Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A koronavírus miatt sokan vesztették el az állásukat, voltak, akik rádöbbentek, hogy nem érzik jól magukat a munkahelyükön, megint másokban pedig az tudatosult, hogy nagyon is jó helyen vannak. A pandémiás helyzetben aktuálissá vált életünk sokrétű átértékelése: biztos, hogy mindenkiben megjelentek új érzések, de vajon mennyire ismerjük fel, mennyire tudatosítjuk a bennünk zajló folyamatokat?

Teszem vagy elszenvedem?

Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus néhány hasznos gondolatot hozott ahhoz, hogy kezünkbe vegyük a sorsunk alakulását.

„Nem mindegy, hogy a karrierváltás az valami, amit csinálunk, vagy valami, amit elszenvedünk.” – mondja a pszichológus, utalva arra, hogy a külső tényezők okolása helyett érdemes nézőpontot váltani: „A változás ott kezdődik, amikor ki merem mondani, hogy az életemért elsősorban én vagyok a felelős.”

Függetlenül attól, hogy elveszítettük az állásunkat vagy éppen mi magunk szeretnénk váltani, a szakértő szerint fontos, hogy legyenek elképzeléseink arról, hol lennénk a helyünkön: „Fontos, hogy tudjam, mit jelent számomra a siker. Pénz, hatalom, befolyás, a karrier maga, mint siker? Sikeres vagyok, ha olyan életet tudok élni, amilyet szeretnék, olyan ritmusban, ahogyan szeretném.”

Ha ehhez egy szakmaváltásra vagy pályamódosításra van szükség, semmi okunk az aggodalomra! Egyre ritkábbak az olyan statikus karrierek, ahol évtizedek után ugyanabból a pozícióból megy valaki nyugdíjba. Az viszont már rajtunk áll, hogy jól választunk-e új szakmát!

„A pályaválasztás alappillérei:

  • a tehetségemet jól forgassam be, azaz miben vagyok jó?
  • az érdeklődés pillére, avagy csillog-e a szemem, ha erről a munkáról van szó?
  • a realitás kontroll, azaz látom-e a valóságot ezzel a szakmával kapcsolatban?
  • és végül a szürke hétköznapok, milyenek lesznek, tetszik-e az elképzelt élet üteme?”

Ha az elmúlt év felismeréseit be tudjuk építeni a mindennapok tanulságaiba, és jól választunk a fentiek szerint, akkor a helyünkre kerülhetünk. A pszichológus szerint időről időre érdemes visszatérnünk ezekhez a kérdésekhez:

„Merjünk megállni, lassítani, befelé fordulni. Miért nem természetes, hogy legalább annyi időt fordítok a lelkemre, mint a hajamra és a fodrászra? Miért nem olyan természetes és szabályszerű, mint az évi adóbevallás benyújtása, hogy évente legalább egyszer kiértékelem, hogy hol tart az életem?”

Az önismeret Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója szerint is kulcsfontosságú az álláskeresésben. „Ha jó önismerettel rendelkezünk, akkor olyan pályát választunk, ami illik hozzánk, míg ha kevésbé vagyunk tudatosak, akkor a HR-es próbálja majd kiszedni belőlünk, milyenek vagyunk. Ilyenkor fennáll a veszélye, hogy nem látják meg bennünk a lehetőséget.”

De kit keresnek a munkáltatók?

A HR igazgató szerint az alábbi 6 szempont foglalja össze, hogy mit, pontosabban kit keresnek a cégek:

Keretek – Ezek a munkavégzés fő keretei, pl. jogviszony, munkavégzés helye, lokáció, munkaidő, munkaidőbeosztás. Ha itt nem egyeznek a két fél elképzelései, akkor nincs értelme továbbhaladni a folyamatban.

Kemény készségek – Ezek a szakmai készségek, melyek elsajátíthatók, könnyen mérhetőek. Ma már sokszor nem az a lényeg, hogy a papír megvan-e, hanem hogy a gyakorlatban tudjuk-e alkalmazni a tanultakat. Sokakat elriaszt a nyelvvizsga vagy diploma hiánya, a HR igazgató mégis arra buzdít mindenkit, hogy a készségek birtokában akár papír nélkül is jelentkezzenek az állásokra.

Puha készségek – Ezek a készségek arra vonatkoznak, hogy társas helyzetekben, csapatban hogyan viselkedünk. Tanulhatók, de nehezen megfoghatók és nehezen mérhetők. Nagyon fontosak: a beilleszkedésnél szinte fontosabbak, mint a szakmai készségek, ráadásul újrahasznosíthatók, jól jöhetnek más munkáknál is (pl. recepciós ügyfélkezelési tapasztalata jól jöhet ügyfélszolgálatosként is).

Személyiség – Nehezen változtatható, ugyanakkor fontos a mindennapokban. A cégek is figyelik, a 16 personalities teszt például magyar nyelven is ingyen elérhető, teljes személyiségleírást ad.

Kulturális egyezés – Ha illeszkedünk a cégkultúrába, akkor természetesen, gördülékeny módon válunk a szervezet részévé, könnyebben tudunk azonosulni a célokkal, ez pedig megkönnyíti a későbbi együtt munkát.

Motiváció – A munkáltatók a csillogó szemeket keresik. Olyan pozíciót érdemes választanunk, ahol azt érezzük, hogy ha nem fizetnének, akkor is szívesen csinálnánk. Természetesen nem kell ingyen dolgoznunk, de keressünk olyan munkát, ahol motiváltan tudunk dolgozni.

Készen állunk egy új karrierre?

Danyi Vilmos pályaorientációs vezető, szakképzési specialista a közelmúltban jelentősen átalakult felnőttképzési rendszer működéséről és lehetőségeiről beszélt az eseményen. „Ingyenes a szakmák elsajátítása (2 szakma és 1 szakképesítés) ha szakképzési centrum iskoláiban tanulunk. A korábbiakkal ellentétben bármilyen életkorban be lehet kapcsolódni!” Akár két szakmát is tanulhatunk egyszerre (egyet nappali, egyet esti munkarendben), és előfordulhat, hogy nem is kell visszaülnünk az iskolapadba: „Van mód előzetes tudásbeszámításra, egyéni munkarendre, digitális oktatásra és egyéni felkészülésre is van lehetőség.”

Az esemény kerekasztalbeszélgetésén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Munkaerőpiaci Szolgáltató Központjának munkatársai is megosztották tapasztalataikat az elmúlt egy évről. Kiderült, hogy az álláskeresők egészen másként keresnek munkát a vendéglátó szektorban, mint más területeken, de arra is választ kaptunk, melyek a válságálló szakmák a szakemberek szerint. A videóból azt is megtudhatjuk, kinek tudnak jól segíteni ingyenes tanácsadásukon – a választ elárulhatjuk, szinte mindenkinek, de a nyújtott segítség egyénre szabottan változó, attól függően, hogy ki hol tart éppen a karrierjében. Sokan nem is alkalmazottként, hanem saját vállalkozásban találják meg a helyüket végül: a vállalkozás elindításban - az Impact Hub mentorprogramja hasznos támogatás lehet.

Mit gondolnak a munkáltatók a pályaváltókról?

Simon-Göröcs Lili előadásából kiderül: sokan tartanak attól, hogy a kényszerből váltókra nem számíthatnak hosszú távon, ugyanakkor azt is sokan gondolják, hogy a pályaváltó motivált, friss nézőpontot hoz, korábbi munkatapasztalatai pedig előnyére válnak.

A videóból az is kiderül, hogy a munkahelyek hogyan fogadnák, ha kiderülne az új munkatársról, hogy pályakezdő egy teljesen új területen, de szó esik még a nyelvtudásról és vállalkozásindítási lehetőségekről is. Érdemes kattintani!

Hasznos linkek:

https://azemberioldal.hu/

https://www.profession.hu/allaskeresesi-terkep/