Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sölch Gellért, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára szombaton egy kóspallagi hagyományőrző és kulturális rendezvény megnyitóján arról beszélt, hogy a kormány időben meghozott intézkedései nyomán a helyi közösségek összefogása és egymás segítése adott erőt, hogy sikerrel vegyük az első akadályt a koronavírus-járvány idején.

33 családsegítő állami támogatás elérhető


A helyettes államtitkár kijelentette: a kormány számára a legfontosabb útjelző a család, ezért minden döntésénél a családokat tartja szem előtt.

Harminchárom olyan állami támogatás működik, amely a családokat segíti, az ingyenes tankönyvektől és a támogatott gyermekétkeztetéstől a családi adókedvezményen át a családok otthonteremtési támogatásáig - sorolta. Hozzátette, hogy a családok támogatásából a kormány a járvány alatt sem engedett, sőt még a bővítésükről is döntött, ezért emelkedik jövő júliustól a csed.   

"Összességében több mint egyhavi fizetésnek megfelelő összeggel emelkedik 2021 júliusától a hat hónapon át járó csecsemőgondozási díj (csed)" - mondta el a helyettes államtitkár.

A jövő júliusban bevezetni tervezett változásnak köszönhetően a korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege. Ez azt is jelenti, hogy járulékfizetési különbségek miatt a gyermek megszületését követő hat hónapban jobb anyagi körülmények közé kerül a család, mint azt megelőzően. Ugyanis a csed után csak személyi jövedelemadót kell megfizetni, nyugdíjjárulékot és társadalombiztosítási járulékot nem.

Lássuk az aktuális munkalehetőségeket!

Ahhoz, hogy igénybe vehessük ezt a gyermekvállalást segítő juttatást, egy fontos feltételnek kell megfelelnünk: a csedre, azaz csecsemőgondozási díjra az az édesanya jogosult, aki a szülés előtti két évben legalább 365 napig biztosított volt, és akinek a gyermeke a biztosítás időtartama alatt, vagy ha az megszűnt, akkor az után 42 napon belül született. A kötelező biztosítási időnek nem kell folyamatosnak lennie, a lényeg, hogy a két év alatt összesen legyen meg a 365 nap.

Érdemes tehát gyermekvállalás előtt ilyen szempontból is rendbetennünk jogviszonyainkat és társadalombiztosítási státuszunkat. Friss önéletrajzra mindenképp szükségünk lesz az induláshoz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, anyagmozgatókat több, mint 120 helyre várnak, ahogy gépkezelőként is több, mint 100 állás áll nyitva előttünk.

Szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.mentőöv állásokért is érdemes kattintanunk, hogy mihamarabb elhelyezkedhessünk. 

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala