Vannak nők, akik anyaként is megpróbálják ugyanúgy megállni a helyüket a munka világában, mint előtte, és vannak, akik alkalmazkodnak az új életszakaszuk sajátosságaihoz. Ez utóbbit választotta interjúalanyunk is, aki négy éve édesanya, három gyermeke van, és fél éve a munka világába is visszatért. Nézzünk bele a nem mindennapi szervezőkészséget és energiát igénylő hölgy egy átlagos napjába, és merítsünk ihletet, egy lehetséges mintát az ő példájából!

"Fura azt látni - kezdi az elején Kriszta -, hogy sokan rózsaszínnek, ideálisnak festik le az anyaságot. Persze, fontos, hogy pozitívak legyünk, a harmóniára törekedjünk - de szerintem ez nem ilyen egyszerű. És minek csapnánk be a környezetünket és saját magunkat? Igenis vannak nehézségek, vannak holtpontok, vannak kimerült és szorongásokkal teli pillanatok. Nekem az egy fontos felismerés volt, hogy ne akarjak ugyanúgy mindenhol 100%-ot nyújtani, mert lehetetlen! Meg kellett barátkoznom azzal, hogy hiába felelősségteljes és dolgos típus vagyok, de a korábbi teherbírásomhoz viszonyítva mondjuk már csak 70-80%-ot tudok vállalni, ha munkáról van szó."

Így lehet 3 gyerek mellett dolgozni

Ez az arány azért nem kevés, ha egy nő emellett három kisgyermeket nevel, mos-főz-takarít, és még a férjét - valamint nem mellékesen - önmagát sem szeretné elhanyagolni. Kriszta azt is elismeri, hogy óriási szerencséje van, mert talált egy olyan munkaadót, akinek napi 4 órában dolgozhat otthonról, a gyerekek mellől. Mert számára az is fontos, hogy a legkisebb gyermeke nevelésére is jusson ideje és figyelme, ne kelljen bölcsödébe adnia a kicsit.

"Amíg a nagyok oviban vannak, Dani több órán át is eljátszik egyedül. Nagyon jó gyerek. Én ezalatt tudom írni a cikkeimet. Mindenféle szöveget írok: pályázati anyagot, online női magazinokba csajos témákat, ha kell, akkor szakszöveget is. Szerencsém van a munkaadómmal is. Ez egy kis cég, kb. húsz alkalmazottal, és rugalmasan tudják kezelni, hogy otthonról dolgozom. Ők pontosan tudják, hogy nem az számít, földrajzilag hol vagyok, hanem az, hogy mit adok ki a kezemből és tartom-e a határidőket."

Nézzük, miből áll egy átlagos nap Krisztáéknál!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 7-kor már talpon az egész család, kezdetét veszi a reggeli készülődés.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 8-ra viszi Kriszta két nagyobbik gyerekét az óvodába.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 8-12 óra között: Ezután a legkisebb csemetével sétálnak nagyjából másfél órát, ez egyben a napi sport is. Majd hazaérve Dani játszik, Kriszta pedig leül a számítógépe elé. A munkaszüneteket a kisfia diktálja, két cikk között mindig van egy kis mese, játék, autózás. Erre az időszakra csak a gyorsan elintézhető feladatok férnek be.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 12 órától ebéd, majd jön az altatás. Ekkor a nagyobb figyelmet és hosszabb időt igénylő szövegírások következnek.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 16 óra: ismét óvoda, hazasétálnak együtt.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 18 óra körül vacsora, együtt az egész család ismét: apa, anya és a három csemete.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 20 óra felé jön a fürdés, meseolvasás, jó éjszakát-puszik.
enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. 21 órától lecsendesül a ház. Ez az időszak a felnőtteké - ha nem maradt aznapra munka és még jut energia a beszélgetésre.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Az elején éreztem a munkaadóim részéről, hogy fenntartással kezeltek, hogyan tudok majd rendelkezésre állni három gyerek mellett. De nagyon jól működik minden: hetente egyszer bemegyek egy megbeszélésre, ott megkapom a feladatokat és a határidőt. Innentől kezdve rugalmasan tudok dolgozni. Jól megy az éjszakai munka is, sokszor akkor tudom rendezni a gondolataimat, akkor jönnek az új ötleteim. Lehet, hogy elalszom 9-kor a gyerekekkel, de kijövök éjfélkor, és hajnal 3-ig megírom a cikkeimet. Szeretném, ha ezt a fajta munkarendet hosszabb távon is meg tudnám tartani - akár napi 8 órában. Büszkeséggel tölt el és felvillanyoz, hogy újra gondolkodó lény vagyok, és hasznos munkát végzek, mert az anyaság kezdetén szinte elfelejtettem felnőtt módra kommunikálni és létezni is."

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Részmunkaidős friss állások ITT!

enlightened ... Shift+R javĂ­tja ennek a kĂŠpnek a minosĂŠgĂŠt. Shift+A javĂ­tja az oldal Ăśsszes kĂŠpĂŠnek minosĂŠgĂŠt. Távmunkában betölthető munkalehetőségek ITT!

Készítette: S. G.

Címkék: munka, anya, kismama, gyerek, család, részmunkaidő, távmunka