Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Egy hónapja szavazta meg a parlament az állami tisztviselőkről szóló jogszabályt. Július 1-jétől eszerint nem alapilletményből, valamint kiegészítésekből és pótlékokból áll a fizetésük, hanem az előmeneteli fokozatokhoz tartozó sáv alsó és felső határa között állapítják meg azt. Átlagosan 30 százalékos béremelés valósul meg.

Változik az állami tisztviselők előmeneteli rendszere is: egy általános és egy kiemelt ügyintézői osztályba, azon belül pedig több fokozatba lehetnének besorolhatók. Az első előmeneteli fokozatban minden ügyintézőnek három évet kell eltöltenie, majd a következőben nyolcat, míg a negyedik eléréséhez összesen huszonöt év állami szolgálati jogviszonyra lesz szükség.

A kinevezett állami tisztviselőknek két éven belül közigazgatási szakképzettséget kell szerezniük, a vezetői munkakörbe kinevezett állami tisztviselőknek pedig öt éven belül kormányzati szakképzettséget.

A KÖZIGAZGATÁSBAN ILYEN ÁLLÁSOKAT KÍNÁLNAK!

A közalkalmazottak bére is nő

Jövőre 20 ezer kulturális közalkalmazott bére emelkedik. Fontos azoknak az embereknek a jövedelme, akik a könyvtárakat, levéltárakat, múzeumokat működtetik, január elsejétől ezért 5,4 milliárd forintot szánnak a 2017-es bérrendezésre – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A kulturális szféra közalkalmazottai alapbérük 15 százalékát kapják meg illetménypótlékként. Ez átlagban 10-45 ezer forint közötti béremelkedést jelent majd. Ez a döntés egyelőre a 2017-es évre vonatkozik, majd további tárgyalásoknak kell eldönteniük, hogy az emelés beépül-e az alapbérbe vagy a kulturális dolgozók továbbra is illetmény formájában fogják kapni - közölte a miniszter.

A Kulturális Érdekegyeztető Tanáccsal és az ágazati szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon nemcsak a konszenzus volt fontos, hanem az is, hogy széles körben történjen meg a béremelés, amely mások mellett a múzeumi dolgozókat, könyvtárosokat, levéltárosokat, közművelődési szakembereket, zenekari, tánc- és bábművészeket, valamint az intézmények diplomával nem rendelkező dolgozóit is érinteni fogja - hangsúlyozta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Íme a kulturális állások!

- Ezek a múzeumok munkalehetőségei.

- Könyvtárakban ilyen állásokat találhatunk.

- A művelődési központok állásajánlatait itt találjuk.

- Sportközpontokba és gyermektáborba is várnak jelentkezőket.

- A színházak ilyen állásokat kínálnak.

Bérmegállapodás az egészségügyben

A nemrég megszületett bérmegállapodás az egészségügyben csaknem 100 ezer egészségügyben dolgozót érint. A szakorvosok és kórházi szakgyógyszerészek alapbére idén szeptember 1-jétől bruttó 107 ezer, 2017. november 1-jétől pedig bruttó 100 ezer forinttal nő. A rezidensek alapbére jövő novembertől 50 ezer forinttal emelkedik.

A szakdolgozóknál szeptembertől új bértáblát vezetnek be. Idén átlagosan 26,5 százalékkal nő az alapbér, jövő novembertől 12 százalékkal, 2018 novemberében és 2019 novemberében pedig 8-8 százalékkal. Egészségügyi béremelésre 82 milliárd forintot szánnak, és ebből a keretből kaphatnak még a szociális, a kulturális ágazatban és a közigazgatásban dolgozók.

A megállapodás a közalkalmazotti jogállásban foglalkoztatott dolgozókra vonatkozik, de a szakdolgozói társadalom csaknem 25 százaléka más jogviszonyban dolgozik.

Közel ezer állást kínálnak

Íme az egészségügyi állások!

- Ilyen egészségügyi állásokat találhatunk!

- Orvosoknak, gyógyszerészeknek, ápolóknak, szociális gondozóknak ilyen munkalehetőségeket kínálnak.

- Takarítókat, adminisztrációs alkalmazottakat is keresnek.

- A kórházak, rendelőintézetek, illetve a háziorvosi rendelők állásajánlatait itt böngészhetjük

- A gyógyszergyárak, gyógyszerkereskedő cégek ilyen munkát kínálnak. Részletek >>>

- Érettségivel ilyen állást találhatunk az egészségügy területén, szakmunkásképzőt végezttek pedig ilyen munkák közül válogathatnak. Diplomások ilyen munkát találhatnak.

- A legtöbb pozícióhoz nem kérnek nyelvismeretet, angoltudással ezekre az állásokra pályázhatunk.

- Sok részmunkaidős állást, távmunkát, szakmai gyakorlati helyet is kínálnak.

A tanárok bére

Jövő szeptembertől - az idei évhez hasonlóan - 3,5 százalékkal nőnek a tanári keresetek, ezzel összesen az 50 százalékhoz fog közelíteni a pedagógusbérek növekménye. Aki főiskolai végzettséggel bír, és 2011-ben 122 ezer forintot keresett, jövőre 182 700 forintra számíthat, aki 3-5 év gyakorlattal, egyetemi diplomával rendelkezik, az a 2011-es 135 975 forint helyett 243 600 forintra. 18-20 év gyakorlat mellett, egyetemi diplomával a bérek 172 882 forintról 304 500 forintra nőnek 2011-hez viszonyítva.

A nem pedagógus végzettségű, de az oktató-nevelő munkát segítők bére is nő, januártól 10 százalékos növekményre számíthatnak, ennek egy része fix, egy része teljesítményfüggő lesz.

Közel ezer állást kínálnak

Íme a pedagógusoknak szóló állásajánlatok!

- Ilyen tanári állásokat hirdetnek a Profession.hu-n. Részletek >>>

- A szakközépiskolákban és a szakiskolákban ilyen álláshelyeket találhatunk.

- A legtöbb tanárt budapesti intézmények vennék fel, de Pest megyében, Fejér és Tolna megyében is sok az üres pozíció.

- Részmunkaidős tanári állásokat is kínálnak. Részletek >>>

- Szakoktatók jelentkezését is várják. Részletek >>>

- Az óvodapedagógusok és a dajkák ilyen munkát találhatnak.

- Az iskolákba nem oktatói feladatokra is keresnek embereket: iskolatitkároknak, gazdasági vezetőknek, élelmezésvezetőknek, illetve iskolai takarítóknak ilyen állásokat kínálnak.

- Intézményvezetői pozíciókat is találhatunk. Részletek >>>

- Az összes pedagógus állást ITT böngészhetjük!

OLVASSA EL CIKKÜNKET ARRÓL, HOGY MILYEN ELVÁRÁSOKNAK KELL MEGFELELNI AZOKNAK AZ ÁLLÁSKERESŐKNEK, AKIK A KÖZIGAZGATÁSBAN DOLGOZNÁNAK!

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: közalkalmazott, köztisztviselő, közszféra, közigazgatás, álláskeresés, állásajánlat