A CareerCast portál elkészítette 2014 legstresszesebb szakmáinak listáját, 200 foglalkozást hasonlítottak össze. Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal, valamint olyan szakmai szervezetek adatai alapján készült el a lista, amelyek a foglalkoztatás biztonságért és az egészségért felelősek.

2014 legstresszesebb munkáinak listáját átnézve bizonyos foglalkozások esetén aligha fogunk meglepődni - nyilatkozta az AOL Jobs-nak Tony Lee, a CareerCast kiadója.

Viszonylag egyértelmű, hogy ha valaki bombák hatástalanításával vagy készítésével foglalkozik Irakban, akkor elmondhatja magáról, hogy országos szinten a lehető legstresszesebb munkát végzi. Ugyanakkor az is igaz, hogy katonának lenni olyan adrenalinszint-emelkedéssel jár, amelyre valójában nagyon sok dolgozó vágyik - tette hozzá.

Ezek a munkák tesznek tönkre 2014-ben

Tony Lee szerint a lista jól mutatja, hogy a fokozott stressz bármely típusú munka esetében jelentkezhet egyéni körülmények miatt, mint például egy rossz főnök vagy kellemetlen munkatársak.

Az adatok feldolgozása során azt tapasztalták, hogy a legstresszesebb foglalkozások közös tulajdonsága, hogy a dolgozónak egyáltalán nincs vagy alig van befolyása arra, hogyan alakul a munkanap.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Ilyen esetben nincs lehetőség a 'pénteki szabadnapra', hiszen bizonyos kötelezettségeknek minden körülmények között meg kell felelnünk, különben mások, vagy akár a saját életünk is veszélybe kerülhet" - fogalmazott Lee.

Íme a 10 legstresszesebb munka 2014-ben:

1. sorkatona
2. katonai tábornok
3. tűzoltó
4. repülőgép pilóta
5. rendezvényszervező
6. PR-igazgató
7. senior vállalati igazgató
8. újságíró -riporter
9. rendőr
10. taxisofőr

Címkék: munka, stressz, foglalkozás, főnök, karrier

Szemlézte: Fogas Krisztina