Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egyre több multinacionális vállalat kínál állás-, és hosszú távon akár karrierlehetőséget is a felkészült szakembereknek. Hogy mit is jelent a felkészültség, az munkakörtől, szakterülettől függően változhat, vannak azonban olyan alapok, amelyekre biztosan szükségünk lesz, ha szeretnénk kitűnni a többiek közül, és meglépni azt a vágyott következő szintet. Lássuk, melyek ezek!

Kommunikáció

A fejlett kommunikációs készség mindennek az alapja. Ez azonban nem csak annyit jelent, hogy megfelelően és meggyőzően vagyunk képesek kifejezni magunkat, magába foglalja a nonverbális jelek (mimika, gesztusok, testtartás, hanglejtés, hangsúlyok) dekódolását és pontos használatát, ahogy a beszélgetőpartnerhez igazított szókincset is. A kommunikáció sikerességéhez elengedhetetlen a kifinomult kérdezéstechnika, és az értő figyelem is, azaz nemcsak beszélnünk kell tudni, de legalább annyira hallgatni is, ha szeretnénk bebizonyítani alkalmasságunkat egy felelősségteljes pozícióra. 

Multiban dolgozik? Így tűnhet ki! - munka, karrier, fejlődés

Kulturális érzékenység

A multinacionális vállalatoknál nem ritka, hogy más országokból érkező munkatársakkal és külföldi partnerekkel kell együtt dolgoznunk nap, mint nap. Ahány ház, annyi szokás – a mondás ebben a kontextusban is igaz, hiszen a különböző kulturális háttérrel rendelkezők teljesen eltérően viszonyulnak a munkához, másképp értékelik a teljesítményt, sőt, még a határidők betartásában is tapasztalhatunk jelentős eltéréseket. A hatékony együttműködés kulcsa tehát, ha képesek vagyunk ráhangolódni ügyfelünk, kollégánk gyakorlatára, és kellő érzékenységgel reagálunk a közösen megoldandó helyzetekre.

Csapatmunka

Elcsépelten hangzik, mégis rendkívül fontos helye van a listában ennek a képességnek. Ha egy több száz főt foglalkoztató cég adott részlegének egy konkrét projektjében kapunk feladatokat, akkor végezhetjük kiemelkedően a munkánkat, ha a saját munkakörünknél sokkal szélesebb perspektívában tudunk gondolkodni. Mivel minden mindennel összefügg, az eredményességhez olajozott kooperációra van szükség akár a távolabbi munkatársainkkal is, ezért elengedhetetlen, hogy kellő precizitással és mindig időben végezzük el a ránk bízott teendőket, ha szükséges, dolgozzunk a másik keze alá, és legyünk proaktívak a közös folyamatokban.

Rugalmasság

Talán soha nem volt még ennyire változékony a munka világa, amikor is újabbnál újabb technológiák hódítanak teret magunknak, eddig nem létező munkakörök születnek, míg mások elveszítik korábbi jelentőségüket, és gyakran még a munkatársaink sem állandóak. Ahhoz, hogy a változások közepette helytálljunk, rendkívüli rugalmasságra és nem kevés kreativitásra is szükségünk van. Ha pedig mindeközben még karrierünkben is haladnánk, képesek kell lennünk átkapcsolni gondolkodásunkat a problémaközpontú megközelítésről a megoldás-orientált módra, hogy az ösztönző kihívást, ne pedig a nehézséget lássuk meg a mindennapjainkban.  

Kíváncsiság

Az előbbihez szorosan kapcsolódik a nyitott, kíváncsi attitűd, vagyis hogy képesek vagyunk-e befogadni az innovációkat, elsajátítani az új technikákat, és egyáltalán lépést tartani ezzel a felfokozott ritmussal. A fejlődés, a továbbképzés ma már nem válaszható, hanem kötelező elem, főleg azok számára, akik nem elégednek meg aktuális munkájukkal. Az eszközök tárháza is végtelen a témában: videós és szöveges tartalmak, online kurzusok, hírlevelek, workshopok, tréningek teremtik meg a mindenki számára testhezálló platformot, nekünk csupán élnünk kell velük.

Hogy állunk a fentiekkel? Vannak gyenge pontjaink? A jó hír, hogy minden említett képességünk finom-hangolható, a lényeg, hogy kezdjünk bele mihamarabb, hogy karriercéljaink is belátható távolságra kerüljenek. Ha épp a váltáson gondolkodnunk, legyünk naprakészek,figyeljünk a legfrissebb állásokra, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Személyes beállításainkat használva könnyen megtalálhatjuk a számunkra ideális munkát, ha pedig önéletrajzunkat is feltöltjük ide, a munkáltatók számára is láthatóvá válunk.

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, karrier, képességek, fejlődés