Ilyen állásokat találhatunk!

Egyre többen keresnek állást az interneten: az év első 3 hónapjában majdnem másfélszer annyi önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu-ra, mint tavaly ilyenkor - derül ki az állásportál 2015 első negyedéves jelentéséből. A legkeresettebbek az értékesítés területén jártas dolgozók, de jelentősen megnőtt a szakmunkásokat kereső cégek száma is. A legtöbb jelentkezést adminisztrációs és irodai pozíciók kapták.

A jelentkezők és a hirdetők száma is emelkedik

Továbbra is növekszik az online felületek aránya az álláspiacon, mára az internetes álláshirdetések szinte teljesen átvették a korábbi hirdetési formák szerepét. 2015 első negyedévében 45 százalékkal több önéletrajzot töltöttek fel a Profession.hu adatbázisba, mint tavaly, és 20 százalékkal emelkedett a havi látogatók száma. Ezzel párhuzamosan a nyitott pozíciók száma is 9 százalékkal emelkedett és 31 százalékkal több cég adott fel hirdetést.

Ilyen állásokat találhatunk!

A legtöbb munkavállalót értékesítési, kereskedelmi pozíciókba keresnek. A meghirdetett állások száma alapján tavalyhoz képest a szakmunka kategória felzárkózott a második helyre. Képzettség tekintetében a leggyakoribb elvárás az 1-3 év közötti szakmai tapasztalat, illetve a főiskolai végzettség.

A legkeresettebb szakmák

Jelentősen emelkedett a cégek részéről érkező keresések száma, az adminisztratív munkák a legkeresettebbek.

Az értékes munkavállalókért a cégek is egyre több követ megmozgatnak, és rendkívül aktívan használják az online adatbázisokat. A tavalyi első negyedévi adatokkal összehasonlítva a cégek 56 százalékkal többet kerestek az állásportálra feltöltött önéletrajzok között.

Míg a legtöbb pozícióba fejlesztőket, könyvelőket, illetve IT-munkatársakat keresnek a cégek, a legtöbb jelentkezés továbbra is adminisztrációs, irodai munkákra érkezik, ezt követik az értékesítés, valamint a gyártás és szállítás kategóriák.

Nyelvtudást tekintetve a keresőkifejezések között az angolt szorosan követi a francia (14 százalék), illetve az olasz (13 százalék) nyelv. (A kínált álláshirdetésekben az angol mellett a német és a francia nyelv ismeretét kérik a cégek.)

A legtöbb hirdetést országos szinten a tanácsadó cégek adták fel, a legnagyobb 10 hirdető között mellettük a Bosch csoport és a Vodafone szerepeltek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munka, állásajánlat, álláskeresés, toborzás