Körbenéztünk, hogy ki milyen szempontokat és körülményeket mérlegel, amikor egy másik városban, esetleg megyében vagy külföldön vállal munkát. Nézzük!

"Nálunk nem volt kérdés világít rá András, jelenleg egy logisztikai központ csoportvezetője -, hogy én jóval többet fogok dolgozni, amíg a feleségem otthon marad az ikrekkel. Nem is volt ebből gond az elején, elkezdtem új munkákat felkutatni, vagy éppen másodállást, amivel plusz pénzt kereshetek. Aztán az akkori főállásomból kiraktak… Egyik napról a másikra, üzleti eredményekre hivatkozva. Kemény időszak volt, fél évig nem volt munkám, csak esetileg. Végzettségemen alul elvállaltam mindent, hogy legalább annyival is beljebb legyünk. Aztán jött egy haverom, és kiderült, hogy Pécsen lenne egy jó munka, de azt jelenti, hogy napi szinten másfél-másfél órát kell ingáznom oda-vissza. Megbeszéltem a feleségemmel, jelentkeztem rá, felvettek. Egy éve dolgozom itt, és kibírható az utazgatás, bár a családommal szinte csak a hétvégén tudok együtt lenni. Bízunk benne, hogy megváltozik ez, és folyamatosan keresek új állást, tanultam a korábbiakból.”

Csak egyet tudunk érteni Andrással több szempontból is. Ha dolgozni akarunk, megtalálhatjuk a módját, de elképzelhető, hogy kompromisszumok árán. Illetve soha nem szabad hátradőlni, a szemünket mindig tartsuk rajta az új lehetőségeken. És emellett ne feledjük azt sem, hogy a sikeres pályázáshoz egy ütős önéletrajz is nélkülözhetetlen, legyen mindig kéznél egy friss verzió:

LETÖLTHETŐ ÖNÉLETRAJZ MINTÁKAT ITT TALÁLUNK, A PROFESSION.HU ÖNÉLETRAJZKÉSZÍTŐJÉT PEDIG ITT.

Munkába járás: ingázás család mellett

Anitával Skype-on készítettük el az interjút, mivel ő jelenleg Norvégiában dolgozik egy környezettudatos energiaforrásokat felhasználó ingatlanprojekten. "A férjemnek nagyon nehéz volt megbarátkozni a gondolattal, hogy mondjuk, havonta egyszer megyek majd haza Magyarországra. De úgy könnyebb szerintem mindkettőnknek, hogy látjuk a szakmai jelentőségét ennek a projektnek, és határozott időre, összesen egy évre szól. Ez egy nagyon nagy lehetőség számomra! És ezt kellett vele megértetnem. Ő amúgy egy türelmetlenebb típus, én vagyok az előre tervező, a stratéga a családban. Leültem vele ezt átbeszélni, és levezettem neki, hogy ha most ezt az egy évet kibírjuk így, akkor milyen anyagi alapokról folytathatjuk, és szakmailag mennyivel előrébb leszek abban, hogy végre egy saját tervezőirodát nyissunk: ő építészmérnök, én környezetmérnök végzettséggel rendelkezem, és egy ilyen innovatív projekt után, mint amiben most dolgozom, a határ szinte a csillagos ég. Ezt ő is belátta, és így türelmesebb.”

Való igaz, hogy az időszakos lemondások meghozhatják a várva várt eredményeket – még ha nem is azonnal. Lehet, hogy Anitához hasonlóan találunk egy átütő lehetőséget, és egy bizonyos időt ingázással, lakóhelyünktől és családunktól távol kell eltöltenünk.

TÖBB MINT TÍZEZER MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁS ITT! SZEMEZGESSÜNK BELŐLÜK!

De gondoljuk csak bele: mennyire kevés idő mindez, és milyen sok értéket kapunk általa! Álláskeresési lehetőségeink egy magasabb szintre kerülnek, és jóval nagyobb mértékben fejlődünk szakmailag egy új környezetben, mint amire addig esélyünk volt. Arról nem is beszélve, hogy a legnagyobb kincs a karrierünk számára is az, amit elsajátítunk, amit megtapasztalunk, amit létrehozunk.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

NÉZZÜNK MÁTÓL MÁS SZEMMEL AZ ÁLLÁSLEHETŐSÉGEKRE!

Keressünk rá olyan területekre is, ami eddig nem jutott eszünkbe. Ne vessük el a lehetőségét az ingázásnak, ráadásul több cég számára teljesen természetes, hogy vegyesen, az irodából és a távolból felváltva is végezhető a munka. Minden rajtunk múlik, és ha hajlandóak vagyunk a kompromisszumokra, a munkaadó részéről is hasonló rugalmasságot érhetünk el.

KERESSÜNK RÁ: ILYEN ÁLLÁSOKAT KÍNÁLNAK MÁS MEGYÉKBEN!

TÖBB MINT 200 KÜLFÖLDI ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Sőt, akár rugalmas munkaidőben végezhető állások közül is válogathatunk, kattintsunk ezekre is:

ÁLLÁSOK KISMAMÁKNAK

RÉSZMUNKAIDŐS ÁLLÁSOK

TÁVMUNKA

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal. Ne maradjunk ki ebből sem!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, család, munkába járás, külföld