Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha jó az alaphangulat egy cégnél, szinte borítékolható eredményessége, mi több, piaci előnye is. Az érezhető munkaerőhiány korában ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogyan érzik magukat a munkavállalók. Egy figyelmes és megbízható munkaadó nagy eséllyel vonzza be a legjobb szakembereket, egy jó közösségben, inspiratív légkörben pedig garantáltan jó ötletek születnek, és a hatékonyság is maximális. Azonban mindennek az ellenkezője is igaz lehet, ha egy vállalatnak, mint munkahely rossz híre van. Érdemes tehát kellő figyelmet szentelni az irodai vagy épp a gyári légkörnek, ugyanis több múlhat rajta, mint gondolnánk.  Lássuk Rainer Egger, karrier coach tanácsait!

A cégkultúra összhangja

Az elismerés, a tisztelet, az őszinteség, a bizalom, az igazságosság, a megbecsülés, a barátságosság, a csapatmunka, a humor – mind azon értékek közé tartoznak, amelyek nélkülözhetetlenek a mindennapi jó hangulat megalapozásához. Bár magától értetődőnek tűnnek, mégis sok vállalat kultúrájából hiányoznak. Meghonosításuk a vezetőség felelőssége, fenntartásukhoz azonban a dolgozók megfelelő hozzáállása is elengedhetetlen. Éppen ezért fontos már a kiválasztás során a szaktudáson túl azokra az emberi tényezőkre is hangsúlyt fektetni, amelyek a hosszú távú együttműködést, és a kellemes, motiváló munkahelyi légkört garantálják. A hasonló mentalitású munkavállalók biztosan jól fogják érezni magukat, együtt.

Legyen jó hangulat az irodában! - álláskeresés, munkahely, kollégák

Ne csak a munkáról szóljon

Odafigyeléssel és egy kis kreativitással a legszürkébb hétköznapokat is feldobhatjuk a munkahelyen. Csak néhány ötlet: közös reggeli a pénteki meeting előtt, kéthetente szülinapozás a nagytárgyalóban, ötletverseny egy új projekt indulásakor, visszajelzések napja, amikor kötetlen formában kérhetünk, és kaphatunk visszacsatolást a munkánkról, panasz-kassza, ahova azok a dolgozók kötelesek pénzt dobni, akik rossz kedvükkel lehúzzák a többieket, adománygyűjtés karácsonykor, egészségnap, vagy épp egy kötetlen munka utáni beszélgetés a közeli kávézóban. Az ilyen jellegű kezdeményezések közelebb hozzák egymáshoz a kollégákat, mivel jobban megismerik egymást, erősödik a bizalom, az összetartozás érzése, sőt, a nagy értékű lojalitás is a munkáltató felé!       

Programok, együtt

Bár a munka-magánélet egyensúlyának tiszteletben tartása kiemelt jelentőségű, olykor azonban jól jöhet egy közös szabadidős program a munkatársakkal. Ezek akkor arathatnak különösen nagy sikert, ha a munkavállalók is elmondhatják, mit csinálnának szívesen együtt. Hetente egy kis közös sport a munkanap végén (vagy esetleg egy órával hamarabb), baráti hangulatú hétvégi piknik, koncert, gasztro-élmény egy városi fesztivál keretein belül, közös síelés, tavaszi kirándulás vagy épp az anyacég meglátogatása, interaktív programokkal, városnézéssel fűszerezve. Fontos, hogy a hétvégi összejövetelek fakultatívak legyenek, és senkit ne érjen kirekesztés, ha például családi elfoglaltság miatt nem tud részt venni ezeken. A legjobb, ha a munkaidőből csípünk le egy keveset, és fordítjuk azt a csapat javára. Megéri! 

Kölcsönös figyelem

Ha a munkatársak tisztelettel és megbecsüléssel fordulnak egymás felé, az rendkívül sokat adhat a csoportkohézióhoz. Egy őszinte dicséret vagy köszönöm kimondása semmibe nem kerül, és nem csak vezető-beosztott kontextusban ajánlott élni vele. Ösztönzi a csapatmunkát, ha olykor átvállaljuk egy túlterhelt kollégánk munkáját, és cserébe nem várunk viszonzást, nem kérünk szívességet. A közös ötletelések, egymás véleményének meghallgatása, értékelése támogató és egyben inspiráló légkört teremt, amelyben mindenki hasznosnak és egyenrangúnak érezheti magát. Ha a kitűzött cél és a munkavégzés közös, a sikerben is osztozhatunk, amit bizony alkalomadtán illik is megünnepelnie az eredményes közösségnek.  

A csapaton múlik

Előfordulhat, hogy a munkahelyi rossz hangulatot a vezető feszültsége okozza. Ha ezt a munkatársak felismerik, ajánlott a csapat összetartó szellemiségére koncentrálni, vagyis nem engedni, hogy az amúgy jól működő kapcsolatokra, folyamatokra rányomja a bélyegét a felettes hangulatingadozása. Ilyenkor talán a legfontosabb, hogy a munkavállalók ne vegyék magukra a vezető esteleges szurkálódásait, indokolatlan megjegyzéseit, támaszkodjanak egymásra egy-egy konfliktusos helyzetben, ha szükséges, erősítve egymás szakmai önbizalmát.

Gondoljuk át a fentieket, és ha szükséges, kezdeményezzük mi magunk a változást! Ha azonban a rossz hangulat állandósul, és már teljesítményünkre is rányomja a bélyegét, érdemes új állás után néznünk. Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide! Nézzünk szét a legfrissebb álláslehetőségekközött, vagy keressünk személyre szabott beállításainkalapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb munkáról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munkahely, karrier, kollégák, jó hangulat