Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!
Találtunk egy jónak ígérkező állást, túl vagyunk az állásinterjú(ko)n, kaptunk egy ajánlatot. A büszkeség és a sikerélmény mellett azonban elfog bennünket a bizonytalanság. Nem vagyunk teljesen elégedettek a meglévő munkahelyünkkel, de legalább biztonságos és tartunk is az újtól. Ismerős érzés?
 
Van pár tényező, amit érdemes átgondolnunk, ha meglévő munkánk mellé kaptunk egy másik, érdekes ajánlatot. 
 

Felelősségi kör, teendők

Egyértelmű, hogy milyen feladataink lesznek? Van a kezünkben egy részletes munkaköri leírás, vagy egy nagyon konkrét pozíció elnevezés? Amennyiben biztosak vagyunk a teendőinkben, illetve abban, hogy képesek vagyunk ezeket elvégezni (vagy megkapjuk a megfelelő tréninget a munkahelyen), akkor mehetünk tovább. Ha itt elakadtunk, kérdezzünk még az ajánlat elfogadása előtt!
 

Elvárások

Szintén a feladatokkal kapcsolatos téma: egyértelmű, hogy milyen elvárások mentén értékelik majd a teljesítményünket? Érthető, teljesíthető elvárásokat támasztanak felénk? Mennyi időnként értékelik majd a munkánkat, mennyire rajtunk múlik, hogy jó eredményeket kapunk-e?
 

Lehetőségek

Lesz lehetőségünk az új munkahelyünkön előrelépésre? (Feltéve, hogy ez fontos szempont jelenleg a karrierünkben.) Vannak cégek, ahol felfelé nem tudunk mozdulni, de oldalirányban, pl. más területek középvezetői pozícióira pályázhatunk. Ha kis méretű a cég, ahova jelentkeztünk, probléma-e, hogy nem lesz nagy mozgásterünk? Nem törvényszerű, hogy minden áron előre szeretnénk lépni, de ha vannak ilyen ambícióink, akkor ezt a szempontot fontos mérlegelni.
 

Fizetés és juttatások

Az állásajánlat, ami kaptunk, tartalmaz részletesen minden juttatást? Ha világos, és tetszetős az ajánlat, érthető és minden részletre kiterjedő, akkor mehetünk tovább, ha maradtak kérdések bennünk, tegyük fel őket. Ne feledjük sose: a felvételi folyamat során nemcsak a munkáltató kérdezhet, mi is bármikor kérdezhetünk. 
 

Cégkultúra, légkör

Ha nincs a cégnél dolgozó, közvetlen ismerősünk, akitől tájékozódhatnánk a hangulatról, keressünk véleményeket az interneten. Ez főleg nagyobb cégeknél működik jól, de fórumokon, Facebook csoportokban könnyen utána járhatunk, hogy érzik magukat a dolgozók az adott vállalatnál. Emlékezzünk vissza az interjú körülményeire, milyen emberekkel találkoztunk? Időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, nem mindegy, hogy milyen hangulatban. 
 

Munkába járás, beosztás

Végezetül gondoljuk át, hogy a munkába járást hogyan fogjuk megoldani: mennyi időnket fogja elvenni, hogy fogunk eljutni a munkahelyünkre mínusz 10 fokban és szakadó esőben, vagy épp a nyári kánikulában? Ha műszakos munkarendben dolgozunk, akkor hogyan tudjuk megoldani? Gyalog, kerékpáron, autóval, tömegközlekedéssel, céges járattal? 
 
Ha jól átgondoltuk a fentieket, és magabiztosak vagyunk a döntésünkben, akkor sok sikert a váltáshoz, jó munkát az új helyen!
 

Ha egy ideje már nem érezzük jól magunkat a munkahelyünkön, adjuk meg magunknak az esélyt, hogy megtaláljuk álmaink munkahelyét és állását! Kérjünk személyre szabott beállításaink alapján összeállított hírlevelet és Facebook értesítést, hogy biztosan megtaláljuk a helyet, ahová tartozunk. 

   

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala