Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A távmunka ma Magyarországon nem egy elterjedt foglalkoztatási forma, nincsenek kialakult módszerei, bejáratott csatornái, annak ellenére, hogy a munkavállalói oldalról meg lenne rá az igény. Bár emelkedik a távmunkahelyek száma, mégis jelentősen kevesebb ilyen atipikus munkavállalási lehetőség van Magyarországon, mint Nyugat-Európában – hangsúlyozza Polner Judit, a Kelly Services értékesítési és marketing menedzsere.

A szakértő szerint a távmunka segítségével csökkenthető lehetne a mobilitás problémaköre, azaz távmunkásokkal betölthetőek lennének olyan munkakörök, melyekre az adott régióban nem találnak megfelelő munkaerőt. A munkavállalóknak nem kellene annyit utazniuk, kevesebb időt és pénzt kellene utazásra fordítani, így kisebb lehetne a forgalom is. Távmunkával ráadásul munkavégzésbe kapcsolhatók lennének további társadalmi rétegek, mint például a terhes anyák, kisgyerekes anyák, mozgássérültek is.

Távmunka

Elmosódik a munka és a magánélet határa

A munkaadók részére a távmunka költségcsökkenést jelenthet (pl. irodabérlet, irodahasználat, utazási költségtérítés stb.) de emellett jelentős eredmény a munkavégzés hatékonyságának növekedése – emelte ki a Kelly Services értékesítési és marketing menedzsere. Hátrány, vagy inkább megoldandó probléma az adatvédelem, informatikai biztonság kérdésköre, valamint a munkafegyelem kérdése, de szerencsére mindkettőre egyre több megoldás, jó gyakorlati példa áll már rendelkezésre – tette hozzá.

A távmunka természetesen nem alkalmazható minden pozícióban, hiszen vannak olyan munkakörök, ahol elengedhetetlen a személyes jelenlét, de sok munkakör ellátható távmunka keretében. Elsőként az informatikai munkakörökre és az ügyfélszolgálati munkára gondol mindenki, de megoldható például egy könyvelő, kontroller, adatrögzítő, de akár a marketinges munkája is a távolból – véli Polner Judit.

A technikai eszközök és az informatika fejlődése mindenképpen támogatja a távmunkát terjedését is, ami együtt jár azzal, hogy a munka és magánélet közötti éles választóvonal egyre inkább elmosódik. A Kelly Global Workforce Index 2009-es felmérése szerint a magyar válaszadók 90%-a úgy nyilatkozott, hogy a mobil technológiák megjelenése jótékony hatással volt produktivitásukra.

Mennyire hatékony a távmunka?

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a gyakorlatban kevesen végeznek valóban hatékony munkát saját otthonukban. A több mint ötezer válaszadó részvételével a CareerBuilder által idén szeptemberben publikált felmérés a távmunkát végzők hatékonyságát vizsgálta az amerikai munkavállalók körében. Az eredmények szerint ötből egy munkavállaló csak napi egy órát dolgozik effektíven, negyven százalékuk napi 4-7 óra munkát végez, és csak 35 százalék dolgozik napi nyolc órát vagy annál többet.

A kutatás szerint számos tényező tudja megzavarni az otthon dolgozókat. A távmunkások harmada háztartási munkákkal foglalja el magát, 26 százalékuk a tévére, 23 százalékuk a háziállatokra, 15 százalékuk gyerekeire hivatkozik, mint figyelem elterelő tényezőre. Kiderült az is, hogy az Egyesült Államokban a távmunka-végzők harmada egyáltalán nem öltözik fel reggelente, hanem pizsamában végzi el munkáját. A férfiak 41, a nők 22 százaléka hajlamos erre a típusú hanyagságra.