Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

A nyárnak a délutáni tetőteraszos pihenésekről, a balatoni hosszú hétvégékről, illetve arról kellene szólnia, hogy már délután 4-5 óra körül felpattanhatunk a munkánk mellől. De hát ez sajnos nem így van, viszont teljesen érthető, hogy nyáron mindenkinek egy kicsit lazul a munkamorálja, elvégre kit tud ugyanúgy koncentrálni 30-40 fokban.

Nagy a csábítás, hogy az olyan apró dolgokat, amiket máskor pikk-pakk megcsinálnánk percek alatt, most inkább félresöprünk. Pedig, akár úgyis gondolhatunk erre a kellemesebb, csendesebb, nyugodtabb időszakra, mint egy hatalmas lehetőségre! Végre stresszmentesen foglalkozhatunk egy kicsit az olyan építő jellegű, inspiráló dolgokkal, amikre esetleg egy sűrűbb, kapkodósabb időszakban esélyünk sem lenne.

Olvassunk!

Biztosan mindenkinek sorakozik legalább két olyan könyv az asztalán, amit talán még az egyik kollégánk, vagy éppen a főnökünk ajánlott, adott kölcsön. Itt az ideje, hogy fellapozzuk őket, és olvassunk olyan témában, ami a szakmánkban fejlődést jelenthet számunkra.

Frissítsük fel az önéletrajzunkat!

Nézzük át kipihent, kreatív szemmel, hogy mit tudnánk színesíteni az önéletrajzunkon! Olvassuk át a Profession.hu CV készítő tanácsait, inspirálódjunk a sablonokból, esetleg, készítsünk egy teljesen új önéletrajzot!

Mikori az arcképünk például? Nem lenne érdemes lecserélni egy újra? Nézzünk át és aktualizáljunk mindent!

Kérjünk visszajelzést!

Ha évente egyszer év végén, vagy év elején szokás a cégnél évértékelőt tartani, a nyár ezen kívül egy remek időpont arra, hogy leüljünk a felettesünkkel egy gyors beszélgetésre. Kérdezzük meg, hogy látja a fejlődésünket a legutóbbi kétszemélyes megbeszélésünk óta, jó úton haladunk-e, érdemes lenne-e esetleg valamit változtatni az elkövetkező időszakban?

A nyári, lazább hónapokban kényelmesen lesz időnk rá, hogy átgondoljuk a hallottakat, és megtegyük a megfelelő lépéseket, hogy a mozgalmas őszbe már a visszajelzések alapján tudjunk belevágni.

Karrierépítés nyáron – így csináljuk!

Építsünk kapcsolatokat felszabadultan, a szabadban!

Szervezhetünk akár egy sütögetést vagy kerti partit is, de biztosak lehetünk benne, hogy hasonló programokkal van tele mindenkinek a nyári naptára. Miért nem gondolkozunk valami kötetlen, de mégis karrierépítő elfoglaltságban, amire meghívjuk kollégáinkat, üzletfeleinket?

Szervezzünk egy hosszú ebédszünetet egy kedves partnerünkkel egy étterembe, ahova már régen el szerettünk volna menni. Esetleg szóljunk két kedves kollégánknak, hogy hívjanak el 3-3 általuk kedvelt kollégát a cégtől, és tartsunk egy ismerkedős, felfrissítő koccintást.

Helyettesítsünk, tanuljunk újat!

Néhány napra belelátni egy másik osztály, csoport munkájába több szempontból is hasznos lehet, úgyhogy, ha esetleg alkalom adódik egy szabadságon lévő kollégát helyettesíteni, csapjunk le a lehetőségre! Egyrészt kicsit kiszakadunk a saját közegünkből, ami szinte minden esetben inspiráló, másrészt sokat is tanulhatunk az élményből. Ki tudja, talán megtaláljuk álmaink karrierjét!

Merjünk egy nagyot álmodni!

Nézzünk olyan állásokat, amikről csak álmodni mertünk eddig, vegyük sorra, milyen elvárások, milyen végzettség kellene hozzá, kezdjünk el releváns tanfolyamokat nézegetni, és kicsit gondolkozzunk el rajta, hogy mik lehetnének azok a reális első lépések, amiket akár meg is tudnánk tenni az ügy érdekében!

Nézzük meg, hogy az a cég, ahova a legszívesebben mennénk, nem keres-e éppen új munkatársakat, de akár azt a bátor lépést is megtehetjük, hogy mi jelentkezünk be náluk egy szépen összeállított, direkt rájuk szabott önéletrajzzal. Elvégre, talán most pont lenne időnk elkészíteni egyet.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala