Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nem csak, hogy mi magunk is sokkal jobban működünk egy inspiráló csapatban, de azok a vállalkozások, amelyek bátorítják és elősegítik a csapatmunkát, vagy akár a csapatok közötti együttműködést, akár sokkal sikeresebbek is lehetnek! Ha egy csapat együttműködő kolléga összeül, semmi nem állíthatja meg őket.

Akár csapatvezetők vagyunk, akár csapattagok, az alábbi tippek segítségével nagyban hozzájárulhatunk, hogy az együttműködés minél zökkenőmentesebb és hatékonyabb legyen!

Hogyan fejlesszük saját együttműködési képességünket?

1. Figyeljük meg mások erősségeit!

Tapasztaljuk ki, melyik csapattársunk miben a legjobb, és találjuk ki, hogyan tudna minket segíteni, kiegészíteni.

2. Építsünk ki személyes kapcsolatokat!

Kérdezzünk csapattársainktól és figyeljünk oda rájuk! Derítsük ki, mit szeretnek csinálni szabadidejükben és meséljünk mi is magunkról kicsit. A bizalom az egyik legfontosabb összekötő kapocs egy csapatban.

3. Legyünk mindig pozitívak!

Gondoljunk csak bele, mi is mennyivel szívesebben dolgozunk együtt valakivel, aki az esetek nagy részében vidám és proaktív! Senki nem kedveli az állandóan panaszkodó, a munkát csak hátráltató csapattársakat.

4. Fogalmazzuk meg közösen, mit jelent a csapat számára a siker!

Legyen az akár egy új ügyfél megszerzése vagy a negyedéves számok elérése, esetleg egy prezentáció összerakása, a lényeg, hogy minden csapattag számára egyértelmű legyen a közös, kitűzött cél! Így mindenki pontosan tudja, miért is dolgozik. 

5. Kérdezzünk és figyeljünk!

Ahelyett, hogy magunk igyekeznénk megoldani egy-egy felmerülő problémát, kérjük ki a többiek véleményét! Érzékeltessük, hogy adunk a véleményükre, így valószínűleg ők is nyitottabbak lesznek a mi ötleteinkre! Egy dicsérő „Ez egy igazán jó gondolat!” fél mondat nagyon sokat dobhat a hangulaton és a közös munkán.

Ha további tippekre lenne szükségünk, hogyan hozhatjuk ki magunkból a maximumot, mint csapatjátékos, olvassuk el ezt a cikket!

Ez ám a csapatmunka!

Hogyan tehetjük hatékonyabbá a csapatmunkát?

1. Válasszunk ki egy projekt vezetőt!

Legyen egyértelmű mindenki számára, hogy ki a felelős döntéshozó a csapatban!

2. Sorakozzunk fel egy cél mögé!

Legyen tiszta a kitűzött cél!

3. Priorizáljunk!

Döntsük el közösen, milyen feladatokkal foglalkozunk először, és melyikért ki a felelős.

4. Legyen egy közös terünk!

Akár egy külön iroda, egy kávézó, vagy egy online, virtuális tér, de legyen egy hely, platform, ahol közösen tudunk kommunikálni, és ahol elérjük, vagy megtaláljuk egymást.

Tipp: Amikor egy új csapatot állítunk össze, vagy új csapatba csatlakozunk be, lehetőség szerint mindig teremtsünk alkalmat arra, hogy a csapattagok megismerjék egymást egy kicsit jobban, mielőtt belevágunk a munkába!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Pályamódosítás