Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Karrierünk során valamennyien szembesülünk azzal, hogy hosszabb vagy rövidebb időre, de kikerülünk a munkaerőpiacról. A szünetnek számos oka lehet, többek között gyermekvállalás, családi körülmények, tanulmányi szabadság, betegség vagy közeli hozzátartozó ápolása. Ilyen helyzetben sokszor az első lépéseket a legnehezebb megtenni a munkába való visszatérés felé, a tapasztalat ugyanis megvan, a kiesett idő azonban önbizalomhiányhoz vezethet. Különösen igaz ez a pénzügyi-informatikai területeken, ahol igen fontos, hogy a szakma újdonságaival és változásaival lépést tartsunk.

Így térjünk vissza a munkába!


A Morgan Stanley-nél felismerték ezt a kihívást, és külön 

figyelmet fordítanak a karrier-újrakezdők támogatására. „A visszatérők gyakran olyan tudással és élettapasztalattal rendelkeznek, mely értékes számunkra, hiszen gazdagíthatja, és még sokszínűbbé teheti a vállalatunkat” – véli Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatója. A szakember a vállalat „Return To Work – Lendüljön Újra Munkába” programjáról, és az újrakezdők számára kínált lehetőségekről mesélt a Profession.hu-nak.

Pénzügyi területen milyen munkakörökbe tud a Morgan Stanley-hez bekerülni egy "külsős", legyen az egy gyesről visszatérő anyuka, egy pályakezdő, vagy egy hosszú távú munkanélküli?

A Morgan Stanley budapesti irodája a globális vállalat fontos része. Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. Magyarországon dolgozó kollégáink közel fele informatikával foglalkozik, főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel. Emellett jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs részlegeken dolgozók száma is. Klasszikus pénzügyi területeken található munkakörök például a kontrolleri, a pénzügyi termék árazási szakértői vagy a pénzügyi elemzői pozíció.

A Morgan Stanley kimondottan nagy hangsúlyt fektet rá, hogy támogassa a munkapiacról hosszabb időre – például gyermekvállalás vagy tartós betegség miatt – kieső szakembereket. Egy speciális programot is indítottunk ennek kapcsán, ez a „Return To Work – Lendüljön Újra Munkába”, melyre olyan szakemberek jelentkezhetnek, akik legalább 2 év kihagyást követően szeretnének újra munkába állni. Erre a lehetőségre nagy érdeklődés mutatkozik, a jelentkezők száma tavaly például 100 felett volt.

Vannak, akik gyermekvállalás után állnának újra munkába, esetleg egészségi vagy családi okok miatt távolodtak el a munkaerőpiactól. Olyan jelentkezőkkel is gyakran találkozunk, akik a nyugdíjba vonulás után döntenek úgy, hogy újra kamatoztatnák tapasztalatukat.

A 12 hetes, fizetéssel járó program módot ad a munkába való visszarázódásra és a szakmai önbizalom visszaszerzésére. Újrakezdőink megismerhetik a vállalatot, mi pedig őket.

A résztvevőket a munka mellett számos fejlesztési lehetőséggel is támogatjuk, ilyen például a munka és a magánélet egyensúlyára, a hatékony időgazdálkodásra vagy a prezentációs készségekre fókuszáló képzés. Ezen felül hetente kétszer angol oktatáson is részt vesznek, amely kiterjed a telefonos és e-mail kommunikáció erősítésére is. A résztvevők folyamatos visszajelzést is kapnak személyes mentoraik által, akik akár szakmai, akár személyes jellegű kérdésekben is segítséget nyújtanak.

Milyen plusz készségek jelenthetnek előnyt? 

Minden pozíció kapcsán más és más elvárásokkal találkoznak a jelentkezők, de általánosságban alapvető szempont a befogadó, színes, nemzetközi kultúrára való nyitottság, valamint a motiváció a folyamatos tanulásra, fejlődésre. Mivel a legtöbb pozíció felsőfokú végzettséghez kötött, a „Return To Work” programra is felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezését várjuk.

Így térjünk vissza a munkába!

Milyen, nem feltétlenül pénzügyi végzettséggel rendelkező pályázóknak van esélye ebben a szektorban, illetve konkrétan a Morgan Stanley-nél?

A budapesti irodában közel kétezren dolgozunk, nyilvánvalóan nem mindenki rendelkezik pénzügyi végzettséggel. Az IT területre programozó, informatika képzettséggel várunk kollégákat, de gazdasági vagy jogi diplomával is sokan jelentkeznek hozzánk más osztályokra. Számos pozíció esetén fontos az erős matematikai előképzettség, például a kockázatelemző vagy a matematikai modellező csoportjainkban. Az itt dolgozók között így nem csupán közgazdászokat vagy pénzügyi végzettségű kollégákat, de matematikus, fizikus, sőt még vegyész diplomával rendelkező szakembereket is találunk.

Ki tudna emelni egy-egy olyan konkrét példát, amikor valaki egy nagyobb kihagyás után tért vissza Önökhöz?

Van olyan kolléganőnk, aki 14 év kihagyással, 4 kisgyermek felnevelése után jelentkezett és csatlakozott a vállalatunkhoz, de akad olyan szakember is, aki több év nyugdíj után állt újra munkába nálunk tanácsadóként egy speciális területen.

Mit tanácsolna azoknak a képzett álláskeresőknek, akik gyermekek mellett, kismamaként szeretnének Önöknél állást találni?

Azt, hogy jelentkezzenek bátran! A már említett Return To Work programon kívül is rengeteg a lehetőség. A visszarázódást segítő képzések, fejlesztések nálunk kiemelt jelentőséggel bírnak. A visszatérők gyakran olyan tudással és élettapasztalattal rendelkeznek, mely értékes számunkra, hiszen gazdagíthatja, és még sokszínűbbé teheti a vállalatunkat. Fontos, hogy a visszatérés iránt érdeklődők tudatosítsák magukban és a kiválasztási folyamat során bátran vállalják fel ezeket az értékeket.

Hogyan viszonyulnak a Home Office-hoz? Van lehetőség rá a cégnél?

Szinte minden területen tudunk lehetőséget biztosítani bizonyos rendszerességgel történő otthoni munkavégzésre. Igyekszünk nyitottan és rugalmasan állni a kollégák igényeihez és megtalálni a megfelelő megoldást, amely az üzleti szempontokkal is összeegyeztethető. Fontos a vezetői példamutatás is, én például a vállalat HR vezetőjeként általában hetente egy napot otthonról dolgozom.

Szívesen dolgoznánk a Morgan Stanley-nél? Jelentkezzünk legfrissebb állásajánlataikra a Profession.hu-n!

Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittÍgy első kézből értesülhetünk majd a Morgan Stanley által kiírt legfrissebb állásajánlatokról is.Ne feledjük az alapszabályt:minél több lehetőséget és információt vizsgálunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd!


 Készítette: Khojaste K

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala