Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem vagyunk egyformák, egyeseknek a meghatározott munkaidő kiszámíthatósága jön be, mások mindent elkövetnek, csak ne kelljen egy irodában ülniük a monitor előtt. Természetesen rengeteg ilyen munka van, ám akadnak a világon egészen furcsa állások is, amelyekről olykor azt is nehéz elhinni, hogy létezik olyan személy, akinek tényleg az a munkája.

Golflabda-gyűjtő búvár

A búvárkodásra hajlamosak vagyunk hobbiként gondolni, pedig a hivatásos merülők is megtalálhatók számos területen. Mentőbúvárok, ipari búvárok, hogy csak a legismertebbeket említsük. És igen, léteznek olyan békaemberek is, akik naponta alámerülnek a golfpályák tavaiba, hogy az odapottyanó labdákat összeszedjék. A vizekben maradó műanyag labdacsok ugyanis nagy mennyiségben ökológiailag károsak a tavakra, márpedig jó sok ütés eredménye végződik a gondosan karbantartott vízben. Jellemzően nem tart minden golfkomplexum saját búvárt, olyanok ők, akár az ipari alpinisták: akkor mennek, ha hívják őket. A víz alatt begyűjtött golflabdák hasznán osztoznak a pályák üzemeltetőivel, és bármilyen hihetetlen, egy szezonban szép summát lehet így keresni.

Meghökkentő munkaerők

Matracon ugráló

A matracgyártók tudják, hogy a gépekkel végzett nyúzópróba nem fedi le teljesen a hétköznapi igénybevételnek megfelelő körülményeket, ezért hivatásosokat alkalmaz, akiknek az a feladatuk, hogy a matracokon ugráljanak egész nap. Nem, nem gyerekek ők, hanem felnőtt emberek, akik azt szimulálják koncentrálva, milyen hatások érik a gondosan tervezett ágybetéteket. Tapasztalataikról kimutatást vezetnek, amit a tervezők felhasználnak a munkájuk során. Noha elég jól megfizetik a matracugrálókat, mégis nehéz elképzelni, hogy valaki élvezi, ha álló nap szökdécselnie kell. Márpedig az a néhány „szerencsés”, aki ezt az állást betölti, állítja, hogy igenis élvezik a munkájukat.

Professzionális ceruzahegyező

Ezt a munkát nem cégek hirdetik, hanem egy bizonyos David Rees találta ki, hogy magánvállalkozást indít a sokak által utált feladat elvégzésére. A képlet egyszerű, elküldik neki a tompa vagy kitört hegyű ceruzákat, ő pedig gondosan, magas minőséget garantálva kihegyezi azokat, majd visszaküldi. Arról nem igazán szól a fáma, hogy kik is küldenek Rees-nek ceruzákat, de ő állítja, hogy remekül megél ebből a nem túl stresszes foglalatosságból. Azt sem árulta el a ceruzahegyező, hogy mennyibe kerül egy cerka kihegyezése.

  Meghökkentő munkaerők  

Megértő barát

Létezik olyan szolgáltatás a világban, aminek igénybevételével barátot bérelhetünk magunknak, aki megért, és elsírhatjuk neki minden búnkat, bánatunkat. A bérléssel egy nyugalmas helyet is kapunk a meghatározott időtartamra, ott áll rendelkezésünkre a hivatásos barát nagyjából 60 dolláros órabérért, meghallgatja a panaszunkat, tanácsot ad, de ha úgy van, egy pihentető szendergésben is partnerek. Szex nincs, legfeljebb baráti ölelés. Profi barátnak nem alkalmas bárki, a türelem és empátia elengedhetetlen a jelentkezéskor. Egyes országokban, például Japánban nagyon kelendő a szolgáltatás. Talán olcsóbb, mint pszichológushoz járni.

Vizeletgazda

Bizarrul hangzik, és az is. A vadászok jól tudják, hogy a préda előcsalogatásának legjobb módja az állatok vizelete. A szarvasok vizelete például minden bőgésnél és kürtözésnél jobban vonzza az agancsos nagyvadakat. De honnan szerezzenek autentikus szarvaspisit? A vizeletgazdától! Ők pontosan tudják, hogy az állatok a különböző évszakokban változó mennyiségű vizeletet termelnek, nyáron többet, télen kevesebbet. Az erdőt járva, az állatok nyomában járva ők mintát gyűjtenek ezekből a biológiai szükségletekből, gondosan kategorizálják és tárolják ezeket, majd eladják a vadászoknak. A természet közelsége, a nyugodt munkakörülmények bizonyára vonzóak a vizeletgazdák számára, a konkrét tevékenység pedig gyomor kérdése.

Ezek az állások természetesen ritkák, sőt olykor egyediek, de érdekes, testhezálló munkát találni nem ördöngösség. Fontos, hogy már az álláskeresés fázisában legyenek konkrét elképzeléseink, terveink, gondoljuk át alaposan, mit csinálnánk szívesen akár hosszú ideig. És használjuk személyre szabott beállításainkat, kérjünk hírlevelet és Facebook-értesítést!

Szerző: Papp Sándor 

A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala