Korábbi cikkeinkben már kitértünk arra, hogy a menedzser és a vezető között is érdemes különbséget tenni. Amíg az előbbi tökéletes a végrehajtásban, addig a jó vezető képes a legjobbat kihozni a csapatából úgy, hogy nem kézi vezérléssel irányítja őket, hanem rávezeti a megoldásra embereit. Na, de kinek hol a határ, ameddig még képes elviselni a kevésbé ideális főnökét? És egyáltalán szükséges-e, hogy ideális legyen a vezetőnk? Nézzük csak!

A kevésbé ideális főnököket 4 fő típusba sorolhatjuk:

1. A diktátor: kegyetlen megjegyzéseit és azonnal lecsapó kritikáit sosem csomagolja diplomatikus köntösbe, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy mellette katonás munkafegyelem és szigorú elvárások várnak ránk.

2. A keménykezű: ő az, aki olyan, mint egy szigorú tanár vagy szülő. Mindig ébernek kell lennünk, különben kiesünk a kegyeiből, és várható valamilyen büntetés is.

3. A felszínes: vagy túl sok mindennel foglalkozik egyszerre, vagy szinte semmi sem érdekli - mindenesetre úgy érezhetjük, igazából magunkra vagyunk hagyva.

4. A tapasztalatlan: kerüli a döntéseket, a konfliktusokat, a kockázatot - és lehet, hogy a saját beosztottaival való négyszemközti megbeszéléseket is.

Nehéz eset a főnököm? 3 őszinte véleményA legrosszabb főnöktípusokról bővebben ITT olvashatunk!

Ám attól még, hogy nem a fenti típusba tartozó főnökök számítanak a legjobb vezetők közé, előfordulhat, hogy mégis egy ilyen vezetés alatt kell dolgoznunk. Akár hosszabb távon is. Szorítsuk össze a fogunkat, és tartsunk ki? Reménykedjünk benne, hogy leváltják, vagy elmegy innen? Vagy keressünk új munkahelyet magunknak? Mi a jó megoldás?

Nehéz eset a főnököm? 3 őszinte vélemény

"Az én főnököm a felszínes kategóriába tartozik - osztja meg velünk bizalmasan Anna -, nem egyszer előfordult már, hogy egy-egy mérvadó egyeztetésre elfelejtett eljönni. Nagyon ciki volt nekem, magyarázkodhattam a többiek előtt... de persze mindenki ismeri ennyi idő után. Emiatt már gyakorlatilag olyan szavam van cégen belül, mintha én lennék a csoportunk vezetője. Szóval annyira nem feltétlenül bánom, hogy ő ilyen, meg azért abban is bízom, hogy nemsokára valóban felkérnek erre a pozícióra."

Judit más főnököt fogott ki, de szintén a saját maga előnyére tudta fordítani: "Ha sürgősen kell megcsinálnom valamit, totál bepánikolok, és fogalmam sincs, hogy induljak el, csak kapkodok, és persze nem is haladok úgy. Ezt a korábbi főnökeim nem nagyon szerették, és mindig csak a letolásokat kaptam. András tanított meg arra, hogy tudjam kezelni az ilyen helyzeteket is, és ugyan ő a keménykezű főnökök közé tartozik - sokan utálják is emiatt a cégnél -, de én beláttam, hogy nekem kifejezetten ilyen vezetésre van szükségem. Hát, ilyen szemmel nézve ő az ideális főnök."

Ez is egy érdekes meglátás. Azonban Albert esetében, aki még csak hat hónapja dolgozik egy pályázatíró cégnél, nem ennyire szerencsések az előjelek. "Nálunk őskáosz van ilyen téren, a főnököm egy agresszív vadállat. Bocsánat, de nem tudom másképp jellemezni. Olyan kirohanásai vannak néha, hogy attól tartok, összetöri az íróasztalát... A baj az, hogy mivel ő a tulajdonos is egyben, igazából nincs senki, aki miatt kontrollálná magát. Én már aktívan keresek másik állást, innen minél hamarabb el akarok menni, kész idegbaj ez a cég..."

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Teljesen érthető Albert hozzáállása, hiszen egy ilyen "kultúrájú" vezetés alatt nem szívesen dolgozik senki - na, de nem is kell! Álláshirdetések százai jelennek meg nap, mint nap, ne feledjük, sosem szabad ragaszkodnunk egy kevésbé jó álláshoz, időnként tovább kell lépni a saját érdekünkben.

Nehéz eset a főnököm? 3 őszinte véleményNézzünk körbe ITT és ITT, ha egy jó állásra vágyunk!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, főnök, vezető, karrier