Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Gyorsan peregnek a napok, mintha csak tegnap lett volna, hogy az új év lelkesedésével és álmaival vetettük bele magunkat a 2020-as évbe. Még szinte fel sem ocsúdtunk, máris itt liheg a nyakunkban az első negyedév vége.  Itt az ideje feltenni magunknak a kérdést: hogy állunk az idei évre kitűzött céljaink megvalósításával és a fogadalmaink betartásával? 

Ha válasz helyett csak zavartan habogunk, itt a remek lehetőség arra, hogy még idejében elkapjuk a gyeplőt és kezünkbe vegyük az irányítást, mielőtt ez az év is kicsúszik a kezeink közül! Készítsünk vision boardot: fordítsuk le képekre legfontosabb céljainkat és tegyük jól látható helyre, hogy soha ne tévesszük szem elől azt, amiért dolgozunk.

A vonzás ereje

A vonzás törvényének filozófiája arra alapoz, hogy rendelkezünk azzal a képességgel, ha valamit nagyon szeretnénk, azt be tudjuk vonzani az életünkbe. Noha az álmainknak és a vágyainknak kétségkívül fontos szerepe van, sajnos önmagában attól, hogy sokat gondolunk valamire, az a legritkább esetben teljesül. De ha tisztázzuk magunkban, melyek azok a fontos mérföldkövek, amiket el szeretnénk érni, már jó alap a továbblépéshez, és ezen a ponton jöhet jól ez a bizonyos álomtábla. Első lépésként, vizsgáljuk meg mit tanultunk az elmúlt évből és miben szeretnénk tovább fejlődni, vagy min akarunk változtatni, majd pedig vágjunk bele a megvalósításba – jelenleg a vision boardéba.

Így kezdjünk bele

Dolgozhatunk kivágott képekkel, vagy számítógépes alkalmazás segítségével, a lényeg, hogy álljunk kreatívan a feladathoz: egy parafatáblára, vagy egy nagyobb kartonlapra tegyük ki azokat a fotókat, gondolatokat, vagy számszerűsített célokat, amelyek aktuálisan a legfontosabbak számunkra, és motiválnak minket. A legtöbben azonban itt megállnak, és csak várják a csodát, pedig ahhoz, hogy teljesüljenek a táblán megjelenített vágyaink, nem elég csupán minden nap ránéznünk. A pozitív gondolkodás hatalma és a jó dolgok bevonzásának vágya nem eredményez automatikusan sikert! Az álmok valóra váltásához erőfeszítésekre, munkára van szükség, amit szintén meg kell terveznünk.

Találjuk meg a fókuszt

Nézzünk rá a készülő táblára, és tisztázzuk le a vágyainkat: döntsük el, hogy ebben az évben melyik területekre akarunk igazán koncentrálni. Pénzügy, munka, egészség, család? Lényeges, hogy a céljaink összhangban legyenek a jelenlegi képességeinkkel és lehetőségeinkkel! Ha épp nincs állásunk, ne egy szalonautó vásárlását tűzzük ki év végi célul, inkább összpontosítsunk a munkakereséssel kapcsolatos tennivalóinkra, és arra, hogy milyen karrierálmunkat válhatjuk valóra, ami aztán később hozzásegít bennünket a vágyott négykerekűhöz is.

Iktassunk be mérföldköveket

Bontsuk le a top célunkat részeredményekre, amelyek mankóként szolgálnak majd, és utat mutatnak ahhoz, hogy végül elérjünk oda, ahova szeretnénk. Vagyis tűzzünk ki rövid távú részcélokat is, amelyeket az apróbb mérföldköveket jelentik az év végére elérni kívánt sikereinkhez – érdemes ezeket is képekre lefordítanunk, hogy ne tévesszük szem elől a haladási irányt. És természetesen határozzunk meg konkrét ütemtervet is, és ezt jegyezzük fel a naptárunkba is. Így figyelemmel kísérhetjük az előrehaladásunkat, és felül tudjuk vizsgálni a módszereinket, ha pedig szükséges, tudunk változtatni a stratégiánkon. Ez a folyamatos figyelem és az aktuális helyzethez mért újratervezés segít megőrizni a lelkesedésünket és éberen tartani a motivációnkat.

Értékeljük eredményeinket

Nincs más dolgunk, mint a tettek mezejére lépni, vagyis cselekvésre váltani a fent vázolt tervünket. Ne felejtsünk el menet közben megállni, mérleget vonni és megünnepelni az elért eredményeinket, és nemcsak az álmunk teljesülésekor, hanem az egyes mérföldkövek esetén is. Ha pedig úgy érezzük, változott a prioritásunk, és ezzel együtt valamely nagy célunk is, bátran alakítsuk át a táblánkat, mert így tud bennünket folyamatosan, hatékonyan támogatni. 

A tavasz, talán a leginspirálóbb időszak az újratervezéshez, ha eddig nem tettük, még most sem késő meghatároznunk az éves célkitűzéseinket. Éledjünk együtt a természettel és vessük bele magunkat újult erővel a tennivalóinkba!

Ha a célunk eléréséhez új állásra, vagy egy még jobban fizető munkahelyre van szükségünk,, keressünk a személyes kvalitásinknak legmegfelelőbb állásajánlatok közt, vagy töltsük fel önéletrajzunkat, hogy a munkaadók könnyebben ránk találhassanak. Iratkozzunk fel hírlevélre, és kövessük a Profession Facebook és Instagram oldalait is, további hasznos tippekért! 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, karrier, célkitűzés, újratervezés, megvalósítás