Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Munkánk során alapvető az egymással való kommunikáció, ám van, aki egyáltalán nem leli örömét mindebben. Sőt, szorong ezektől az alkalmaktól, és úgy érzi, neki egyáltalán nem megy a másokkal való kapcsolatteremtés. Cikkünkben ezeknek az olvasóinknak adunk jól bevált tanácsokat. Nézzük!

Először is: vajon miért nem tudunk gördülékenyen társalogni másokkal? Íme, néhány magyarázat erre:

- Nincs mit mondanunk.

- Nem tudunk csak úgy csevegni.

- Leblokkolunk.

- Azt hisszük, hogy mások nem kíváncsiak ránk.

- Attól tartunk, hogy butaságot mondunk.

- Félünk a nyilvánosságtól, nincs bátorságunk megszólalni, véleményt alkotni ennyi ember előtt.

- Nem tartjuk magunkat elég érdekesnek.

- Kifejezetten zavar, ha mások figyelnek ránk.

- Nem szeretünk emberek között lenni.

- Nehezünkre esik kapcsolatot teremteni.

Érthetőek a fenti magyarázatok, ám foglalkozni kell velük. A fenti gátlások ugyanis nemcsak kisebb zökkenőket okozhatnak a munkánk során, hanem nagyon komoly ráhatásuk lehet a teljesítményünkre, a csapatmunkára és a beilleszkedésünkre is. Kifejezetten hátrányos helyzetbe kerülhetünk miattuk.

Ennek a viselkedésnek több oka is lehet, például az önbizalomhiány, az alacsony önértékelés, a múltbeli negatív tapasztalatokból való kiindulás, vagy éppen a nem megfelelő munkakör és munkahely választása. 

Ez a magabiztos fellépés titka

Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy változtassunk jelenlegi kommunikációnkon!

A MAGABIZTOS FELLÉPÉS 4 TÉNYEZŐJE

1. Nem mindegy, hogy mire gondolunk

Vagyis más szóval arra gondoljunk, amit szeretnénk, és ne a kudarcra. Nem könnyű erre rászokni, ám idővel és gyakorlással menni fog.

2. Nem mindegy, hogy mit akarunk

Gondolatban játsszuk el, hogy sikerünk van. Mindig ez a cél lebegjen előttünk. Végül is a karrierünk, az állásunk és az előrejutásunk a tét.

TÖBB MINT 12 000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

3. Tudjuk, hogyan lehetünk magabiztosak

Meg kell tanulnunk úrrá lenni a lelkiállapotunkon, így nem fogunk idegesnek, szorongónak tűnni adott helyzetekben. Ez szintén gyakorlást feltételez, de gondoljunk csak bele, hogy már eddig is mennyi mindent képesek voltunk megtanulni. Ez is sikerülni fog.

4. Tudjuk, hogy mit tegyünk

Tudatosítsuk magunkban, hogy kizárólag rajtunk múlik a fellépésünk sikere, és ne ruházzuk át másra a felelősséget.

Ám vannak helyzetek, amikor a fenti jó tanácsok sem vezetnek eredményre. Elképzelhető, hogy kiégettek vagyunk, nem jól teljesítünk jelenleg, de csupán azért, mert nem hagyják kreativitásunkat, önállóságra való késztetésünket, tehetségünket megélni. Ebben az esetben egyértelműen új munkakört vagy alapvetően új munkahelyet kell keresnünk. Nem velünk és valószínűleg nem is a csapattal vagy a főnökünkkel van a baj: pusztán nem passzolunk egymáshoz. Éppen ezért felesleges időrablás erőltetni ezeket a munkahelyi együttműködéseket, mert idővel még frusztráltabbá válik mindkét oldal. Inkább lépjünk a nekünk megfelelő irányba!

Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: önbizalom, magabiztosság, önértékelés, kommunikáció, munkahely, karrier