Sokféle motivációt tudhatunk magunkénak a karrierünk során, és ez segít abban, hogy mindig szem előtt tartsuk a fejlődést, a továbblépést. Lehet, hogy az álmainkat szeretnénk valóra váltani. Vagy éppen életünk értelmét keressük. Pályamódosításra vágyunk. Úgy döntünk, kiszállunk a mókuskerékből, és valami gyökeresen más irányt veszünk. Vagy egyszerűen csak kipróbálnánk valami újat. Mindenkiben ott a tehetség, amit ki tud bontakoztatni - ha elég motivált hozzá! Cikkünkben további iránymutatást és praktikus tippeket adunk mindehhez!

Kezdjük az elején, és tegyük fel a két legfőbb kérdést:

- Mit akarunk elérni tehetségünkkel, adottságainkkal?
- És ezzel milyen célt szeretnénk szolgálni?

Ha ugyanis ezekre megtaláljuk a választ, máris konkrétabb irányt látunk magunk előtt. Tegyük fel, hogy egy film végén lepereg a szemünk előtt a teljes stáblista, és mindenféle szakmát látunk magunk előtt: belsőépítész, ács, fodrász, sminkmester, operatőr, különböző szakértők és tanácsadók, jelmeztervező, zenész, hangmérnök, világítástechnikus, rendezőasszisztens és így tovább. Mennyi izgalmas szakma egy csapatban, igaz? Lehet, hogy önmagában az asszisztensi munkakör nem indítaná be a fantáziánkat, ám egy filmrendező jobbkezére már egészen más szemmel nézünk.

A fenti filmes példának egy általános tanulsága mindenképp van: ha megfogalmazzuk magunknak a célt vagy az ügyet, hogy mit szolgálnánk szívesen, az mindenképpen nagyobb ösztönző erővel bír majd a tervünk megvalósításában. A közszférában dolgoznánk? A felnőttoktatásban? Vagy a versenyszférában? Egy kisebb cégnél képzeljük el magunkat? Vagy egy óriási multinál? Gondoljuk végig!

Milyen szakma illik hozzám?

A következőkben megadjuk azt a 9 készségbeli témakört, amit érdemes még végigjárni, hogy kiderítsük: mi érdekel igazán bennünket?

1. Értelem. Logikus, világos, szabályos keretek között dolgozunk szívesen? Az egyenes beszédből értünk? Akkor nekünk való állásokat itt találunk:

- Több mint 500 adminisztratív és asszisztensi munkalehetőség!
- Építőipari és ingatlanos munkák!
- Fizikai, segéd- és betanított munkákat itt kínálnak!
- Állások a gyártás és a termelés területéről!
- IT üzemeltetés és telekommunikációs állások!
- Több ezer friss állás a közigazgatásban!
- A mérnök állások gazdag választékát találjuk itt!
- Vállalkozhatunk pénzügyi vagy könyvelői feladatokra is!

2. Test. Az emberi test foglalkoztat bennünket? Szeretnénk, ha mások egészségesebbek, fittebbek lennének? Klikkeljünk ezekre a lehetőségekre, hátha álmaink munkája van közöttük:

- Pályázható állások az egészségügy és a gyógyszeripar területén!

3. Érzékek. Szeretnénk minél több szépséget létrehozni? Elvarázsol bennünket a látvány, az esztétika, a tiszta hang? Ne maradjon mindez hobbi, valósítsuk meg önmagunkat a munkánkban is:

- Marketinges, médiás munkakörökre is gondoljunk!

4. Szív. Örülnénk, ha mindig pozitív légkörben dolgozhatnánk? Feltöltene bennünket még a legintenzívebb munkanapon is, ha másokat boldogabbnak láthatnánk? Akkor ne várjunk vele, ez a sok lehetőség csak ránk vár:

- Önkéntes és társadalmi célú munkalehetőségek itt!

5. Lelkiismeret. Erős az igazságérzetünk és az erkölcsi értékrendszerünk? Örömmel vennénk, ha a világ becsületesebbé válna? Akkor rajtunk ne múljon, tegyünk érte:

- Jogi területen végezhető és még megpályázható munkakörök itt!
- Gondoljuk végig ezeket az oktatói munkaköröket is!

6. Az emberi lélek. Szívesen elemezgetünk másokat? Képesek vagyunk akár elmérgesedett szituációkat is kívülről, objektívan látni és megérteni? Jól értünk mások nyelvén? Akár idegen nyelven is?

- A jó értékesítők és kereskedők iránt nagy a kereslet: friss állások itt!
- Új HR és munkaügyi kihívások várnak ránk, klikkeljünk ide!
- Hazai és nemzetközi ügyfélkapcsolati munkaköröket itt találunk!
- Üzleti támogató központok állásai itt!

7. Szórakoztatás. Jó érzékünk van a hangulatteremtéshez és mások megnevettetéséhez? Nem okoz gondot még fáradtan sem az udvarias kommunikáció? Akkor ezek az állások nekünk valók:

- Rendezvényszervezésre is pályázhatunk!
- Vendéglátói munkakörök itt!
- Kipróbálnánk a szállodaipar és a turizmus kihívásait! Ne késlekedjünk vele!

8. Anyagi javak. Szeretnénk magasabb életszínvonalon élni? Ez a legfontosabb mozgatórugója annak, hogy dolgozunk? Ne szégyelljük bevallani, hiszen sok álláslehetőség ígér kimagasló fizetést, íme:

- Állások bank, biztosítás és bróker területen!
- Menedzseri és vezetői állások itt!
- Kiváló IT programozókat és fejlesztőket itt keresnek!

9. Természet. Érzékenyen érint bennünket a környezetünk milyensége? Másokat is szívesen tanítunk a környezettudatosabb viselkedésre és életmódra? Akkor tegyük mindezt főállásban:

- Nézzünk körbe az oktatói, kutató állások között!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fenti 9 tényező mindegyike fontos, járjuk körbe és gondoljuk végig: számunkra mi az, ami igazán számít ezek közül. A kérdés ezután az, hogy mire akarjuk energiáinkat és ezáltal munkaidőnket fordítani! Ne feledjük továbbra sem a hosszú távú szemléletet: mit szeretnénk magunk mögött hagyni, és mit akarunk kezdeni az életünkkel.

Ne adjuk fel még akkor se, ha eleinte kudarcok érnek bennünket. Megoldás mindig van: nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Segítségül közreadunk egy teljes és részletes listát is, amelyről igényeink szerint könnyedén kiválaszthatjuk: milyen álláslehetőségek érdekelnek. Jó tanács:válasszunk ki minél több oldalt, és kérjünk értesítést a legfrissebb álláslehetőségekről, mert ezzel a saját esélyeinket jelentős mértékben növelhetjük. Ne maradjunk ki belőle!

Milyen szakma illik hozzám? ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK A MUNKAKÖR JELLEGE SZERINT:

Adminisztrációs és irodai munkák

Állások bank, biztosítás területén

Állások az építőiparban

Állások értékesítés, kereskedelem területén

Állások gyártás, termelés területén

Állások HR, munkaügy területén

Állások IT fejlesztés, programozás területén

Állások IT üzemeltetés, telekommunikáció területén

Állások jogi, közigazgatási területen

Állások környezet, mezőgazdaság területén

Állások marketing, média területén

Állások oktatás területén

Állások projektmenedzsment területén

Állások SSC BSC központokban

Állások szállítás, logisztika területén

Állások és személy- és vagyonvédelem

Állások a vendéglátásban

Egészségügyi állások

Fizikai munkák

Mérnök állások

Pályakezdő állások

Pénzügy, számvitel, menedzsment állások

Szakmunkás állások

Ügyfélszolgálati állások

Milyen szakma illik hozzám? RUGALMASABB MUNKAIDŐBEN VÉGEZHETŐ FRISS ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

Állások kismamáknak

Részmunkaidős állások

Távmunka

Készítette: Posta Renáta

Címkék: pályaválasztás, szakma, képesség, készség, pályakezdő