Idén ősszel rekordszámú álláshirdetés árasztotta el a munkaerőpiacot - derül ki a Profession.hu 2014 harmadik negyedéves adataiból. Bár a legtöbben továbbra is olyan munkát keresnek, ahova nem szükséges felsőfokú végzettség, az új pozíciók 71 százaléka megkövetelte ezt. A munkaadók rengeteg mérnököknek szóló állást kínálnak, a 45 százalékkal több ilyen szakembert kerestek, mint egy évvel korábban.

Azok, akik mérnöki pályára készülnek, nagyobb eséllyel találnak majd munkát az álláspiacon, ugyanis a mérnöki állások vannak többségben - áll állásportálunk kutatásában, amelyben annak jártunk utána, hogy mely felsőoktatási szakok elvégzése után indulnak a fiatalok legnagyobb eséllyel az álláspiacon. Fontos egyébként, hogy a mérnökök társadalmi megítélése is nagyon jó, és a keresetük is meghaladja az átlagot.

Kedvükre válogathatnak a munkák között: íme a mérnökállások!

Ilyen állásokat kínálnak a mérnököknek

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A legtöbb állást gépészmérnököknek kínálják a munkaadók. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Az egyéb mérnök kategóriában is nagyon sok pozíciót találhatunk, itt olyan szakembereknek hirdetnek állásokat, mint például lean mérnök, hardverfejlesztő mérnök vagy teszt mérnök.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A villamosmérnökök is könnyen találhatnak munkát, közel 300 pozíció közül válogathatnak, és közlekedésmérnöki állásokat is hirdetnek. 

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A legtöbb állást budapesti cégek hirdetik, de száznál több mérnököt várnak Győr-Moson-Sopron megyébe is.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Aki külföldre menne, az is megtalálhatja a számítását: ausztriai, németországi és brit cég is keres mérnököket. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Közel 700 álláshoz angoltudást, míg csaknem 300 munkához a német nyelv ismeretét írták elő a munkaadók.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Az állások nagy része 8 órás, ám vagy néhány részmunkaidős pozíció is. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Vezetői állásokat és gyakornoki munkákat is találhatunk.

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Néhány cég megadta a várható jövedelmet is: havi 400 ezer bruttót kínálnak. Részletek >>>

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. A Profession.hu-n hirdetett összes mérnökállást itt böngészhetjük!

Hiánycikk a mérnök

2014 negyedik negyedévében a magyar gyártó cégek közül 19 százalékkal több munkaadó tervez létszámbővítést, mint leépítést - áll egy kutatásban. Tehát toboroznak, ám nagyon nehezen találnak új kollégákat.

Ugyanis a munkaadók közel felének nehézséget jelent, hogy a megfelelő munkaerőt megtalálja: főleg a műszaki végzettségű dolgozókból. A mérnök dobogós helyen végzett a hiányszakmák listáján.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Készítette: Durbák Ildikó

Címkék: álláskeresés, mérnök, állásajánlat, hiányszakma