Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha az egyik munkatársunk épp önfeledten vakargatja a fülét, míg a másik kényelmesen elnyújtózva pihenget a kanapén, vagy éppen játékosan egy labdát rágcsál, minden valószínűség szerint azoknak a táborát erősítjük, akik otthonról, vagy egy kutyabarát irodában dolgoznak.

Kutyák társaságában tölteni a munkaidőt nem csupán azért jó, mert szórakoztatóak, és mert időről időre fel lehet állni megdögönyözni őket, de, ha megfigyeljük a szokásaikat, bizony még tanulhatunk is tőlük ezt-azt!

A kitartás meghozza gyümölcsét

Egy biztos, a kutyák híresen eltökélt lények. Ha eldugjuk egyik kedvenc játékukat, addig nem nyugszanak, amíg elő nem kerítik (vagy éppen elő nem kerítjük nekik) azt. Ha nem szeretnének a kennelben maradni, képesek akár órákat piszkálni a zárat, hogy kinyissák.

Velünk is megesik nem egyszer, hogy olyan problémába ütközünk, ami talán elsőre megoldhatatlannak tűnik. Lehet ez egy nyomasztó határidő, vagy egy riport, aminek alaposan utána kell járni.

Mit tanulhatunk a kutyáktól? Legyünk kitartóak, és próbálkozzunk türelmesen addig, amíg nem sikerül elérni a célunkat.

Miket tanulhatunk a kutyáktól?

Ne vegyünk mindent túl komolyan

Félreértés ne essék, aki töltött már egy kis időt kutyákkal, pontosan tudja, hogy a legapróbb történéseken is pillanatok alatt fel tudják izgatni magukat. Elég, ha egy ismeretlen belép az irodába, vagy megszólal egy idegen csengőhang, és máris beindul az ugatás kánon. Viszont! Nagyjából 1-2 perc körbe-körbe rohangálás és egy kis morgás után megnyugodva térnek vissza fekhelyükre, és hortyognak tovább, mintha mi sem történt volna.

Ha hajlamosak vagyunk a haragtartásra, a lobbanékonyságra, akkor ez a hozzáállás csodálatraméltó és elképzelhetetlen lehet számunkra. Pedig milyen igazuk van, hogy hamar elengedik a felesleges problémákat! Nem vesztegetik rájuk az energiájukat a nap további részében, nem zsörtölődnek, elrontva ezzel nem csak a saját, de a körülöttük lévők kedvét is.

Mit tanulhatunk a kutyáktól? Ha hirtelen fel is bosszant minket valami, igyekezzünk a lehető leghamarabb túljutni a dolgon, és elengedni azt.

Néha nem árt egy kis pihenő

Ha feszített tempóban dolgozunk, sokszor teljesen elképzelhetetlen, hogy akár egy kis időre is felálljunk az asztaltól. Elvégre a véget nem érő teendő listák és határidők közepette ki engedheti meg magának, hogy lazsáljon?

Azonban elég ránéznünk a napsütötte folton, békésen szuszogó kutyára, hogy belássuk, mindenkinek jár egy kis pihenő.

Egy napközbeni pár perces séta kitűnő alkalom a kikapcsolódára, és a fejünk kiszellőztetésére.

Mit tanulhatunk a kutyáktól? Igenis megengedhetünk magunknak egy-egy rövidebb szünetet, hogy újratöltődhessünk energiával.

Miket tanulhatunk a kutyáktól?

Senki nem gondolatolvasó

Természetesen a kutyákkal nem úgy kommunikálunk, mint a többi kollégánkkal, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem kommunikálunk velük, sőt! Négylábú barátaink a legőszintébb és legegyenesebb „társalgó” partnerek.

Ha simogatást szeretnének, ellentmondást nem tűrően odadugják a fejüket a kezünk alá, vagy a lehető legaranyosabban hanyatt vetik magukat. Ha szeretnének egy falatot az ebédünkből, lecövekelnek mellénk és esdeklő tekintettel addig szuggerálnak, amíg meg nem szánjuk őket.

Meglehet, hogy ez valóban egy kissé tolakodó módja a célunk elérésének, mégis tökéletes emlékeztetője annak, hogy senki nem gondolatolvasó. Előléptetést vagy fizetést emelést szeretnénk? Senki nem fog odaállni a főnökünk elé helyettünk!

Mit tanulhatunk a kutyáktól? Ha szeretnénk valamit, akkor azért tennünk kell, illetve határozottan kell fellépnünk érte.

Érdemes új dolgokat kipróbálni

Sokan nem szeretnek kilépni a komfort zónájukból és inkább a megszokás hívei. Ha mégis valami újdonságba kell belevágniuk a fejszéjüket, képesek napokig aggódni miatta.

A kutyák ezzel szemben a legnagyobb felfedezők a világon! Egy új útvonal? Hurrá, mennyi új illatminta! Egy idegen ember? Hurrá, még valaki, aki megsimogathat! Egy új, elpusztíthatatlan játék? Hurrá, állunk elébe!

Mit tanulhatunk a kutyáktól? Nem vitatjuk, hogy megvannak a megszokott, jól bevált rutinoknak is az előnyei, de nem kell félnünk az ismeretlen kihívásoktól sem!

Mindezek mellett, a legnagyobb tanulság talán az, hogy ha egy kicsit nyitott szemmel és érdeklődve figyeljük a környezetünket, nagyon sokat tanulhatunk a körülöttünk dolgozóktól. Legyen az egy kollégánk, a főnökünk, egy ügyfelünk, vagy éppen a négylábú legjobb barátunk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala