Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Majdnem mindenkivel megesett már, hogy nem találta a helyét egy munkahelyen. Ilyenkor könnyű választás mártírarccal „tovább szenvedni”, egy fokkal merészebb a környezetet hibáztatva felállni és azonnal felmondani, de a legbonyolultabb és legjobb is talán: megtalálni a probléma gyökerét és szembenézni vele. A GlassDoor blogján nemrégiben megjelent cikk szerint érdemes időről időre egy kis önvizsgálatot tartani, mert meglepő eredményekkel szembesülhetünk.

„Szeretek a munkámmal foglalkozni? Szeretem, amit csinálok?”

Rossz beidegződés az, hogy a munka egy kötelező rossz, amit muszájból csinálunk. Keressünk olyan feladatokat, teendőket, munkaköröket, amiket szívesen csinálunk, érdekesnek vagy hasznosnak találunk.

Máshol is dolgoztunk már ugyanebben a munkakörben? Vajon szívesen végeznénk ugyanezt a munkát, ha egy másik főnökkel vagy egy másik munkahelyen dolgoznánk? Ha valójában nem is tartjuk érdekesnek, netán éppen csak elviselhetőnek tartjuk ezt a feladatot, akkor keressünk új lehetőségeket! Átképzésekre, új szakma megszerzésére bármilyen életkorban találhatunk alkalmat. Sok ingyenes tanfolyamra lehet jelentkezni, az esti, hétvégi tanulással pedig -némi szervezés árán- munka mellett is megtanulhatunk valamit.

Gyűlölöm a munkám! Hogyan tovább?

Ha nem magával a feladattal, a teendővel van problémánk, lássuk a következő kérdést:

„Szeretnék fejlődni? Támogatnak ebben?”

Az unalom, a fejlődési és előrelépési lehetőségek hiánya sokszor elégedetlenséget szül. Ha lenne lehetőségünk, szívesen tanulnánk valami újat? Szeretnénk feljebb lépni a ranglétrán, de a jelenlegi munkahelyünk nem teszi lehetővé? Ha a válasz igen, akkor valószínű, hogy érdemes körülnéznünk az álláshirdetések között. Ha jelenlegi munkahelyünk támogató, mégis elégedetlenek vagyunk, valami más oka lesz a rossz érzésünknek:

„Megbecsülnek a munkahelyemen?”

A megbecsülés mindenki számára máshogyan fontos, de egy dolog biztos: mindannyiunknak szüksége van rá. Legyen szó szóbeli elismerésről, kedves szavakról vagy anyagi megbecsülésről, érdemes számot vetnünk, hogy mi hiányzik, de azt is felismerhetjük, hogy nem ezen a területen vagyunk elégedetlenek.

„Miről szoktam panaszkodni?”

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban: kérdezzük meg barátainkat, családtagjainkat, hogy mire panaszkodunk a legtöbbet. A lassú számítógépünkre? Az unalmas feladatainkra? Arra, hogy évek óta nem kaptunk fizetésemelést? Mi magunk talán nem is vesszük észre, mennyit és milyen témában panaszkodunk – érdemes meghallgatni a visszajelzésüket, és a tettek mezejére lépni.

 

Érdemes figyelnünk a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala