Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A hónap eleje sok szakmánál húzósnak számít, egyrészt az elmúlt hónap értékelése, tényleges lezárása zajlik még, másrészt a hónap eleji projektnyitások és új megrendelések időszaka is ez.

Egy pihentető hétvégének viszont az a kulcsa, hogy nem rágódunk a ránk váró feladatokon, esetleg nem érzünk lelkiismeret-furdalást, ha valamit nem adtunk le még pénteken, a megbeszélt határidőre.

Hogyan zárjuk a hét utolsó munkanapját?

Mit tegyünk, hogy nyugodtan tölthessük el a hétvégi szabadságunkat?

- Előzzük meg a rossz érzéseket, és jelezzük, ha valamivel nem tudunk időre elkészülni, vagy átcsúszik hétfőre az anyag leadása.

- Ha határidőket beszélünk meg, igyekezzünk mindig kivívni reálisan vállalható leadási időpontokat, hogy ne kapkodás és hibás munka legyen az eredmény.

- Ne essünk abba a hibába sem, hogy mindent hétfőre vállalunk, mert ez hétvégi munkát, vagy egy stresszes, kapkodós hétfő reggelt és délelőttöt jelent. Nyomás alatt pedig sokan rosszabbul teljesítünk, nagyobb eséllyel követünk el hibákat.

- Ne kapjunk bele minden feladatba, hanem koncentráljunk az éppen aktuális projekt véglegesítésére. Ha minden csak félig van meg, az rosszabb, mintha egy-egy dologgal csúszunk, de minden mást teljesítettünk a vállalt határidőre.

- Állítsunk be nap elején emlékeztetőket a telefonunkon, levelezésünkben, vagy írjunk egy részletes listát pontos leadási határidőkkel, hogy egyben lássuk a feladatainkat. Ha valami elkészült, jó érzés lesz kihúzni a listánkról is.

- Ne menjen az ebédidő rovására se a pénteki fokozott munkatempó! A szervezetünknek szüksége van energiára, az agyunknak pedig szünetre, hogy aztán újult erővel folytassuk a délutáni műszakot.

- Ha egy leadandó anyaggal kapcsolatban kérdéseink vannak, még pénteken nap elején tegyünk fel ezeket, ne várjunk a nap végéig. Mert végül válaszok nélkül maradunk hétvégére, vagy esetleg egy késő este érkező válasz miatt álmatlanul forgolódunk péntek éjjel.

- Legyen tiszta a lelkiismeretünk, hogy megtettük a tőlünk telhetőt, amit tudtunk elkészítettünk pénteken és mindenkivel megbeszéltük a hétfői folytatást. 

Sokszor nehéz egy pénteki nap, de a hétvége a pihenésé kell, hogy legyen, hogy kipihenten, összeszedetten kezdhessünk neki az új feladatoknak hétfőn.

Ha viszont úgy érezzük, hogy a fenti tippek nem valósíthatók meg jelenlegi munkahelyünkön, érdemes figyelnünk a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keresnünk személyre szabott beállításaink szerint.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala