Az EU-ban a dolgozó nőknek a tizede, a férfiaknak pedig a 19 százaléka volt önfoglalkoztató 2013 őszén. Magyarország kicsit elmarad az átlagtól, de így is a középmezőnyben helyezkedik el. A 28 ország közül a nőknél a 16., a férfiaknál pedig a 19. helyet foglalja el hazánk - közölte korábban Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos.

Az önfoglalkoztatók alkalmazottai

Hazánkban az önfoglalkoztatók majdnem felének volt alkalmazottja - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium szakembere. Az EU-tagállamok közül Magyarországon van a legtöbb önfoglalkoztató nőnek alkalmazottja - állította a kutatásai alapján Szalai Piroska. Az uniós országok átlaga csupán 24 százalék volt.

A nők esetében Magyarországot Írország, Németország és Franciaország követi. A férfiaknál 2011-ig Észtország vezette a rangsort, az élbolyban található még Ausztria és Németország. Romániában van a legkevesebb olyan vállalkozó, akinek alkalmazottja van, de Nagy-Britannia is a lista végén tanyázik.

Így teremtsünk munkahelyet magunknak!

A miniszteri biztos egyébként azt is közölte: a gazdasági növekedés egyik kulcsát az erős, független, munkahelyeket biztosítani képes kisvállalkozásokban látja.

Támogatják a vállalkozó szelleműeket

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal segíti az álláskeresőket az önfoglalkoztatóvá válásban. 3 millió forintig terjedő kamatmentes tőkejuttatásra lehet pályázni (részben visszatérítendő és/vagy vissza nem térítendő formában).

A Profession.hu-n ilyen munkákat kínálnak önfoglalkoztatóknak.

Ha a pályázó kéri, akkor legfeljebb hat hónapig a minimálbér összegének megfelelő támogatást kaphatja, illetve a szaktanácsadás költségeit is fizetik neki. A pályázatot és a kérelmet a munkaügyi központhoz kell benyújtani. (Részletek.) http://nfsz.munka.hu/engine.aspx?page=ak_tamogatasok&switch-content=ak_tam_tajekoztato&switch-zone=Zone1&switch-render-mode=full

Viszont csak akkor szabad vállalkozásba kezdeni - és ezért elhagyni egy állást -, ha már konkrét, régóta érlelődő és "bombabiztos" tervvel rendelkezik valaki. Ha valaki kényszerből vállalkozik, nagyon nehéz dolga lesz.

Kevesebb biztonság

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyik kutatása szerint az önfoglalkoztatók aránya némileg csökkenő tendenciát mutat: 1995-ben a dolgozók 15 százaléka választotta ezt a munkaformát, öt évvel később viszont már egy százalékkal kevesebben. Az önfoglalkoztatás legfőbb ismérve, hogy a munka díjazása a profittól függ, és annak az eldöntése, hogy mennyi a keresete, az önfoglalkoztató kezében van.

Az önfoglalkoztatás azonban az alkalmazotti léttel szemben kevesebb biztonságot, szociális védelmet nyújt. A szabályozását az EU országai azért is tartják fontosnak, hogy mérsékeljék a jövedelmüket e formában szerzők kiszolgáltatottságát, elemi biztonságot nyújtsanak nekik.

Az EU-ban jobbára csak meghatározott társadalmi csoportok választják az önállóságot, például a mezőgazdaság kis farmerei, a turizmushoz kötődő sokféle tevékenységet végzők, a szellemi szabadfoglalkozásúak - fotósok, az újságírók, színészek, művészek vagy épp a magánnyomozók, de például az utcai árusként tevékenykedő bevándorlók is így dolgoznak. Görögországban, Portugáliában és Olaszországban nagyon magas az önfoglalkoztatók aránya.

Kényszervállalkozók

A magyar önfoglalkoztatók összetétele, az adott foglalkoztatási formát választók indítéka részben eltér az európai gyakorlattól. Az érintettek egy része természetesen valóban viszonylagos szabadsággal rendelkezik, magának osztja be idejét, saját maga szervezi munkáját és viseli érte a felelősséget. Nagy részük azonban csak formálisan tekinthető függetlennek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A rendszerváltozás idején rendkívül sok kényszervállalkozás alakult, ezeknek az embereknek jelentős része jelenleg is önfoglalkoztató.

Gyakran előfordul, hogy az alkalmazotti viszonyt vállalkozóivá alakítják: ebben az esetben az alvállalkozó "dolgozóknak" ugyanolyan kötelességei, kötöttségei vannak, mint a cég saját munkavállalóinak, ám nem élvezik azt a védelmet, biztonságot, amely az alkalmazásban álló személyeknek jár.

Ennek az az oka, hogy a munkáltatóik nem akarják, vagy nem képesek teljes mértékben megfizetni a méltányosnak tartott munkajövedelem után a közterheket, és ebbe a dolgozók kényszerűségből beleegyeznek.

Összeállította: Durbák Ildikó

Címkék: munkahely, vállalkozás, önfoglalkoztatás