Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy ideális világban mindannyian olyan munkát végeznénk, amely személyiségünkhöz a leginkább illik. Ha a valóságban nem is mindig sikerül ezt megvalósítanunk, törekedhetünk rá és ezáltal tudatosabban dönthetünk szakmai életünkről!

Már csak azért is jó, ha tisztában vagyunk személyiségtípusunkkal, mert segít megérteni, hogy milyen elfoglaltságok okoznak valódi örömet és ezekre a munkahelyen is ráerősíthetünk. Hamarosan azt vesszük észre majd, hogy nagyobb lelkesedéssel indulunk neki a napnak és nagyobb örömöt találunk a napi apró feladatokban is.

Megmutatjuk, milyen személyiséggel milyen munkák lehetnek számunkra a legideálisabbak! Pályakezdőként, karrierváltóként vagy csak önelemzésként is érdemes átnézni a listát. Az alábbiakban a karrier coachinggal már több mint 6 éve foglalkozó, végzettségét tekintve pszichológus és autogén tréner Henrietta szakértői véleményét kértük, hogy mutassa be a két alap személyiségtípust, és a hozzá leginkább illő pozíciókat.

Kreatív személyiség

- Lételeme az önálló munkavégzés
- Könnyen vállal kockázatot
- Nehezen tűri a szabályokat, de szüksége van általános keretekre
- Maga az alkotás okoz számára örömet, a végeredmény fogadtatása csak „bónusz”
- Saját céljai motiválják
- Energiáját külső ingerekből nyeri, amelyeket aztán saját törvényei alapján fogalmaz újra

Kreatív személyiséghez illő pozíciók:

Grafikus designer

Rugalmas munkaidőben a grafikusok élete a kreatív feladatok határidőre való teljesítését jelenti, gyakran egyszerre több megrendelő számára. Sok grafikus a teljes munkát egyedül végzi, kreatív ötleteit szabadon kibontakoztatva. A munka ötvözi a művészet és a technológia világát. Ideális azoknak, akik kreatívak, de introvertáltak, és visszavonultságban tudják a legtöbbet kihozni magukból.

Riporter/Újságíró

Ez a pozíció hasonlóan magas fokú képzelőerőt és kreativitást igényel, mint a grafikusi, de ez a kifelé forduló személyiségtípusoknak ideális. A média világában igen nagyra értékelik a kreativitást, a riporterek pedig ezen belül is az extrovertált személyiségtípushoz tartoznak. Akkor is kiteljesedhetünk ebben a szakmában, ha nem kerülünk képernyőre, szerkesztőként, gyártásvezetőként rengeteg vizuális és kreatív koncepció kerül az asztalunkra. Aki erre a pályára készül, nem riad vissza attól, hogy szabadúszóként kell boldogulnia és egyszerre több ügyfél számára is megrendeléseket szállítania, gyakran igen szűk határidővel.

Rendezvényszervező

Egy rendezvényszervezőnek rendelkeznie kell vízióval, az ügyfelek többsége ugyanis nem mindig érkezik pontos elképzelésekkel. Ideális, ha szeretünk sürögni-forogni, különböző alkotókkal és szakmák képviselőivel kapcsolatot tartani, valamint másokkal együtt ötletes megvalósításokon agyalni. Egy-egy rendezvény a kreatív megoldások egész arzenálját kínálja, így a szárnyalásnak csak megrendelőink igénye és pénztárcája szabhat határt.

Milyen karrier illik hozzánk személyiségünk alapján?

A végrehajtó személyiség:

- Szabálykövető, igényli az előírásokat
- Nagy a monotóniatűrése
- A csapat céljait tartja szem előtt
- Szereti a kiszámíthatóságot, a stabilitást
- Mindene a napi rutin és a jól bevált munkamódszerek
- Az nyújt elégedettséget számára, ha pontos, precíz lehet, és másoktól is ezt várja el

Végrehajtó személyiséghez illő pozíciók:

Szoftverfejlesztő

Egy adott problémára kell megoldásokat nyújtani az IT világában, miközben általában egy megrendelő felkérését kell végrehajtani. Ahhoz, hogy naprakészek maradjanak, szükségük van rá, hogy folyamatosan fejlesszék magukat, kutassanak és megismerkedjenek a legújabb technológiákkal. Mindenre egzakt magyarázatot várnak, és egy problémát akár hosszú ideig is kitartóan boncolgatnak.

Gyógyszerész

A végrehajtó személyiségtípusnak a gyógyszerészet rengeteg lehetőséget kínál az elmélyült, egzakt, precíz munkára, ugyanakkor az emberektől sincs teljesen elzárva az illető. A munka során sokan értékelik, hogy tevékenységükkel mások életét tehetik jobbá, tehát egy tágabb „csoport” céljait szolgálhatják.

Jogi asszisztens

Ez az a munkakör, ahol egy adott feladat pontos és határidőre való végrehajtásában kiteljesedhet az illető. A dokumentumok rendszerezése, szerződéstervezetek készítése, az adatgyűjtés és beszámolók készítése tartozik a feladatok közé. Kifejezetten ideális azok számára, akik szeretnek kutatni és nem igénylik a csapatmunka során elengedhetetlen folyamatos interakciót.

 

„A fenti kategóriák nincsenek kőbe vésve, tehát egy végrehajtó munkában kiteljesedő személyiségnek is lehet szárnyaló fantáziája és kreativitása, de a legjobban akkor érzi magát, ha bizonyos jól körvonalazható feladatokat végrehajthat. Hasonló módon a kreatív személyiség is érthet az egzaktabb feladatok elvégzéséhez, de nem ez a komfort zónája.”

Mi történik akkor, ha valaki mégsem a személyiségtípusának megfelelő munkakörben dolgozik?

Henrietta szerint ilyenkor a legjobb, ha részfeladatokra bontjuk a tevékenységet, és megpróbálunk úgy tekinteni rá, mint egy lehetőségre, hogy fejlődhetünk. Tipikus példa erre a HR szakma, amely alapvetően végrehajtó jellegű, mégis lehetőséget kínál a kreativitásra is. Egy-egy közösségfejlesztő program kidolgozása, vagy a céges jutalmazási rendszer megújítása mind-mind esélyt nyújt arra, hogy szárnyaljon kreativitásunk.

 

Fogadjuk meg a fenti tanácsokat és közben folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala