Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A szakértő szerint sok cég utánpótlásként tekint a gyakornokokra, akik üresedés esetén jó eséllyel indulnak az állandó pozíciókért, később pedig az előléptetésekért. Összegyűjtöttünk hat érvet a gyakornoki programok mellett, amelyeket érdemes megfontolni, ha valaki gyorsan szeretne előre jutni a ranglétrán.

Egy Business Services központ jó választás lehet ambíciózus, idegen nyelveket beszélő fiatalok, frissdiplomások számára, azonban sokan még mindig nem tudják, milyen előnyökkel jár egy ilyen munkahelyre bekerülni. Egyre könnyebben találni jól felépített gyakornoki programokat a szolgáltató központoknál, ahol nemcsak segítik a fiatalok fejlődését, de jó eséllyel indítják el őket egy olyan karrierúton, amely a diploma megszerzése után gyors előrelépést biztosít.

Pályamódosítás

Zubreczki Dóra Capability Coordinator a Diageónál, ő a munka- és szervezetpszichológiai mesterképzése alatt kezdett munkát keresni. Egyrészt az önállóság motiválta, mivel szeretett volna elköltözni otthonról, miután hazatért Izlandról fél év önkéntes munka után, másrészt a toborzás és kiválasztás területén való tapasztalatszerzés. Egy véletlennek köszönhetően hallott egy lehetőségről a Diageo-nál, itt találta meg a helyét gyakornokként 2018-ban. 6 hónap elteltével állandó pozíciót ajánlottak neki, Dóri azóta is teljes állásban dolgozik a HR csapatban innovátor szerepben.

Miért jó a Diageo Business Services központnál gyakornoknak lenni?

1. Sokszínű, változatos környezet: Rengeteg emberrel dolgozhatsz együtt, különböző kultúrákat és inspiráló személyeket ismerhetsz meg mindenféle korosztályból, ami segíthet a kapcsolati hálód kiépítésében.

2. Bevezet a munka világába: A gyakornokoskodás szélesíti a látóköröd, önállóságra nevel, mivel megtanulod beosztani és értékelni az idődet és dinamikusabbá válik a kapcsolatod a környezeteddel.

3. Közvetlen munkatársi viszony: Nincs távolságtartás és hierarchia, általában mentor is segíti a karrierutad. Az ötleteidet is bátran megoszthatod, aminek akár a megvalósításában is aktív szereplő lehetsz.

4. Rálátást ad: Segít megérteni, hogyan működik a világ, milyen üzleti és egyéb folyamatok mozgatják. Emellett sok területet és funkciót megismerhetsz, így amikor végzel már tudatosan dönthetsz a karrieredről, akár a cégen belül.

5. Kiteljesedhetsz: A mindennapi munkád mellett akár valamelyik önkéntes csoport tagja is lehetsz saját érdeklődésednek megfelelően. A sport és az egészséges életmód érdekel, vagy inkább bulikat szerveznél a munkatársaidnak? Esetleg mások segítése, vagy a bolygónk megóvása a szívügyed? Bármelyik csapatban megtalálhatod a helyed.

6. Lehetőséget ad, hogy kipróbáld magad:Önállóan is dolgozhatsz kisebb-nagyobb projekteken, illetve ugyanazon csapatban és különböző területek között is mozoghatsz a cégen belül – új tapasztalatokat szerezhetsz, ami a későbbi karrierfejlődésedhez rendkívül hasznos lehet.

Már a gyakornoki időszak alatt is olyan tapasztalatokat szerezhetünk, amik igazán fontosak karrierünk szempontjából.

„Számomra fontos volt, hogy szakmába vágó területen kezdjek gyakornokoskodni, és a pénzkereset mellett szakmailag is fejlődhessek. A Diageónál nyitottak az új látásmódra és a kreativitásra, akkor is, ha egy gyakornok javasol addig még nem használt megoldásokat. Azért fogadtam el az állandó pozíciót, mert úgy éreztem, támogatják az ötleteimet, meglátásaimat, újíthatok és hozzátehetek valamit egy 1400 fős cég életéhez.”– mondta el Dóri.

Andavölgyi Vivien, a Profession.hu toborzási szakértője szerint nem ritka, hogy nagyvállalatok a gyakornoki programjukból építkeznek. Sok cég már a pályakezdőktől is gyakorlatot kér, elvárás, hogy az új munkatárs tudja, mit jelent határidőket betartani, mitől működik a vállalat, erre pedig megoldást nyújthat egy jól kiépített gyakornoki struktúra.

„Gyakornoki programban részt venni nem csupán pénzkereset és tapasztalatszerzést miatt lehet hasznos, hanem akár önismereti tréningként is tekinthet rá a munkavállaló. Az egyetemek sokszor bátorítják hallgatóikat a gyakornokoskodásra. Míg az előadásokon ülve nehéz megállapítani, tetszik-e a nekik egy szakma, addig a gyakornoki pozíciókban a hallgatók valóban rájöhetnek, élvezik-e az adott munkát, el tudják-e képzelni azt, mint karrierjük alapját vagy esetleg más területen szeretnének a későbbiekben elhelyezkedni.”

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala