értelmiségi réteg már nincs is. Az utóbbi 20 évben egymillió ember hagyta el a most mintegy 7,5 millió lakosú Bulgáriát, köztük 2-300 ezer fiatal, jól képzett, több nyelven beszélő értelmiségi. Setényi János oktatáskutató, minőségbiztosítási auditor a lapnak elmondta, többször dolgozott szakértőként a balkáni országban és az az általános tapasztalata, hogy ott már nem lehet találkozni első kategóriás értelmiségiekkel.

Az oktatáskutató szerint ugyanis két forgatókönyv van: a lengyel és a bolgár. A lengyel fiatalok elmennek pénzt keresni, aztán visszatérnek a szülőföldjükre, és ott élik le az életüket. A bolgár modell viszont azt mutatja, hogy a politikai, kulturális, társadalmi viszonyok annyira leromlottak az anyaországban, hogy nem mennek haza az emigránsok.

Tavaly a lengyel munkaadók jelezték a legkisebb szakemberhiányt a Manpower felmérése során, mindössze 4 százalékuk nem talált megfelelő szakembert. Ebben az időszakban szóltak arról a hírek, hogy a lengyel fiatalok hazatérnek, és az "éledező" lengyel gazdaság tárt karokkal várja őket. (Az idén viszont már Lengyelországban is a munkaadók egyharmada szembesült a jól képzett munkaerő hiányával.)