Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

https://palyamodositas.hu/

A szakmákkal kapcsolatos változásokról, fluktuációról gyűjtöttünk össze információkat legújabb cikkünkben.

A legfontosabb, hogy mindig legyünk képesek váltani, merjünk kitanulni egy új szakmát, ha úgy érezzük, nem mozgunk komfortosan a jelenlegi élethelyzetünkben. Minden esetben legyünk bátrak és fogalmazzunk meg célokat, milyen feltételek mellett éreznénk magunkat jól egy szakmában. Ehhez segítségünkre lehet egy személyiségteszt, amely számos kérdéssel hoz minket közelebb a megfejtéshez. Töltsük ki figyelmesen és őszintén válaszoljunk minden kérdésre. A végeredmény hozzásegít majd minket ahhoz, hogy megnézzük, melyik szakmában lehetnénk igazán elégedettek önmagunkkal.

A kékgalléros fluktuációval kapcsolatos kutatásról számos eredményt olvashatunk, az eredmények a következő információkkal szolgálnak nekünk:

Ma Magyarországon a feldolgozóipar 88 százaléka küzd munkaerőhiánnyal, de a probléma más szektorokat is érint. Például a fluktuáció tavalyi átlaga 30-40 százalék közötti volt a termelő és kereskedelmi területeken.

Vitathatatlan, hogy a szakemberhiány befolyásolja a fokozódó elvándorlást is, ugyanis minél több a választási lehetőség, minél nagyobb a munkavállalók döntési szabadsága, annál inkább hozunk bátor döntéseket és állunk tovább, ha valami nincs rendben az aktuális munkahelyünkön.

Mint az előbb megfogalmaztuk, mernünk kell bátornak lenni és váltani, de minden esetben nagyon jól át kell gondolnunk a döntésünket és felmérni a lehetőségeinket. Nem szabad az első felmerülő problémánál feladnunk, viszont, ha sokszoros próbálkozás után sem tudjuk megoldani, akkor mindenképpen lépjünk.

Hiányszakmák és szakmai célok

„A munkaerőpiacon tömegesen megjelentek az aluliskolázott munkavállalók és a pszichés problémákkal küzdők, ami több szempontból is nehézségeket okoz. A vállalatok kényszerhelyzetben vannak, így jellemzően minden munkaerőt felszívnak, a betanítás, beintegrálás feladatai azonban a régi, tapasztalt kollégákra hárulnak. Számukra óriási teher ez, ami rengeteg idő- illetve energiaráfordítást kíván, és ezért többnyire semmilyen pluszjuttatásban nem részesülnek. Ráadásul, ha a termelésben nem hozzák a számokat, akkor is rajtuk csattan az ostor, vagyis ők ennek a szituációnak a tényleges elszenvedői, akik nem meglepő módon sok esetben távozással jelzik, hogy nekik ebből elég volt” – osztja meg velünk Csikós-Nagy Katalin a HR Evolution Kft. fluktuációkezelési szakértője

Minden felmerülő probléma maximálisan érthető, de mindenkit arra buzdítunk, amennyiben van lehetőségünk megoldani a fennálló problémás helyzetet, oldjuk meg, de amennyiben nem találjuk vezetőinkkel közösen a megoldást, nézzük új irányok után.

Ha most gondolkozunk azon, milyen szakmát válasszunk, vagy épp pályamódosításon törjük a fejünket, akkor az alábbi lista jó fogódzó lehet, az itt felsorolt szakmákban jelenleg szakemberhiány van, a nappali tagozatos képzést pedig ösztöndíjas támogatással is lehet elvégezni.

Asztalos

Burkoló

Épület- és szerkezetlakatos

Gyakorló ápoló

Eladó

Kőműves

Ipari gépész

Könyvkötő-nyomtatványfeldolgozó

Pék

Vegyész technikus

Szociális gondozó és ápoló

Szociális asszisztens

Magasépítő technikus

Hegesztő

Dísznövénykertész

Villanyszerelő

Női szabó

Szakács

Informatikai rendszerüzemeltető

Gépgyártástechnológiai technikus

Vasútforgalmi szolgálattevő

Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő

Virágkötő és virágkereskedő

Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő

Keressünk munkát már most, hiszen ezek a lehetőségek csak ránk várnak.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala