Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A METU Jump programozóképzésének partnercégei és jelentkezői körében végezte a kutatást, amiből kiderült, hogy három programozási nyelv ismerete mellett logikai és a csapatmunkához szükséges készségeket várnak el a cégek a kezdő programozóktól.

A programozójelöltek válaszaik alapján a csapatmunkát kevésbé tartják fontosnak, de a logikai készségek és a szorgalom náluk is kiemelt helyezést ért el.

A partnercégek több mint 50 százaléka adott olyan választ, mely szerint három programnyelv ismeretét várják el a kezdő fejlesztőktől. A válaszokban a leggyakoribbak a Java, a C++, a HTML, PHP és az SQL programnyelvek voltak.

A vállalatok többsége szerint már 3 év elegendő ahhoz, hogy szenior programozó váljon egy kezdő fejlesztőből. A pálya legnagyobb kihívásainak pedig a projektmenedzseri szemléletmódot, a hatékony együttműködést és az elvárt programnyelvek elsajátítását jelölték meg.

A pályakezdő programozók hasonlóan ítélik meg a nehézségeket, emellett a megkérdezettek 50 százaléka a munkatempó felvételét is kihívásnak tekinti.

 Ezeket várják a cégek a kezdő programozóktól 

Az informatikai szektor igényeire szabva hozta létre a METU JUMP programját. A programot sikeresen elvégzőknek az egyetem junior szoftverfejlesztő állást garantál a projektben résztvevő partnercégek egyikénél. A munkáltatók szerint az intenzív fejlesztőképzés igényeiknek megfelelő tudást ad a pályakezdőknek, emellett a cégek 40 százaléka pozitívumként emelte ki a képzésről érkező jelöltek nyitottságát és rugalmasságát.

 

 Készítette: Profession.hu

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala