A fiatalok a gyorsabb karrier elérése érdekében hajlamosak a gyakori munkahelyváltásra. Az 1982-95 között született, úgynevezett Y generáció tagjai számára a munkavégzés közbeni szabadság és a munkahelyi légkör oldottsága kiemelkedően fontos - derül ki a Coaching Team felméréséből.

Buli legyen a munka

A 18-30 év közöttiek jól akarják érezni magát a munkahelyükön. Számukra fontos, hogy az ne csupán egy hely legyen, ahova bejárnak, mert muszáj. Olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol azon kívül, hogy értelmes dolgokkal foglalkoznak, még jó is ott lenni.

"A munkavégzés során igénylik a szabadságot, a szabad kezet. Azonban az is kiderült, hogy igenis kedvelik, és tisztelik, ha egy nagy tudású, tapasztalatú kollégával tudnak együtt dolgozni, hiszen belőlük nem az életkor, hanem a szaktudás vált ki elismerést" - mutat rá a felmérés eredményeire Lerf Andrea kutatásvezető.

A fiatalok azt nézik, hogy ki mit ért el, ki mit tett le az asztalra, nem azt, hogy ki milyen idős vagy hány évet töltött már el az adott cégnél - tette hozzá.

Kifejezetten igénylik a visszajelzéseket, és erős bennük a megfelelési vágy, szeretik a precíz kommunikációt, sőt amennyiben indokolt, akkor felvállalják a konfliktusokat is.

Ha úgy érzik, hogy nincsenek a helyükön, vagy nem látják a számukra megfelelő karrierlehetőséget, akkor könnyen váltanak munkahelyet, bevállalva ezzel akár a munkanélküliséget is.

Türelmetlenek, azonnal akarnak mindent

Ezt a korosztályt különösen jellemzi a türelmetlenség az előrelépés, a munkavégzés, illetve az anyagi juttatások terén. Ez azzal is magyarázható, hogy ők egy rendkívül felgyorsult világ gyermekei, számukra az internet közelsége (főként az okostelefonokkal a zsebükben) minden kérdésre szinte azonnali választ eredményez.

A munkahelyen azt látják, hogy naprakész friss tudással érkeznek, tisztában vannak az értékeikkel, el tudják látni a magasabb szinten dolgozók feladatait is. Türelmetlenek, hogy megkapják a magasabb pozíciót, a magasabb fizetést, a jobb juttatásokat, és így hamar feloldódik bennük az alázat a munka iránt.

Ez a generáció a fogyasztói társadalom szülötte, azaz "ha valami elromlik, dobd el és cseréld újabbra, jobbra" szellemben nevelkedett és él, ami érvényes a munkahelyekre és a kapcsolataikra is.

Egyharmaduk külföldi karrierre vágyik

A fiatalok több mint egyharmada (35 százalék) külföldön képzeli el a számára ideális álompozíciót, jellemzően az USA és Németország a két leggyakoribb célország, de Angliát, Svájcot, Ausztriát és Ausztráliát is sokan említették.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A két legnépszerűbb pozíció a saját cég vezetőjeként dolgozni, illetve egy multinacionális cégnél alkalmazottként tevékenykedni. A fiatalok negyede úgy gondolja, hogy 3 éven belül el is éri saját kitűzött célját, összesen 60 százalékuk mondta, hogy maximum 5 évet ad magának ehhez. A generáció türelmetlensége tehát itt is megmutatkozott.

Nem mindig találkozik a kereslet és a kínálat

A kutatást készítő cég korábban HR-szakértők véleményét is megkérdezte a fiatal munkavállalókról, ezért jól láthatóak a hasonlóságok és különbségek a munkakínálat és a kereslet oldaláról is.

Ami mindkét oldalnak kimagaslóan a legnehezebb, az a megfelelő munkavállaló és munkahely megtalálása - azaz a megfelelő fiatal munkavállaló felkutatása az adott pozícióra, illetve a megfelelő cég kiválasztása az Y generáció számára.

Szintén fejtörést okoz a HR szakembereknek, hogy miként lehet megtartani őket, főleg hosszabb ideig egy cégnél, egy pozícióban, ez viszont a másik oldalon nem mutatkozik nehézségként, közel feleannyira érzik azt gondnak, hogy miként tartsák meg a megszerzett beosztásukat.

A motiváció, motiváltság kérdéskört mindkét oldal nehézségként éli meg. A munkahelyen a fiatalok beilleszkedését nehezebben élik meg a HR-esek, mint maguk a dolgozók.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: fiatal, pályakezdő, Y generáció, munkahely, HR, külföldi munka