Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Minden vállalatot kollégák csapata építi, akiknek együtt kell dolgozniuk a sikerért, a kérdés csak az, hogy hogyan és milyen módszerekkel tudják ezt elérni. Zoltán, aki 5 éve csoportvezető egy nemzetközi ügyfelekkel dolgozó, budapesti székhelyű nívós ingatlanközvetítő cégnél, arról beszélt a Profession.hu-nak, hogy mit jelent a csapatmunka a gyakorlatban és milyen apró dolgok kellenek ahhoz, hogy jól működjön az összhang.

„A csapat összetétele akkor jó, ha egyetlen csapattagot se lehetne kivenni a rendszerből anélkül, hogy sérülnének a folyamatok. Ha vannak átfedések, vagyis részfolyamatokat egyszerre többen is lefednek, akkor a csapat működése nem optimális. A jó hír, hogy a csapatmunka egy olyan készség, amelyet mindannyian képesek vagyunk elsajátítani. Egyeseknek természetesebben jön, de figyelemmel és gyakorlással mindenki felfejleszthető.”

Íme, a leghasznosabb tulajdonságok a csapatmunkához „A hozzáállás lesz a döntő, ez ugyanis egy olyan mátrix, ahol egyetlen tag kommunikációja azonnali hatással van a többiekre.”

Pozitivitás

„Akinek már valaha kellett folyamatosan negatív, állandóan nyűglődő kollégával együtt dolgoznia, az tudja, hogy a negatív hozzáállás ragadós. Amikor minden kihívást személyes sértésnek vesz munkatársunk, amikor minden probléma a megoldhatatlan kategóriába tartozik nála, akkor egy idő után azon vesszük észre magunkat, hogy már nem próbáljuk meggyőzni őt az ellenkezőjéről, hanem belesimulunk a szituációba és mi magunk is panaszkodni kezdünk.

Van egy mondás, mely szerint a hozzád legközelebb álló öt ember átlaga vagy, ez jellemző a munkahelyre is. Azt javaslom, hogy bármi is történik, maradjunk pozitívak, és csapattársaink örülni fognak, hogy velünk dolgozhatnak. Sokszor tapasztalom, hogy munkavállalók nincsenek tisztában vele, hogy csapatban dolgoznak, pedig valójában szinte minden munka csapatmunka.”

  Így építsünk csapatot!  

Hatékony kommunikáció

Vannak olyan emberek, akik számára természetes, hogy gyakran beszélgessenek, csevegjenek kollégáikkal munka közben is, mások ki nem állhatják az ilyen üresjáratokat, fülhallgatóval a fülükben a monitorba temetkeznek.

„Tapasztalataim alapján a legtöbben képesek a hatékony kommunikációra, de csak igen kevesek találják meg az egyensúlyt. Egy erős csapatjátékos mindig nyitva tartja a kommunikációt és alapelve az őszinteség. A félreértések és hibák szinte minden típusát kommunikációs problémára lehet visszavezetni, ezért javaslom, hogy a jó kommunikációs gyakorlat kialakítása legyen a legfontosabb egy cég számára” – mondja Zoltán.

A tisztelet megadása

„Egy csapat sem működik jól, ha a tagok nem adják meg egymásnak a tiszteletet, tehát az egót félre kell tenni. Kezeljük egyenrangú félként a gyakornokot is, vagy a csapat bármely más tagját, függetlenül attól, hogy milyen pozícióban vannak, milyen az életkoruk vagy a szakmai múltjuk. Legyen a csapatszellem az első!”

Hogyan tarthatjuk meg a tiszteletet?

- Hallgassuk meg figyelmesen minden csapattag mondanivalóját!

- Érkezzünk időben az értekezletekre!

- Végezzük el becsülettel a munka ránk eső részét!

- Legyünk felkészültek és naprakészek a projekt minden szakaszában!

- Saját céljaink helyett a csapat céljaira koncentráljunk!

Alkalmazkodó képesség

„Ez a tulajdonság az egyik alapeleme a csapatmunkának. Hiába vannak kiváló ötleteink, ha bizonyos csapattagok nem nyitottak rá, esetleg a többség éppen egy olyan megoldást támogat, amit mi nem tartunk a legjobbnak. Ilyenkor kapcsoljuk be az „újratervezés” gombot. Rögzítsük, hogy ez az új helyzet és ebből kell a legtöbbet kihozni. Ha úgy tűnik, hogy kollégáink alkalmazkodnak nehezebben, akkor segítsük őket egy-egy jó hangulatú megnyilvánulással vagy konkrét technikai, szakmai támogatással.”

 

Ültessük át a csapatmunkával kapcsolatos fenti tanácsokat a gyakorlatba, hogy sikeresebbek legyünk munkánkban! Ha úgy gondoljuk, hogy másik csapatban próbálnánk ki magunkat, akkor figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Minél több lehetőséget és információt vizsgálunk meg, annál jobb döntéseket hozhatunk, és annál sikeresebb karrier futhatunk be!

 

Készítette: Khojaste 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala