Az álláskeresés óriási energiákat emészt fel nemcsak a jelöltek, de a munkaadók részéről is, akiknek amellett, hogy egy-egy valós üzleti igényre kell mihamarabb megoldást találniuk, jelentkezések tömegét kapják a meghirdetett pozícióra.

A kommunikációs szokások is változóban vannak, egy-egy válasznak, vagy éppen a válasz elmaradásának már nincs akkora jelentősége, mint ezelőtt 30 évvel. Az instant üzenetek világában meg kell szoknunk, hogy egyre kevesebb a befejezett levélváltás, és ezt ne személyünk elleni támadásnak értelmezzük.

Az alábbi okok mind közrejátszhatnak abban, ha nem kapunk reakciót beküldött pályázatunkra. Nézzük át őket és rá fogunk jönni, hogy valószínűleg senki sem "hibás”, az elmaradt visszajelzés pedig nem a velünk szembeni unszimpátia jele. 

1. Jelentkezésünk nem releváns

Köztudott, hogy cégek sokszor akár több száz jelentkezést is kapnak egy-egy meghirdetett állásra. A pályázatok nagy része azonban nem vehető figyelembe, mert nem a megfelelő készségekkel rendelkező jelöltek adják be a jelentkezést.

Az ok: sokszor akkor is az önéletrajz beküldése mellett döntünk, ha érezzük, hogy nem felelünk meg a követelményeknek. Az ilyen CV-t azonnal átugorja a HR-es és nem fektet energiát a válaszadásra. 

2. Automatikus levelet kapunk

Sokak számára ez nem számít "igazi” válasznak, pedig a cégek többségénél ez a bevett gyakorlat. Első körben általában egy levélben tájékoztatják az álláskeresőt arról, hogy megkapták a pályázatát, és megköszönik a jelentkezését. Ebben a levélben sok esetben felhívják a figyelmet arra is, hogy amennyiben egy megadott határidőn belül nem küldenek további értesítést, akkor a következő körbe sajnos nem jutott tovább az illető.

Miért nem kapok választ a beküldött önéletrajzra?

A hatalmas mennyiség miatt ez a visszajelzés sablonos és automatikus, de legalább biztosak lehetünk abban, hogy megérkezett a pályázatunk. Azok, akik továbbjutnak, természetesen további visszajelzést kapnak a munkatársaktól, amely már személyre szabott és érdemi visszajelzés.

3. Nem minket választottak

A válasz hiánya akkor a legdühítőbb, ha korábban valamilyen visszajelzést már kaptunk tőlük, esetleg be is hívtak egy beszélgetésre. Ha ezután hirtelen elapad a kommunikáció, annak csak egyetlen oka lehet: ezúttal nem minket választottak. Előfordulhat, hogy az interjún megírt teszt eredménye nem lett megfelelő, vagy egyszerűen csak túl sok jó jelölt volt, és nem alkalmazhatnak mindenkit.

A párhuzamosan futó és többféle meghirdetett pozíció esetén gyakran előfordul, hogy a kezdeti kommunikáció után eltűnnek a HR-esek, és majd csak a toborzási folyamat lezárásakor kapunk újabb levelet, ekkor mindenkit kiértesítenek arról, hogy a pályázat lezárult, a pozíciót betöltötték. 

4. Nem megfelelően nyújtottuk be a pályázatot

Ha a vállalat honlapján próbáljuk beküldeni a jelentkezést, akkor előfordulhat, hogy csak egy "általános” adatbázisba jut el, valójában nem a meghirdetett pozícióra jelentkezünk, vagy nem is jelentkezünk – így hiába is várjuk rá a választ.

Az ilyen, vaktában küldött leveleket elkerülhetjük, ha a Profession.hu oldalán keresünk rá az adott cégre és az ott megjelenő álláshirdetésekre nyújtjuk be a pályázatunkat.

Minden, a Profession.hu oldalán keresztül leadott jelentkezés garantáltan eljut a munkaadóhoz, így ha nem jön válasz, az biztosan nem azért lesz, mert a cég nem kapta meg pályázatunkat.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A fentiekből jól látszik, hogy az álláskeresés kommunikációs folyamatai lassan megváltoznak. Mielőtt túl sok energiát fordítanánk arra, hogy az okokat kutassuk, és azon rágódjunk, hogy miért nem jeleztek vissza, legyünk proaktívak!

Jelentkezzünk kifejezetten az adott álláshirdetéshez készített önéletrajzzal a pozícióra, állítsunk össze még jobb önéletrajzot, és válogassuk meg, hová nyújtjuk be jelentkezésünket!

Ne feledjük: ha a munkaadó alkalmasnak talál minket az állás betöltésére, nem hagy válasz nélkül és gondoskodik róla, hogy éreztesse velünk: esélyesek vagyunk. Hiszen a megfelelő munkaerő megtalálása az ő sikere is egyben!

Készítette: Khojaste K

Címkék: álláskeresés, állásinterjú, önéletrajz, visszajelzés, válasz, HR