Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Karriertervezésnél természetes, hogy érdeklődünk a legjobban keresett szakmák iránt, hiszen a biztonság és a tervezhetőség mindannyiunknak fontos. Listánkban összeszedtük a jelenleg is munkaerőt felvevő területeket, amelyek - ha egyeznek az érdeklődési körünkkel és a kompetenciánkkal - jó kiindulási alapot nyújthatnak; akár pályakezdőként, akár pályaváltóként vágnánk bele.

Informatika

Nem meglepő, hogy felkerült a listára az informatika, hiszen az IT szektor az egyik legjobban keresett és a legjobban megfizetett szakma Magyarországon akár a programozói / fejlesztői területet, akár az IT üzemeltetői / telekommunikációs állásokat nézzük. Az adatbázisunkban csaknem ezer ilyen állás van meghirdetve jelenleg az ország egész területén, és a legtöbbjük már home office-ban vagy hibrid munkavégzéssel is végezhető, így a távolság sem okoz már gondot a számunkra optimális munka betöltésében. Jelenleg is akkora az igény a szakemberekre, hogy már nem csak diplomával helyezkedhetünk el, hanem rengeteg tanfolyam közül válogathatunk, amelyek az elvégzést követően munkahelyet is segítenek találni. A gyakorlati tudás sokszor többet ér, mint a megszerzett végzettség, így ha szeretnénk egy betonbiztos szakmát, ami jól fizet, érdemes belevágni akár a nulláról is.

Pénzügy

Pénzügyesekre mindig lesz szükség, ami nem csak a meghirdetett állások számából látszik, hanem abból, hogy nagyon keresettek az OKJ-s képzések és a rövid idő alatt elvégezhető gyorstalpalók is ezen a területen. Pontosan emiatt sokan választják második karrierjükként ezt a területet, mert nagyon rövid idő alatt betölthetnek olyan állásokat, mint a könyvelő, a bérügyintéző vagy a társadalombiztosítási ügyintéző. Ha jók voltunk matekból és van egy kis affinitásunk a pénzügyekhez, érdemes körülnéznünk, milyen elérhető munkák vannak jelenleg ebben a szakmában.

Pénzügyek nem pénzügyeseknek
 
Eredeti ár: 208.153 Ft
Profession Prémiummal: 173.153 Ft
 

Szakmunka

Szakmunkásként lehet a leggyorsabban és a legkevesebb tanulással elhelyezkedni: már léteznek 1-2 hónapos targoncavezetői vagy emelőgépkezelői képzések, és rengeteg OKJ-s tanfolyam is elérhető az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is, amelyekhez alapfokú végzettség is elegendő. Rendszerünkben több, mint 4500 ilyen állás van; a legnépszerűbbek között van az operátor, a minőségellenőr és a villanyszerelő is. Ha nem okoz gondot a kétkezi munka, érdemes körülnéznünk az állások között, hiszen ezeken a területeken nem csak itthon, hanem külföldön is könnyen elhelyezkedhetünk, többszörös fizetésért.

Ezek a szakterületek is keresettek 2023-ban

Egészségügy

A magán- és közegészségügyben mindig szükség lesz munkaerőre, akár ápolókról, orvosokról vagy az egészségügyi szolgáltatási területről beszélünk. Kutatások szerint a betegápoló szakmában várható a legnagyobb növekedés, hiszen több millió szakemberre van szükség a világon, míg a háziápoló – aki a saját otthonukban segít a betegeknek – szakma a pandémia következtében lett egyre keresettebb. Ha szeretnénk segíteni másokon, szeretünk emberekkel foglalkozni és érdekelnek minket ezek a szakmák, ezen a területen biztos, hogy mindig találunk magunknak állást.

Megtetszett valamelyik terület és átképzésen vagy továbbképzésen gondolkozunk? Ebben most mi is
segítünk – a Profession Prémium előfizetőink kedvezményesen vehetik igénybe a Sämling egyes
képzéseit, amelyek segítségével naprakész tudást szerezhetünk szakmai előrelépéshez és
karrierépítéshez.

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala