A legnagyobb foglalkoztatók között az Audi Hungaria és a Mercedes-Benz továbbra is a két legvonzóbb munkáltató – derül ki a Randstad Award munkáltatói márka kutatásából. 2016-ban már harmadik alkalommal díjat adták át a díjat hazánkban. Az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat.

A hazai nagyvállalatok az erős vezetés, pénzügyi stabilitás és képzési lehetőségek szempontjából jól szerepelnek a munkavállalók megítélése szerint, a dolgozók számára kiemelten fontos területeken, így a fizetés és a hosszú távú biztos állás terén erősíteniük kell.

A 20 legvonzóbb vállalat és az állásajánlataik:

1. Audi
2. Mercedes-Benz
3. Szerencsejáték Zrt.
4. Lego
5. IBM
6. Samsung Electronics
7. Bosch
8. IT Services
9. GE
10. Siemens
11. Nokia Solutions and Networks
12. Richter Gedeon
13. Nestlé
14. ExxonMobil
15. MOL
16. Continental Automotive
17. EGIS
18. Magyar Telekom
19. Chinoin
20. Ericsson

Legvonzóbb munkaadó különdíjak:

Pénzintézet: OTP Bank
Gyógyszer- és vegyipar: Richter Gedeon
Kiskereskedelem: DM
Ipar és Termelés: Lego
Energetika és közműszolgáltatás: MOL
FMCG: Nestlé
Legismertebb: Tesco

A nőknek az Audi, a férfiaknak a Mercedes jön be

Az Audi Hungaria több szempont szerint is az élen végzett: a hosszú távú biztonság és a képzési lehetőségek ítélték a legjobbnak a munkavállalók.

A dolgozók ugyanakkor úgy gondolják, hogy a kecskeméti Mercedes autógyár biztosítja a legjobb karrierlehetőségeket, erős menedzsmenttel és stabil pénzügyi háttérrel bír.

Ezek a legvonzóbb munkaadók!

A férfiaknak kiemelkedően fontos a karrierépítés, valamint a biztos pénzügyi háttér, ennek köszönhetően körükben a Mercedes a legvonzóbb munkáltató. A nők esetében az Audi Hungaria végzett az élen, számukra fontosabb a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartása, a kellemes környezet, valamint a rugalmas lehetőségek megléte.

A harmadik helyezett - amely a "Legvonzóbb tisztán magyar tulajdonú cég” elismerést is kiérdemelte - a Szerencsejáték Zrt. lett.

A szolgáltató szektor is szárnyal

Bár a munkáltatók között két autóipari cég végzett az élen, iparági szinten már a szolgáltató szektor megítélése a legjobb. A magyar munkavállalók közel fele szívesen dolgozna ezen a területen, megelőzve az autó-, illetve a gyógyszer- és vegyipart.

A szolgáltató szektorban lehet a legjobb fizetést elérni a dolgozók szerint, vonzó a kellemes környezet és az érdekes munka. A férfiak és a nők körében egyaránt a szolgáltató szektor végzett az élen, a második helyre rangsorolt autóipar egyedül a fiatalabb, 18-24 éves korosztály körében bizonyult népszerűbbnek.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Felértékelődik a munkáltatói márka

Még a legvonzóbb cégeknek is fejlődniük kell az employer branding, azaz a munkáltatói márkaépítés területén, ugyanis a hazai vállalatok továbbra sem a munkavállalók számára legfontosabb jellemzőkben jeleskednek.

A dolgozók szerint elsősorban erős vezetés, pénzügyi stabilitás és jó képzési lehetőségek jellemzik a vállalatokat, miközben ők jó fizetést és biztos állást keresnek.

A legtöbb munkáltatónak egyre nagyobb kihívást jelent a tehetséges kollégák toborzása, illetve megtartása. A felmérést készítő 2015-ös év végi adataiból kiderül, hogy a munkavállalók 70 százaléka szerint a vállalatok komoly munkaerőhiánnyal fognak szembenézni 2016-ban. Ez a jelenség a versenyszféra minden területét érinti – mondta Baja Sándor, a cég ügyvezető igazgatója a díjátadó gálán.

"Ez még inkább felértékeli a tudatos munkáltatói márkaépítést: az erős munkáltatói márkával rendelkező cégek ugyanis 46 százalékkal kevesebbet költenek toborzás-kiválasztásra, valamint esetükben 28 százalékkal alacsonyabb a fluktuáció, mint más vállalatoknál” – tette hozzá.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, munkahely, vonzó, díj, elismerés, állásajánlat