Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Korábban már írtuk arról, miért ajánlott visszanéznünk, és értékelnünk a mögöttünk álló évet: mi volt a legnagyobb kihívásunk, sikerünk, mit tanultunk, hogyan pihentünk, és kik vettek körül bennünket. Ha eddig még nem jutott időnk az összegzésre, még most sem késő megtennünk, és akár össze is kapcsolhatjuk az előttünk álló 12 hónap megtervezésével. A hétvége tökéletes alkalmat kínál erre, hogy még azelőtt átgondoljuk, merre és mi mentén szeretnénk 2019-ben haladni, hogy újra ránk szakadnának a monoton hétköznapok.

A szó elszáll

Ha rászánjuk magunkat az évtervezésre, fontos, hogy vessük papírra gondolatainkat, a szóbeli ígéretek ugyanis, még ha saját magunknak is szólnak, jóval csekélyebb erővel bírnak, mint az írott szavak. A határidőnaplónkat, egy jegyzetfüzetet, egy üres lapot, vagy akár a telefonunkat is használhatjuk erre a célra, a lényeg, hogy töltsünk némi időt céljaink letisztázásával, és azzal, mit is szeretnénk folytatni valamint elengedni a korábbi szokásainkból, vállalásinkból. Figyeljünk befelé, csípjük el az érzéseinket, amelyek a jövőbe tekintve erősödnek fel bennünk: kellemes izgatottság, kíváncsi várakozás motoszkál bennünk, vagy inkább a félelmeink, kétségeink dominálnak?  Ezek jelentik ugyanis a kiindulópontot, és az iránytűt egyaránt.

Kezdjük jól az évet! - 2019, évtervezés, célkitűzés

A kulcs a tudatosság

Abban a pillanatban, hogy szembenézünk mindazzal, ami az elmúlt évben történt velünk, és megfogalmazzuk, milyen életet szeretnénk a jövőben, máris megtettünk egy hatalmas lépést a céljaink megvalósítása felé: kézbe vettük az irányítást. Évindító jegyzetünk, ami állhat akár csak néhány szóból vagy hosszú oldalakból is, vérmérsékletünk szerint, segítségünkre lesz abban is, hogy negyedévente górcső alá vehessük, merre is tartunk. Kiderülhet ugyanis, hogy menet közben változtak a prioritásaink, vagy épp a célok továbbra is ugyanazok, csupán a stratégiánkon szükséges módosítanunk. De ne szaladjunk ennyire előre, koncentráljunk arra, amire igazán vágyunk, és szeretnénk, ha teljesülne 2019-ben!

Kérdések mentén

Az évtervezéshez választhatunk speciális naplót vagy kérhetjük akár szakember segítségét is, ha szeretnénk egy kis extra lendületet is nyerni az elinduláshoz. Amennyiben ennél egyszerűbb megoldást keresünk, az ingyenesen letölthető YearCompass munkafüzet tökéletes választás lehet számunkra, amely gondolatébresztő kérdésekkel hoz közelebb bennünket azokhoz a mindennapokhoz, amelyeket talán már régóta élni szeretnénk.

A tervezés lényege, hogy szabadjára engedjük a fantáziánkat, és elvárásoktól mentesen gondolkodjunk a jövőnkről: tegyük ezt bátran és legfőképp őszintén, amiért garantáltan hálásak leszünk majd magunknak, már rövidtávon is. Vegyük sorra, mire vágyunk, mi az elsődleges célunk az egyes életterületeinken, a magánéletünkben, a munkánkban, a kapcsolatainkban, a pénzügyeinkben, illetve a testi, szellemi és lelki egészségünk tekintetében. Írjunk bakancslistát arról, amit mindenképp szeretnénk elérni, teljesíteni ebben az évben.

És jöjjön néhány konkrét kérdés, amelyekre választ adva a céljainkhoz vezető utat is kijelölhetjük magunknak:

Mi az a három szokás, feladat, kapcsolat, bármi, amit ideje elengednem?

Mely három teendőmet nem halogatom tovább?

Mi az a három újdonság, amit idén mindenképp felfedezek?

Mi az a három terület, amiben fejlődni szeretnék?

Mi az a három élethelyzet/feladat/elvárás, amire 2019-ben nemet mondok?

Mi az a három dolog, amit rendszeresen megteszek azért, hogy jól érezzem magam a bőrömben?

Milyen módokat találok arra, hogy a szeretteimmel kapcsolódjak?

Végezetül pedig foglaljuk össze, mit tanácsolnánk magunknak az újévre, mitől lesz 2019 igazán különleges számunkra, és érdemes azzal az egy szóval zárnunk a tervezést, amelyet a legmeghatározóbbnak érzünk a jövőnkre nézve.

Amennyiben a munkahely- vagy karrierváltás a listánkon szerepel, használjuk ki a januárban rejlő frissességet, az elhatározás erejét, és fogjunk hozzá mihamarabb az álláskereséshez! Használjuk személyre szabott beállításainkat, vagy nézzünk szét a legfrissebb hirdetések között. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést is, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb állásról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: 2019, évtervezés, célkitűzés, fejlődés, siker