Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Nem ritka eset, ha valaki úgy érzi: hiába minden erőfeszítése, a kemény munkájáért nem részesül abban a jutalomban, ami megilletné. Sokszor másokat hibáztatunk azért, mert nem jön az elismerés, máskor pedig magunkat ostorozzuk és még jobban hajtunk a figyelemért. Leggyakrabban az igazságot félúton kell keresni: ne feltétlenül magunkban keressük a hibát, de ne is feledkezzünk meg arról, hogy a legtöbbet mi magunk tehetünk annak érdekében, hogy megkapjuk a vágyott megbecsülést. De mégis mit kéne tennünk? Összegyűjtöttünk pár tippet, aminek a segítségével könnyebben jöhet a pozitív visszajelzés.

Ne erőszakoskodjunk

A legrosszabb, amit jelen helyzetben tehetünk, az az, hogy erőszakkal próbáljuk a főnökünkből kicsikarni a dicsérő szavakat. Higgyük el: ha jól dolgozunk, előbb vagy utóbb neki is fel fog tűnni, az pedig nem segít, ha az orra alá dörgöljük, mennyi eredményt köszönhet nekünk.

Ne éreztessük a munkatársainkkal, hogy jobbak vagyunk

Ha felsőbbrendűként kezeljük magunkat a munkatársainkkal szemben, gyakorlatilag magunk alatt ássuk a fát, hiszen elidegenítjük magunktól azokat az embereket, akikkel napi szinten össze vagyunk zárva, akiktől segítséget kérhetünk, akik a társaink a mindennapokban. Gyorsan kirekesztetté válhatunk, ha folyton-folyvást hangoztatjuk, mennyi mindent tettünk le az asztalra, amit esetleg mások nem.

Miért nem ismerik el a munkánkat?

Ne pletykáljunk

Másokat kibeszélni egyébként sem egy pozitív tulajdonság, de munkahelyi környezetben még rosszabbul sülhet el, mint családi vagy baráti körben. A pletyka egyik tulajdonsága, hogy előbb-utóbb úgyis kiderül, a legrosszabb pedig, ha a főnökünk fülébe jut, aki innentől kezdve kevésbé vehet minket komolyan.

Legyünk őszinték

Ha véletlenül hibáztunk, ne hallgassuk el! Mások megbecsülését nem feltétlenül úgy tudjuk kivívni, ha mindig mindent jól csinálunk. Sokkal több tekintélyünk lehet, ha felvállaljuk a hibáinkat, a gyengeségeinket, és nem hazudunk, ha valamit elrontottunk.

Ne kávézgassunk

Minden cégnél van valaki, aki mintha mindig szüneten lenne. Bármikor megyünk is ki kávézni, ő biztosan ott van és valakivel cseveg, vagy a telefonját nyomkodja. Lehetőleg ne mi legyünk ez a kolléga. Bármilyen eredményt elérhetünk, ha a körülöttünk lévők azt látják, hogy soha nem dolgozunk, nem fogják elismerni a munkánkat.

Ne féljünk kérni

Ha fizetésemelésre vagy előléptetésre vágyunk, ne féljünk ezt nyíltan kommunikálni a főnökünk felé. Lehet, hogy alkalmasak lennénk egy nagyobb felelősséggel járó munkakörre, de ha nem mondjuk el az igényeinket, előfordulhat, hogy sosem kapjuk meg. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát – tartja a mondás ugyebár. Fontos viszont szem előtt tartanunk, hogy az sem mindegy, hogyan tálaljuk ezeket az igényeket. Egy korábbi cikkünkben arra kerestük a választ, hogyan győzzük meg a főnökünket az igazunkról.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala