Vannak olyan vállalatok, ahol a csapatépítést bolondok napjára időzítik, humorral teszik elkötelezettekké a dolgozóikat – hívja fel a figyelmet Karen Huss, a Ceridian vállalati kapcsolatokért felelős szakembere egy írásában.

Bolondok napja nagyszerű alkalom lehet arra, hogy humor megjelenjen a munkahelyen, ugyanis a humor új lendületet ad, megerősíti a munkatársi kapcsolatokat. Fontos azonban, hogy ne szegjük meg a cég viselkedési kódexét, kerüljük a gúnyolódást, ne sértsünk meg senkit és maradjunk a jó ízlés határán belül! Előfordulhat, hogy egy cégnél megtiltják a viccelődést – főként az erőteljesebb, durvább poénok elsütését –, hiszen egy meggondolatlan csínyt akár zaklatásként is értelmezhet egy érzékenyebb kolléga.

Így tréfáljuk meg a kollégákat bolondok napján

Íme néhány tipp munkahelyi csínyekhez!

1. Ragasszuk le a celluxszal a kolléga egerének alját, így nem tudja majd használni. Az irodai eszközök zselatinba öntése kissé időigényesebb feladat, ám kárpótol minket a kolléga arckifejezése, amikor meglátja a rezgő, átlátszó zselében álldogáló tűzőgépet.

2. Kávéscsésze-trükk: egy darab papírt tegyünk a kávéval vagy teával félig teli csésze tetejére, fordítsuk meg, rakjuk óvatosan az asztalra. A vákuum miatt a folyadék a csészében marad, csak akkor ömlik ki, amikor az áldozat felemeli.

3. Spriccelő hűtő: ehhez egy lufi és víz kell csak.

4. Ha titokban átépítik az irodát, és senkinek sem szólnak róla - mint ahogy a videón is láthatjuk – általános megdöbbenést kelt.

5. Bolondok napjára az egyes szervezeti egységek megbeszélhetik, hogy "egyenruhában” érkeznek a munkahelyre – ez lehet mondjuk akár céges póló, vagy mindenki ugyanolyan színű ruhát vehet fel. Az érékesítők színe lehet a zöld, a marketingeseké a piros, az ügyfélszolgálat pedig a kék.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Fontos, hogy a tréfa megvalósítása ne legyen túl bonyolult, hiszen a vezetőség nem örül neki, ha a munkatársak túl sok időt töltenek el vele, és közben nem dolgoznak.

Ahol munkaszüneti nap

Néhány éve munkaszüneti nappá nyilvánította az odesszai polgármester a bolondok napját, azaz április 1-jét, a nevezetes nap ottani megünneplésének 40. évfordulója alkalmából. Odesszát már a szovjet időkben a humor városának nevezték, a dél-ukrajnai város ugyanis híres volt sajátos humoráról és vicceiről. A volt szovjet térség legviccesebb városában a "nevetés napjának" nevezik április 1-jét. A polgármester csak a közszférában dolgozóknak adhat ki szabadnapot, ezért arra kérte a magánvállatokat, hogy ők is csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Forrás: ceridianblog.wordpress.com, practical-jokes.wonderhowto.com, workopolis.com, hrmorning.com.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, tréfa, vicc, humor, árpilis elseje, bolondok napja