Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Cikksorozatunkban sorra vesszük a munkakörönként legfontosabb felvételi szempontokat. Vagyis ezekkel a konkrét jellemzőkkel mindenképpen rendelkeznünk kell, hogy megszerezzük a megpályázott állást. Nézzük most az IT fejlesztőkkel kapcsolatos elvárásokat!

A 7 LEGFONTOSABB JELLEMZŐ, HA IT FEJLESZTŐI MUNKAKÖRBEN HELYEZKEDNÉNK EL:

1. Integrált szaktudás

A munkaadók többsége olyan fejlesztőt keres, aki nagyon gyakorlatias, és nemcsak egy programozási nyelvre specializálódott. Az összes pont közül talán ez a legfontosabb - olyannyira, hogy az erre való képességet mérik fel először az interjú folyamán. Az igazán ütőképes jelölttől azt is elvárják, hogy rutinosan mozogjon a különböző programozási nyelvek között. Például nem elég, ha jól kiismeri magát a Java Script programozási nyelvben, ne okozzon nehézséget számára mondjuk a Ruby on Rails-re való átképzés sem. A cél: az új munkatárs minden helyzetben bevethető legyen. Erre készítsük fel magunkat, és ha még hiányoznak bizonyos ismeretek illetve gyakorlat, szerezzük meg!

2. Munkatapasztalat szerzése - már az iskolapadból

Ma már egyértelműen hátrányt jelent, ha egy friss diplomás IT-s még nem rendelkezik semmilyen munkatapasztalattal. Ha még csak tanulunk, és gyorsan el akarunk helyezkedni egy ígéretes munkakörben, már az iskola mellett vegyünk részt különböző releváns projektekben. Az IT-sokra specializálódott kiválasztási szakemberek szerint a megfelelő jelölt legalább 2-3 év tapasztalattal rendelkezik, amikor búcsút vesz oktatási intézményétől.

3. Alkalmazkodás és empátia

Mivel ebben a munkakörben gyakori a csapatmunka, jobb esélyekkel indulunk az állásinterjún, ha képesek vagyunk gördülékenyen beilleszkedni egy közösségbe. Itt az alkalmazkodóképesség ugyanolyan hangsúlyos, mint a teljes felelősséget vállaló egyéni elkötelezettség. Ugyanis ha nem illünk bele a csapatba, nem vagyunk képesek hatékonyan kommunikálni a többiekkel, a projektek sérülhetnek, a határidők csúszhatnak. Ez pedig sok helyen nem fér bele az elvárásokba.

4. Megszállottság jó értelemben véve

Nagyon beszédes a HR-esek és a leendő főnökünk számára, ha a szabadidőnkben is a szakmával kapcsolatos időtöltéseknek hódolunk. Éppen ezért erre érdemes tudatosan törekedni, ha szeretnénk kiemelkedni a sok kiváló fejlesztő közül. Csak előnyre tehetünk szert azáltal, ha vannak hobbi projektjeink, és nagy pluszt tud jelenteni, mondjuk a Stackoverflow vagy  GitHub profil is.

Ez a 7 legfontosabb elvárás egy IT-s állásinterjún

5. Használható angol nyelvtudás

Mivel a fejlesztői szakirodalom zömében angol nyelvű, és egyre több helyen nemzetközi csapatokkal kell együtt dolgozni, ezért szinte elengedhetetlen a megfelelő szintű angol nyelvismeret. Nem kell feltétlenül felsőfokú vagy anyanyelvi szinten tudni, de szükség van egy stabil megértési képességre.

KÖZEL 900 ÍGÉRETES IT FEJLESZTŐI ÁLLÁSLEHETŐSÉGEKET ITT TALÁLUNK!

6. A hibázáshoz való hozzáállás

Fontos, hogy meglegyen bennünk az a képesség, hogy ha elrontunk valamit, vagy nem a legoptimálisabb megoldást találjuk meg, akkor ne stresszeljünk emiatt. Ehelyett legyünk képesek újra nekifutni a problémának, és végigvinni akár sokadik próbálkozásra is. És ha kell, keressük meg a jó megoldást a világhálón, vagy kérjünk segítséget az ismerőseinktől. Ettől fogunk igazán fejlődni szakmailag, és így jelentünk munkaadóink számára is nélkülözhetetlen csapattagot.

7. Rugalmas munkavégzési készség

 Ez azt jelenti, hogy mivel gyakran projektekre jönnek össze team-ek – akár globális értelemben is -, ez magával hozza azt is, hogy alapvetően rugalmassá válik a munkaidő. Például otthonról is lehet dolgozni, van, amikor addig tart a munkaidő, amíg nincs kész az adott feladat, más időzónákat kell összehangolni - de elképzelhető, hogy utána két napig nem kell bemenni dolgozni. Sőt, van, aki a szabadsága alatt is belogol rövid időre, így zökkenőmentesen és kiegyensúlyozottan zajlanak a munkafolyamatok.

NÉZZÜK, MIT ÉRDEMES MÉG TENNÜNK, HA KERESSÜNK A NEKÜNK VALÓ ÚJ ÁLLÁST!

- Pályázzunk minél több helyre, töltsük fel önéletrajzunkat ide, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést a legfrissebb álláslehetőségről.

- Ha eddig nem tettük meg, akkor itt az idő aktualizálni az önéletrajzunkat! Megbízható segítséget itt találunk: ezzel a díjnyertes önéletrajz-készítő alkalmazással most ITT könnyedén összeállíthatunk egy hatékonyabb pályázatot. Letölthető önéletrajz mintákat pedig ITT találunk!

- Lépjünk még egy szinttel feljebb: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

A legfontosabb, hogy mindig tartsuk a szemünket a friss álláslehetőségeken! A fentiekkel felvértezve magunkat nézzünk körbe ITT és ITT is!

Készítette: Posta Renáta

Címkék: informatikus, IT, programozó, fejlesztő, állásajánlat, álláskeresés, állásinterjú