Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

„Mai rohanó világunkban...” Klisé ugyan, mégis nagyon igaz, még a munkahelyi hétköznapokra levetítve is. Minden ügyfél „tegnapra” kéri a kiadott feladatokat, a főnökünk azt szeretné, hogy hatékonyak legyünk, folyamatosan újratervezve a prioritásokat, miközben szem előtt tartjuk a negyedéves kitűzött célokat. Ismerősen hangzik?

Ahelyett, hogy zavarodottan kapkodnánk a fejünket, vagy hagynánk magunkat betemetni az egyre halmozódó feladatokkal, próbáljuk meg felvenni a ritmust, és lépést tartani ezzel a bizonyos nagyon rohanó világgal.

Legyünk csapatjátkosok!

Lényegében minden csapat, de kiváltképp egy szoros határidőkkel dolgozó, folyamatos teljesítési kényszer alatt álló csapat sikere az egységben rejlik! Félre kell tennünk az egonkat, és azt kell tudatosítanunk magunkban, hogy ez a munkafolyamat nem az egyéni sikereinkről szól, hanem arról, hogy a siker érdekében egy csapat egy egységként dolgozik össze.

A feszített munkatempó nagyobb feszültséggel jár, így külön figyelnünk kell arra, hogy kollégáinkkal kiegyensúlyozott legyen a viszony. Igyekezzünk türelmesnek lenni magunkhoz és a csapattársainkhoz is, inkább gondoljuk át kétszer, pontosan mit, és milyen stílusban szeretnénk mondani.

Kommunikáljunk gyakran és konzekvensen!

Ahhoz, hogy egy csapat hatékonyan tudjon együtt dolgozni, folyamatos kommunikációra van szükség a csapattagok között. Nagyon fontos, hogy mindenki tisztában legyen a rövid-, illetve hosszútávú célokkal, határidőkkel, illetve a pontos feladatkörökkel.

Mindegy, hogy vállalati, belső kommunikációs eszközökön történik az egyeztetés, vagy előre megbeszélt heti, személyes találkozók vannak, esetleg telefonos konferenciabeszélgetések, a lényeg, hogy minden csapattag részt vegyen bennük és legyen valamifajta visszakereshető nyoma.

A legjobb, ha mindenegyes közös, csoportos egyeztetésről, ötletelésről, megbeszélésről írásos jegyzőkönyv készül. Egyrészt ennek segítségével később sokkal könnyebben fel tud zárkózni egy esetlegesen újonnan bekapcsolódó tag, másrészt bármilyen felmerülő kérdés, kétség esetén azonnal vissza lehet keresni, hogy mi is hangzott el pontosan, és milyen döntés született.

Hogyan tartsuk az ütemet, ha gyors a tempó?

Koncentráljunk a legfontosabbra!

Ha a kommunikáció jól működik, és meg vannak határozva a pontos célok, a következő lépés, hogy ne tévedjünk el a feladatok erdejében! A gyors, feszített tempójú projektek esetében nagyon gyakori, hogy – főként – a rövidtávú célok egyik hétről, vagy akár egyik napról a másikra is megváltozhatnak. Ilyenkor nem szabad kétségbeesnünk, hanem tudnunk kell priorizálni és újratervezni!

Nagy segítség lehet, ha teendő listát vezetünk, fontossági sorrendben felsorolva, hogy milyen feladataink vannak. Tervezzünk be a napunkba 30-60 perces blokkokat, amikor kifejezetten egy feladatra tudunk koncentrálni!

Használjuk ki a technika adta lehetőségeket!

Számtalan projektkezelő program létezik ma már, amikk közül választani tudunk. Egy ilyen applikáció nagyban segítheti a feszes tempójú munkafolyamatokat és a szoros határidők betartását. A legtöbb esetben belső chat felület, dokumentum megosztás, határidőjelzések, feladatbeosztások segítik a munkánkat. Nézzük át, milyen lehetőségek vannak, teszteljünk párat, és igyekezzünk megtalálni azt, amit az egész csapatunk komfortosan és hatékonyan tud használni!

Lazítsunk is néha!

Ne jussunk el a kiégés állapotáig! Kiváltképp egy olyan munkakörben, ahol folyamatosan teljesítenünk kell és folyamatos nyomás alatt vagyunk, nagyon fontos, hogy hagyjunk maguknak időt a pihenésre, feltöltődésre is.

Ha állandóan a maximumot kell kihoznunk magunkból, figyelnünk kell a legapróbb részletekre, csapatban kell együttműködnünk, mindenki érdeke, hogy mindezt ne kimerülten és egyre stresszesebb állapotban tegyük. Egyezzünk meg egy napban a többiekkel, amikor mindenki korábban megy haza, vagy 3 hetente vegyünk ki egy szabadnapot. Ha pedig a nap folyamán érezzük úgy, hogy krízisbe kerültünk, nem tudunk koncentrálni és nem jön az ihlet, menjünk el sétálni egy nagyot. A friss levegő és környezetváltozás csodákra képes!            

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala