Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Amikor éppen nem találjuk a helyünket az aktuális munkahelyünkön, akkor könnyen eshetünk abba a hibába, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb alapon beleszeretünk egy másik cégbe. Azért érdemes mindig érdeklődni, mielőtt egy szép új irodaház vagy egy hangzatos sajtóközlemény miatt váltunk: vajon tényleg igaz, ami miatt megtetszett az új hely? Valóban csodás a hangulat, rugalmas a munkaidő és soha el nem fogyó kávékészletek várják a dolgozókat? Megannyi kérdés felmerülhet bennünk. De hogyan juthatunk információkhoz, ha nem a HR-est akarjuk faggatni az állásinterjún?

Használjuk a kapcsolatainkat!

Legyünk kreatívak: lehet, hogy a fodrászunk tud valakit, vagy a Facebookon találunk az adott cégnél dolgozó ismerőst, vagy legalább egy ismerős ismerősét, akit megkereshetünk pár kérdéssel. Ha nem tartjuk titokban, hogy állást keresünk, akkor tegyük fel nyíltan a kérdést, ha szeretnénk diszkrétek maradni, akkor privát üzenetben vagy személyesen okosabb érdeklődni. Ha megtaláltuk az emberünket, és nyitott a megkeresésre, kérdezzünk bátran: fordított esetben mi is szívesen mesélnénk a munkahelyünkről, vagy adnánk tanácsot az érdeklődőnek, nem igaz?

Nyílt napok és karrier-programok

Ha a kiszemelt cég tart nyílt napokat vagy vannak külsősök számára nyitott programjaik, gyárlátogatásuk vagy más rendezvényük, próbáljunk eljutni valamelyikre! Lehet, hogy nem is maga az esemény, hanem a légkör vagy épp a munkahely lesz érdekes számunkra: belepillanthatunk az ott dolgozók egy napjába, úgy ahogy máskor nem tehetnénk.

Ássunk az internet mélyére!

Nagyon gyakori, hogy fórumok, Facebook csoportok, kérdezős oldalak névvel vagy név nélkül, de nagyon jó, konkrét információt tartalmaznak az adott cégről. Meglepő lehet, de a kávészünetek mennyiségétől a munkaruhákig nagyon sok témában beszélgetnek az emberek munkahelyeik kapcsán – nem kell Sherlock Holmes-nak lenni ahhoz, hogy pár ügyes kereséssel jobban képbe kerüljünk.

Kifejezetten a cégek értékelésére szakosodott oldalak is léteznek, angol nyelvterületen a Glassdoor, magyarul a Munkahelyek.hu segít megismerni az egyes cégeket, az ott dolgozók értékelései alapján. Ezeket az értékeléseket név nélkül publikálhatják az alkalmazottak, így az esetleges kritika sem „üthet vissza” szerzőjére. Juttatásokról, kollégákról és főnökökről, munkakörülményekről tudhatunk meg információkat, de az is kiderül, hogy miért szeretnek vagy nem szeretnek a munkatársak a cégnél dolgozni.

Kívülről álommunkahely, de belülről is?

Jobb munkahelyre vágyni és tenni érte tehát mindig érdemes, de csináljuk ügyesen! Hol is vár ránk az az álommunka? Nézzünk szét a legfrissebb lehetőségek között, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala