Toborzási és kiválasztási tanácsadókat kérdeztünk arról, milyen legyen egy jó informatikus önéletrajza.

1. Hagyjuk ki a felhasználói szintű ismereteket

Az informatikusok pályázati anyagának az IT-val kapcsolatos releváns szaktudásra kell fókuszálniuk, már az önéletrajz első felében keltsék fel a figyelmet ezek az ismeretek - szögezte le Spiller László, az Adecco Kft. vezető toborzási és kiválasztási tanácsadója.

Az IT-s jelentkezők esetében a legnagyobb hangsúlyt a különböző technológiák kiemelésére kell helyezni. Azon belül rendkívül fontos, hogy egy adott technológiában (pl. programozási nyelv, adatbázisok, operációs rendszerek stb.) hány év tapasztalata van a jelöltnek és ez a tudás milyen szintű aktuálisan (alap, közép vagy netán haladó) - hangsúlyozza a szakember. Az IT -s pozíciók esetében nem a felhasználói szintű számítógépes ismeretekről van szó, hanem a professzionális szaktudásról - hívta fel a figyelmet Spiller László.

2. Így csoportosítsanak a rendszermérnökök és szoftverfejlesztők!

Azt, hogy pontosan milyen programok feltüntetése javasolt, több dolog befolyásolja - emelte ki Spiller László. Elsőként az, hogy egyáltalán mi pontosan a pályázó szakterülete, mik a legfontosabb erősségei, másrészt pedig, hogy milyen pozíciót kíván megpályázni.

A szoftverfejlesztők esetében meg kell említeni a következő ismereteket: programozási nyelvek, adatbázis technológiák, szoftverfejlesztési metodológiák, tesztelési módszertanok. A rendszermérnökök esetében pedig hangsúlyozni kell az operációs rendszerek, hálózati és szerveres ismereteket, különböző kommunikációs protokollok ismeretét, illetve a szkriptelési nyelvek ismeretét - részletezte az Adecco szakértője.

3. Így csoportosítsanak a webfejlesztők!

Földes Péter, a Kelly IT Resources toborzási és kiválasztási munkatársa szerint nem fest jó képet egy IT szakemberről, ha az összes programnyelvet és technológiát felsorolja önéletrajzában, hiszen mindegyikhez nem érthet. Érdemes csak azokat kiemelni, amelyekkel valójában dolgozott és a tudás szintjét, esetleg a tapasztalati évek számát is célszerű megadni.

A könnyebb átláthatóság kedvéért hasznos csoportokra bontani a különböző tudásokat: pl. programozási nyelvek, adatbázisok, operációs rendszerek, tesztelői eszközök, keretrendszerek. Vagy lehet egy másik csoportosítási szempont a web-fejlesztők esetében: kliens oldali technológiák, szerver oldali technológiák, CMS-ek, tesztelői eszközök - emelte ki a Kelly IT Resources szakembere.

4. Kerüljük az általánosítást!

Földes Péter kiemelte: a technológiákat pontosan kell megjelölni, tipikus hiba, amikor túl általánosan szerepelnek az önéletrajzban.

Például:
- Java: Javaból létezik Standard, Enterprise és Mobile verzió is, mindhármat másra használják, sok dologban el is térnek egymástól, magas szinten már nem helyettesíthetők.
- CSS: CSS, de melyik? Ha valaki megragadt a CSS2-nél, nem fogják felvenni egy olyan pozícióra, ahol CSS3 az elvárás. Ugyanez igaz a HTML-re is, nem mindegy, melyik verzióban van gyakorlata az álláskeresőnek.
- SAP: Melyik modul? Az SAP-nak rengeteg terméke van, lehetetlen mindet egyformán jól ismerni. A legtöbben általában 1-3 modult ismernek meg behatóbban munkájuk során. Ráadásul jelentős különbség van a felhasználói ismeretek és az adminisztrátori ismeretek között is.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

5. Ne halasszuk az interjúra karrierterveink megfogalmazását!

Spiller László, az Adecco szakembere úgy látja: az informatikai állásokra jelentkezőknél általánosságban elmondható, hogy nem relevancia szerint összegzik a pályázók a szakmai ismereteket. Nincsen egzakt módon megfogalmazva, hogy pontosan miben hány év tapasztalattal rendelkezik az illető, és azok milyen szintű tudást takarnak.

Ezen túlmenően sok esetben szembesülünk túl nagy információ halmazzal, melyből hiányoznak a konkrétumok, vagyis nem látjuk, a pályázó miben a legerősebb, milyen típusú pozícióra volna a legalkalmasabb, esetleg azt sem, hogy ő milyen területen szeretné folytatni a karrierjét. Ezeket rend szerint a személyes interjúkon tisztázzuk a jelöltekkel - tette hozzá.

Készítette: Fogas Krisztina

Címkék: önéletrajz, álláskeresés