Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az új évet általában pozitív várakozással kezdjük. Szilveszteri jó hangulatunk arra sarkall bennünket, hogy újévi fogadalmakat tegyünk. „Ezentúl időben érkezem minden reggel" „Nem kapom fel a vizet olyan gyorsan" „Jobban fogok spórolni", „Munka után hetente 3x edzeni fogok".....

Mennyire gondoljuk komolyan ezeket a fogadalmakat? Csak a szilveszteri lendület és felszabadultság mondatja ki velünk, vagy valóban eltökéltek vagyunk céljaink megvalósításában?

Felmérések szerint az újévi fogadalmak 80%-át már januárban megszegjük, áprilisra pedig az újév első napján tett fogadalmak 95%-a köddé válik.

Közös és egyéni fogadalmaink

Sok minden befolyásolhatja, hogy mennyire tudjuk megtartani a fogadalmainkat: stressz, motiváció, munkatársak és a család véleménye, aktuális idegállapotunk.

Fontos, hogy olyan célkitűzéseink legyenek, amelyek reálisak és megvalósíthatók. Ha pl. egyszerre szeretnénk megszabadulni a rajtunk levő 10 kilónyi feleslegtől és abbahagyni a dohányzást és emellett még hetente 3x sportolni is - ez valószínűleg túl sok változás egyszerre és kevés az esély, hogy sikerülni fog.

Érdemes az újévi fogadalmakat úgy alakítani, hogy egy évre előre maximum 1-2 dolog megváltoztatását fogadjuk csak meg. Ha ezek sikeresek, akkor további változásokat generálhatnak. Mindenkiben van félelem a változástól, ezért nem érdemes fenekestül felforgatni az életünket.

A fogadalmakat általában egyénileg tesszük meg: „mától fogva nem chatelek a munkahelyemen", „ebben az évben sokkal jobban odafigyelek a szakmai kapcsolataim ápolására", „legalább egy tréningen részt veszek"....

Tehetünk közös fogadalmat a közvetlen munkatársainkkal együtt. A közös fogadalmak a csoporthoz tartozás érzését erősítik, a csoportmunka hatékonyságát növelik, tehát mindenképpen hasznosak, de csak addig, ameddig mindenki betartja az önként vállalt új feladatokat.

Az újévi fogadalmaink általában az egészségünkkel és a külsőnkkel függnek össze, de ha a munkát állítjuk fókuszba, akkor a leggyakoribb fogadalmak a következők:

1. Jobban törekszem a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére.

2. Többször fogok delegálni, hogy ne rajtam legyen minden teher.

3. Több időt töltök a munkám/vállalkozásom ügyinek megtervezésével.

4. Csatlakozom egy szakmai szervezethez, klubhoz, vagy közösséghez.

5. Tökéletesítem angol/német/francia/olasz stb. nyelvtudásomat.

6. Megtanulok „nem-et" mondani.

7. Keresek egy új és jobb munkahelyet.

Többségünket az elmúlt 2 év nagy próbák elé állított a munka terén is. Az egyéni fogadalmak nem csodálkoznék, ha úgy hangoznának, hogy „mindent megteszek, hogy a munkahelyemet sikerüljön megőriznem" az eddig hangoztatott „fizetésemelést kérek", „"bekerülök a tehetségbankba" vagy éppen a „kijutok a sanghaji konferenciára" helyett. Fontos azonban, hogy ez utóbbiak se kerüljenek túlzottan háttérbe, mert elengedhetetlenek a karrierünk szempontjából.

Hogyan tegyek olyan fogadalmat, amit aztán képes leszek betartani?

Érdemes megfigyelni, hogy januárban sokkal többen vesznek fitnesz bérletet, mint az előző hónapokban. Hirtelen zsúfolttá válnak az edzőtermek, majd februártól már jelentősen esik a látogatók száma. Januárban kevesebben ücsörögnek a dohányzó helyiségekben; ők most próbálnak leszokni. Néhány napon, héten belül a többség ismét megjelenik, hogy elszívjon egy cigarettát, bármit is fogadott meg korábban.

Először gondoljuk át, hogy életünk mely területén szeretnénk változtatni, hol tartunk most és hová szeretnénk eljutni. Ha sikerül a célt jól eltalálni, az már fél siker. Fontos, hogy olyan célokat tűzzünk ki, melyek a sajátjaink, és nem amelyeket mások várnak el tőlünk.

Tény, hogy még az a fogadalom is előbbre visz bennünket, amit nem sikerül betartanunk, hiszen legalább felismertük, hogy életünknek mely területén lenne szükség változtatásra, kifejeztük a javítás szándékát és megfogalmaztuk a tennivalóinkat.

Újévkor egyébként sem árt megállni egy pillanatra és a következő évre szóló céljainkat, terveinket megfogalmazni, akár le is írni őket.

Évközben néhányszor pillantsunk rájuk és ellenőrizzük, hogy jó úton haladunk-e vagy haladunk-e még egyáltalán. Ha nyomon követhető a haladás, akkor megérdemeljük a dicséretet és a vállon veregetést, akár egy kellemes vacsora vagy mozi formájában.

Az ideális új évi fogadalom semmiképpen sem így hangzik: „Azt kívánom, hogy az újévi fogadalmam céljai ne ugyanazok legyenek, mint az elmúlt 5 évben minden alkalommal."

Fontos, hogy az elérendő céllal azonosulni tudjunk és képesen legyünk hinni annak megvalósulásában is. Ha a kitűzött cél reális, hiszünk abban, hogy megvalósítható, akkor máris megvan a hajtóerő és nagyobb a siker valószínűsége is.

Ne halogassuk a céljaink megvalósulását! Nem ma, majd holnap, holnapután vagy a jövő héten. Esetleg a jövő hónapban. És máris elszaladt egy év. Most.

Az év bármely napján kezdhetünk új életet, kitűzhetünk új célokat magunk elé, mégis leginkább egy új év kezdetének eufórikus és optimista hangulatában érezzük azt, hogy itt az ideje annak, hogy jobbítsunk az életünkön és optimistán, motiváltan lépjünk tovább egy jobb és sikeresebb év felé.

Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert és kitartást 2011-re!