Magyarországon 2013-ban átlagosan 9 százalék különbség volt az ugyanolyan munkát végző férfiak és nők fizetése között, míg 2012-ben még 11 százalékkal kaptak kevesebbet a nők. A munkaképes korú nők foglalkoztatottsága 58-ról 59 százalékra nőtt (a férfiaké közben 70-ről 72-re), a női munkanélküliség pedig 11-ről 10 százalékra mérséklődött.

Csökkent a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 27 vizsgált tagállamában - derült ki a PwC tanácsadó cég által összeállított Nők a munkában mutatóból (Women in Work Index), amelynek legfrissebb, 2013-ra vonatkozó adatait az idei nőnapra időzítve jelentették meg.

A rangsort Norvégia vezeti és Dél-Korea zárja. 2012-ről 2013-ra Magyarország 5, Nagy Britannia 4, az Egyesült Államok pedig 3 hellyel előbbre került a listán, míg Ausztrália 6, Lengyelország pedig 5 hellyel lejjebb csúszott. Magyarország a legfrissebb adatsorban a 16. (a korábbi felmérésben még a 21.volt). A legjobb helyezésünk 2007-ben volt, ekkor hazánk a a 7. helyen végzett.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenni

A nők (munka)helye Magyarországon

Ahhoz, hogy a férfiakhoz hasonló módon önállóan, valódi választási lehetőségek alapján hozhassák meg döntéseiket a nők, elengedhetetlen a gazdasági függetlenségük - véli a Jól-Lét Alapítvány. A nők adottságairól, képességeiről és készségeiről alkotott sztereotip, általánosító és korlátozó társadalmi nézetek fenntartják a nők és férfiak közötti jövedelmi egyenlőtlenségeket, a fizetett és fizetetlen munka megoszlásának egyenlőtlenségét. Emellett az is általános, hogy egy nő kevésbé képes karriert építeni, mint hasonló képzettségű és képességű férfitársai - derült ki a szervezet által rendezett, Nők (munka)helye Magyarországon című eseményen.

A nők a férfiakénál alacsonyabb munkaerő-piaci státuszának legmarkánsabb, általános kísérőjelensége az, hogy a gyermeket vállaló nők korlátozottan térhetnek csak vissza a munk világába. Ám nagyon fontos megjegyezni, hogy vannak olyan hazai munkáltatók, amelyek támaszkodni kívánnak a nők tehetségére, ehhez részmunkaidős állásokat, távmunkát vagy egyéb atipikus munkalehetőséget kínálnak nekik, illetve egyedi juttatásokat adnak.

Az alapítvány 2002 óta dolgozik a kisgyermekes nők munkaerő-piaci esélyegyenlőségének megteremtésén. A hátrányos megkülönböztetés okainak és összefüggéseinek kutatására fókuszálnak, tanácsadóként, szakértőként segítik, gyakorlati megoldásokat javasolnak az érintetteket, azaz a pályaújrakezdő nőket, apákat, munkáltatókat, illetve a szakmapolitikai döntéshozókat.

Ahol megbecsülik a nők munkáját

A Jól-Lét Alapítvány 2013-ban alapította a Visszafogadó Munkahely díjat. 2014 végén hirdették meg a munkám visszavár pályázatot, amelyre gyermekgondozási szabadságuk után korábbi munkahelyükre sikeresen visszatért szülők nevezhették munkaadójukat. A díjra tavaly 35 vállalatot jelöltek.

A "Legnépszerűbb visszafogadó munkahely díj" idei országos nyertese a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt., a "Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely díj" pedig az NI Hungary Kft.-t illeti meg.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenni

A K&H-ra 55 jelölés érkezett az ország különböző részeiről. A jelöléseket küldő női munkavállalók hangsúlyozták, hogy munkáltatójuk elkötelezett, etikus és korrekt a kisgyermekes nők visszafogadása terén. A visszatérést segítő munkáltatói gyakorlatok közül kiemelték a proaktív kapcsolattartást a távollévő kisgyerekes munkavállalókkal, és azt, hogy a vállalat biztosítja a szülést megelőzően betöltött munkakörbe történő visszatérést. A szervezet Budapesten és vidéken is elérhetővé teszi munkatársai számára a gyermekvállalással összehangolható atipikus munkaszervezési formák, a törzsidős, részmunkaidős, rugalmas munkavégzés lehetőségét. A kisgyermekes nők visszafogadását rendszerszinten működtető programban a vezetőség is elkötelezett.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenniA Kereskedelmi és Hitelbank ilyen munkákat hirdet!

A debreceni NI Hungary Kft. - hasonlóan a National Instruments valamennyi tagvállalatához - a munkatársait tekinti a legfontosabb hosszú távú versenyelőnyének, ezért mindent megtesz azért, hogy a legtehetségesebb embereket alkalmazza. Ebből a törekvésből nem maradhatnak ki azok sem, akiknek a gyermekvállalás miatt több segítségre és rugalmasságra van szüksége magánéletük és munkájuk megszervezésében.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenniAz NI Hungary munkalehetőségei itt böngészhetők!

A regionális díjakat a Nóra-Hálózat tagszervezetei helyi rendezvényeken adják át a BUW Hungary Kft., a GE Hungary Water and Power és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara részére.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenniA GE Hungary Water and Power állásait itt találjuk!

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenniA Szegedi Tudományegyetem ilyen munkákat kínál!

Még egy jó példa

A Vodafone Magyarország kibővítette az állami anyasági juttatáscsomagot és négy hónapon keresztül a teljes fizetést, a következő két hónapban pedig a munkabér 70 százalékát biztosítja női dolgozói számára a születési szabadság alatt - közölte a mobilszolgáltató az MTI-vel. Ezen felül a születést követő fél éven belül ismét munkába álló kismamák a visszatérést követő első hat hónapban részmunkaidőben, heti 30 órában dolgozhatnak, szintén teljes munkabérért.

A Vodafone Csoport a modellt 30 nemzetközi leányvállalatánál vezette be, a rövidített munkaórák által a csoportnál dolgozó családok összesen világszerte 608 millió nappal több időt tölthetnek gyermekeikkel és 14 milliárd dollárt takaríthatnak meg - derül ki a cég megbízásából készített kutatásból.

Munkahelyek, ahol jó nőnek lenniA Vodafone-nál ilyen állásokat találhatunk!

A felmérés szerint az új anyasági juttatáscsomaghoz hasonló rendszerrel 19 milliárd dollárt spórolhatnak a multinacionális vállalatok, mivel ugyan a bővített konstrukció bevezetése 28 milliárd dollár pluszköltség a cégnek, a szülés után távozó nők pótlásához szükséges toborzási és képzési költség évi 47 milliárd dollárba kerülne.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, nők, kismama, gyes, gyed, állás