Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Megtaláltuk a számunkra tökéletes álláslehetőséget, minden klappol, egyetlen „bökkenő” van csak: a munka nem a lakhelyünkön van, hanem egy teljesen másik országban. Mit érdemes átgondolnunk, mielőtt belevágnánk? Mikor kihagyhatatlan a lehetőség és mikor maradjunk inkább otthon? A mérlegelésben Joó Zsuzsanna karriertanácsadó segítségét kértük, aki 19 éve foglalkozik tanácsadással.

A legfontosabb a motiváció és a nyitottság

Zsuzsanna egyből a lényegre is tér: ha valaki váltani szeretne és más országban helyezkedne el, ahhoz mindenképpen szükség van egy erős motivációra és nyitottságra. „Az a tapasztalatom, hogy általában egy átgondolt folyamat eredményeképpen dönt úgy valaki, hogy elmegy, nem csak a hasára csap. Zömében inkább fiatalokra jellemző, akik még a szülőknél vagy albérletben laknak, hiszen ők sokkal könnyebben mozdulnak, ha másik országban kapnak egy jó lehetőséget” – vezet be a témába a tanácsadó. – „A mai 50-es, 60-as korosztály már kevésbé mobilis, de ha valaki például Budapesten dolgozott felsővezetőként egy cégnél, és áthelyezik, valószínűleg az egész családjával együtt át fog költözni. De ez ritka, sokan heti pár alkalommal autóval járnak át a másik városba.”

Az információ kincs

Minden döntést alapos kutatás kell, hogy megelőzzön – mielőtt bármibe belevágunk, utána kell néznünk, hogy mit kínál a cég, hozzájárulnak-e az utazás költségeihez, adnak-e lakhatási támogatást? Milyen munkaidőben alkalmaznának, van-e lehetőség távmunkára vagy hibrid munkavégzésre? Elfogadják-e a végzettségünket a célországban is, kell-e különbözeti vizsgát tenni, elegendő-e a nyelvtudásunk? Mennyi szabadságot biztosítanak? Még lehetne folytatni a sort, egy a lényeg, hogy minden kérdéskört megfelelően járjunk körül, mielőtt egy ilyen kaliberű döntést hoznánk!

Zsuzsanna a tanácsért hozzá forduló pályamódosítóknak is mindig azt mondja, hogy ő semmit nem tanácsol, csak információt ad. „Ugyan tanácsadó a titulusom, de ódzkodom attól, hogy a saját véleményemet mondjam el az embereknek, mert azok az én gondolataim, az én tapasztalataim, az én személyiségem. A coaching eszközét használom, sok kérdést teszek fel és ezzel próbálom megmozgatni az illetőt. Nem tanácsot, hanem információt adok neki, aminek nincs a birtokában, vagy meg tudom neki mondani, hogy hol tud utánanézni az adott információnak” – magyarázza. – „A magyar munkaerőpiac helyzetével tisztában vagyok, de az, hogy mondjuk Németországban vagy Svédországban mi a helyzet, nem az én felelősségem, hanem az ügyfelemé, hogy utánanézzen. Mindenkit úgy engedek el, hogy kap egy kész csomagot, de onnantól az ő felelőssége, hogy valóban meglépi-e a váltást, vagy sem.”

Mi lesz a családunkkal?

Azok vannak a legnagyobb kihívást jelentő helyzetben, akiknek nem csak magukról kell dönteniük, hanem a párjukkal vagy a családjukkal, gyerekeikkel költöznének. Ilyenkor érdemes feltennünk a kérdést, hogy vajon a párunk is tudna-e találni magának megfelelő állást vagy otthon maradna? Ha otthon maradna, abban az esetben is elegendő lehet-e a cég által kínált fizetés? Van-e az adott városban megfelelő óvoda vagy iskola a gyerekeknek? Mennyire beszéli a párunk és a gyerekek a célország nyelvét? „Sokan megfeledkeznek arról, hogy ha a gyerekeik egy másik országban járnak iskolába, ott szocializálódnak, akkor nekik az lesz az otthonuk, így egyáltalán nem biztos, hogy később vissza akarnak majd menni Magyarországra. Ez is egy dilemma” – fejtegeti Zsuzsanna. – „Az elmúlt pár évben sokat változott a világ és egyre több cég kínál távmunka lehetőséget vagy hibrid munkavégzést. Erre érdemes mindenképpen rákérdeznünk, és ha hetente csak pár alkalommal kell személyesen megjelennünk, elképzelhető, hogy nem kell átköltöztetni az egész családot, hanem meg lehet oldani autóval vagy akár tömegközlekedéssel is.”

Nyelvtudás nélkül ne induljunk el

Zsuzsanna szerint legalább egy alapfokú nyelvtudás szükséges ahhoz, hogy nekivágjunk a költözésnek. „Ha a nyelvtudásunk nulla, ne induljunk el sehova. Végezzünk el egy tanfolyamot, hogy legalább társalgási szinten tudjuk beszélni a célország nyelvét!”

Ha mi magunk is gondolkozunk külföldi munkavégzésen, nézzünk szét az elérhető külföldi állások között! Állítsunk be magunknak állásértesítőt, hogy ne maradjunk le a legújabb lehetőségekről!

 

Készítette: Kövecses Evelin

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala