Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Akár állást keresünk, akár munkahelyváltáson gondolkodunk, fontos lehet tájékozódnunk leendő munkaadónkról, amihez a leghitelesebb forrást biztosan a dolgozói vélemények adják. Ezeket gyűjti össze és teszi láthatóvá a Munkahelyek.hu oldal, ahol jelenleg több mint 155.000 cégről találhatunk információkat, több mint 165.000 munkatárs visszajelzései alapján. „Az oldal 2015-ben indult, de az ötlet még korábbra datálható. 2012 körül kezdtek megjelenni a közösségi véleményezésen alapuló platformok, amelyek gyorsan nagy népszerűségre tettek szert. Úgy gondoltuk, hogy a szállások és szolgáltatások értékelésén túl egy hasonló elven működő oldal az álláskeresők számára is hasznos lehet” – avat be Fodor Zsolt, a Munkahelyek.hu szenior termékmenedzsere.  

Valódi iránytű

Ahhoz, hogy bepillantást nyerjünk a cégek életébe, vagy akár mi is értékelhessük munkahelyünket, regisztrálnunk kell, amit fényképpel vagy anélkül is megtehetünk. Amennyiben még csak a piaci viszonyokkal szeretnénk képbe kerülni, nem egy konkrét munkahely után érdeklődünk, szétnézhetünk a legnagyobb, azaz a legtöbb regisztrált munkatárssal rendelkező munkaadók között, szemezgethetünk abc sorrendben, vagy akár az értékelések szerint is. A legtöbb információhoz természetesen akkor juthatunk, ha a gyorsszűrő funkciót használva rákeresünk arra a vállalatra, amely a leginkább érdekel bennünket. Az oldalon minden munkahelyhez egy részletes adatlap tartozik – gyakorlatilag annyi mindent tudhatunk meg egy-egy munkaadóról, mintha mindenhol dolgozna néhány ismerősünk.

Munkahelyek.hu: nincs több titok - álláskeresés, munkahely, vélemények

Az első, amit minden munkahely esetén láthatunk, az egy gyors összefoglaló a számszerűsíthető adatokról: hány munkatárs regisztrált be a Munkahelyek.hu-ra, mennyi értékelés és vélemény olvasható a cégről, hányan követik az adott vállalatot, és aktuálisan hány nyitott állást találhatunk itt. Érdemes továbbgörgetünk, ugyanis az első kiemelt blokkban a munkaadóról szóló értékelések összesítését láthatjuk a juttatások (étkezési/közlekedési hozzájárulást biztosít-e a cég), a fizetés, a munkakörülmények, a munka-magánélet egyensúly, a kollégák (légkör) és a vezetők vonatkozásában. Ezekből tehát kiderül, mennyire elégedettek a munkahellyel az ott dolgozók, ami alapján fontos első benyomást szerezhetünk” – fejti ki Fodor Zsolt.

Ha árnyalni szeretnénk a képet, elolvashatjuk a részletesebben kifejtett véleményeket is. „A különböző munkakörben dolgozók eltérő értékeléseket is megfogalmazhatnak, ezért ajánlott a számunkra releváns kollégák mondandójára koncentrálni, és azt is figyelembe kell vennünk, hogy az országosan több telephellyel rendelkező cégek, például áruházláncok esetén, régiónként is különbözhetnek a visszajelzések. Hamarosan lehetséges lesz a szűrés az egyes városokra, ezzel is megkönnyítve a tájékozódást. Amennyiben mi mondanánk véleményt munkaadónkról, tartsunk be néhány alapszabályt: fontoljuk meg, miről és milyen formában írunk, állításaink legyenek valóságosak, tartózkodjuk a túlzásoktól. Ne itt adjuk ki a dühünket, ahogy főnökünk szidalmazásába se kezdjünk, név nélkül sem, ez ugyanis tényleges jogi következményeket is maga után vonhat. Olyan információkat közöljünk, amelyeket fordított esetben mi is hasznosnak tartanánk” – hangsúlyozza a termékfelelős. 

Szívesen dolgoznánk itt?

Ha a fentiek alapján még nem tudnánk dönteni, megpályázzunk-e egy állást az adott cégnél, vagy váltsunk-e aktuális munkahelyünkről, további kulisszatitkok segítik az eligazodásunkat. „A következő blokkból a munkakörülményekről derülnek ki lényeges tudnivalók. Számtalan jellemző közül választhatják ki a dolgozók, ők mit is szeretnek a leginkább munkahelyükön. Ezek között szerepel például a céges busz, az orvosi felügyelet, a boltok a közelben, a tusoló, az étkező, a kerékpártárolás, vagy a megközelíthetőség, de a sort még hosszan folytathatnánk. Az adatalapon az a három tényező szerepel kiemelten, amely a legtöbb megerősítést kapta. Ezeket súlyozhatjuk, számunkra melyiknek van tényleges jelentősége, így könnyebben találhatjuk meg a nekünk való munkahelyet” – részletezi a szakember.

Hogy hol éreznénk igazán jól magunkat, az nagyban függ a bérezéstől is, ezért az oldal igyekszik a juttatás tekintetében is minél pontosabb adatokkal szolgálni. „Gyűjtjük és megosztjuk a fizetéseket a látogatókkal. Ezek a számadatok három forrásból érkeznek: egyrészt a regisztrálók adják meg bérintervallumban a munkakörükben jellemző pénzösszegeket, másrészről fontos tájékozódási pontot adnak a Profession.hu önéletrajz adatbázisában az álláskeresőktől származó fizetési igények, valamint a cégek HR-esei is megadhatják az elérhető béreket. A fizetések mellett árulkodóak lehetnek egyéb mutatók is, különösen a dolgozók korosztályok szerinti megoszlása, a nemek aránya, és az is, hogy átlagosan mennyi időt töltenek a munkavállalók a cégnél” – sorolja interjúalanyunk.

Jelentkezzünk azonnal!

Ha egy vállalat elnyerte a tetszésünket, ráadásul nyitott állásokat is kínál, nem érdemes haboznunk: pályázzunk azonnal! A termékmenedzser elárulta, hogy az álláshirdetések új formát öltenek hamarosan az oldalon, még átláthatóbbá válnak, és még teljesebb benyomást adnak majd a megpályázható munkakörökről. „A munkavállalói igényeknek megfelelően az a célunk, hogy valamennyi hirdetés tartalmazza a munkavállalók számára leglényegesebb információkat, mint a lokáció, a munkaidő és a fizetés. Emellett részletes feladatlista is segíti az álláskeresőket, az elvárások pedig a hirdetés végén szerepelnek. Itt is feltüntettük a munkahely legfőbb jellemzőit, ahogy arra is van mód, hogy a hasonló állások között szemezgessünk, ha mégsem ezt kerestük.

Használjuk ki az oldalt, és tudjunk meg minél többet arról a munkahelyről, amit kinéztünk magunknak. Kiderülhet, hogy aktuális munkánk sokkal testhezállóbb számunkra, de ennek az ellenkezője is igaz lehet, a szerzett információk által pedig az állásinterjúra is felkészültebben érkezhetünk. Regisztráljunk már ma a Munkahelyek.hu oldalra, és nézzünk szét a dolgozók által véleményezett cégek között. Ide kattintva válogathatunk a több ezer álláslehetőség közül, mégpedig felesleges rizikó nélkül.

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, munkahely, dolgozók, vélemények