Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nagy vállalt = nagy lehetőségek. Egyrészt való igaz, hiszen, ha időnk és kapacitásunk engedi, nagyon sok terület munkájába beleshetünk, vagy akár bele is tanulhatunk. Egy nagy cég biztosabb infrastruktúrális hátteret is jelent, illetve arra is nagyobb esélyt ad, hogy feljebb tornázzuk magunkat a karrierlétrán.

Ugyanakkor, a hatalmas létszám azt is jelenti, hogy szinte senkit nem ismerünk a közvetlen csapatunkon kívül, az sem átlátható, hogy pontosan ki, mit csinál a cégnél, illetve szinte lehetetlen kitűnni a tömegből.

Szerencsére, a kulcsszó a „szinte”, hiszen azért akad néhány kisebb trükk, aminek köszönhetően letűzhetjük a zászlónkat még egy multivállalat forgatagában is!

Ne féljünk hangot adni a sikereinknek!

Ha valamiért keményen megdolgozunk, ne hagyjuk, hogy észrevétlenül a feledésbe merüljön a munkánk. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy álljunk ki az aula közepére egy dobogóra és soroljuk fel, mennyi mindent tettünk a cégért.

Gondoljunk csak olyan apróságokra, mint például egy beszúrt, hangos „Köszönöm!”, amikor a főnökünk a sikeres projekt után megdicséri a csapatot! Így könnyedén, de viszonylag diszkréten felhívhatjuk rá a figyelmet, hogy nagyrészt a mi munkánknak köszönhető az eredmény.

Szintén remek lehetőség eredményeink megemlítésére a bemutatkozás. Amikor egy másik csapatból találkozunk valakivel, kézfogás során bátran tegyük hozzá a bemutatkozásunkhoz, hogy mivel járultunk hozzá az ő csapatának a munkájához. Például, ha az értékesítési csapatból találkozunk először egy kollégával: „Örülök, hogy végre személyesen is találkozhatunk! Én dolgoztam az ügyfele új applikációjának fejlesztésén!”

Ez a kijelentés egyrészt rávilágít a munkánkra, másrészt egyből egy közös kapcsolódási pontot teremet, aminek köszönhetően biztosan könnyebben emlékeznek majd ránk.

Pályamódosítás

Ne becsüljük alá a kollegiális csevegéseket!

Sokan jobban szeretik elkerülni az üresnek hitt csevegéseket, azaz az olyan helyzeteket, amiknek lényegében semmi jelentőségük nincs, csupán 2-3 mondatos szóváltás kollégák között a hétvégéről, időjárásról, gyerekekről.

Amellett, hogy elsőre valóban inkább időhúzásnak tűnhetnek ezek a beszélgetések, valójában igenis hasznosak tudnak lenni! Nyugodtan mutatkozzunk be egy másik terület vezetőjének, miközben a kávéért állunk sorba, vagy menjünk oda egy távoli kollégához, akivel egy metrón utazunk éppen. Kezdjünk el csevegni vele, ki tudja, legközelebb, ha találkozunk, már egy közös munka részleteiről beszélgethetünk.

Egy kis beszélgetés remek módja a kapcsolati hálónk kiszélesítésének!

Vállaljunk el kisebb feladatokat a csapatunkon kívül is!

Kényelmes és könnyű bent maradni a közvetlen környezetünk komfortzónájában. Ott már ismerünk mindenkit, kialakult egy megszokott munkarutin. Igen ám, de így ne is várjuk, hogy a saját csapatunkon kívül bárki is megismeri majd a nevünket!

Járjunk nyitott fülekkel! Ha hallunk egy olyan projektről, ahova elkél még egy-két segítő kéz, menjünk jelentkezzünk! Ha tudomásunkra jut, hogy egy másik csapat valamilyen sporteseményt rendez, ahova szívesen várnak önkénteseket, vágjunk bele! Ha van olyan munka utáni összejövetel, amit általában kihagyunk, mert inkább igyekszünk haza, látogassunk el rá kivételesen!

Egy-egy ilyen komfortzónán kívüli megmozdulással érdekes, új embereket ismerhetünk meg, ráadásul a lojalitásunkat is észrevétlenül növeli a cég felé.

Ne féljünk megszólalni!

Ha sokat ülünk megbeszéléseken, más területeken dolgozókkal, mi a stratégiánk? Inkább hallgatunk, és csendben, meghúzódva végig üljük az egészet, vagy fel merünk szólalni, ha véleményünk van valamivel kapcsolatban?

Természetesen, az utóbbi sokkal hasznosabb! Nem kell persze feleslegesen belekotyogni az előadás minden második mondatába, de, ha valamihez érdemben hozzá tudunk szólni, vagy fontos kérdésünk van, vegyük a bátorságot és lendítsük magasba a kezünket!

Persze, elküldhetnénk az észrevételeinket a megbeszélés után emailben is, de egy azonnali, személyes felszólalással esélyt adunk az interakcióra, illetve arra is, hogy megjegyezzék az arcunkat.

Legyenek egyértelmű karrier céljaink!

Soha ne felejtsük, hogy a felettesünk nem gondolatolvasó! Ha nem adunk hangot a céljainknak, ő nem fogja azokat kitalálni helyettünk, főleg, ha több nagy csapat is tartozik az irányítása alá!

Nyugodtan kérjünk tőle tanácsot, hogy céljaink elérésének érdekében milyen kiegészítő képzéseket lenne érdemes elvégeznünk, miben haladunk jól, és miben fejlesszük még magunkat.

Egyrészt ezzel megkönnyítjük a saját dolgunkat, előrehaladásunkat is, másrészt a főnökünk figyelmét is felhívjuk kicsit magunkra.

Ne féljünk hangot adni a sikereinknek!

Kérjünk tanácsot másoktól!

Ha valóban ki akarunk tűnni a tömegből, miért ne kérdeznénk meg valaki olyat, akinek ez már sikerült? Biztosan akad valaki olyan a cégnél, aki már régóta ott dolgozik, és sikeresen felküzdötte magát a karrierlétrán, akinek a nevét szinte már mindenki ismeri. Bátran kérjünk tőle tanácsot, és ha nem is távozunk világmegváltó ötletekkel, de legalább egy új, hasznos ismeretséggel biztosan.


Készítette: Profession.hu
A Profession.hu Facebook oldala
A Profession.hu Instagram oldala