Előléptetés kudarcokkal - és 8 kérdés, amivel megelőzhetjük

Egy meglehetősen kényes helyzetről tudósítunk cikkünkben. Interjúalanyunk történetén keresztül részleteiben is beleláthatunk egy olyan szituációba, amibe sokak kerülhetnek - és az esetek többségében az egészségük és/vagy az előre menetelük láthatja kárát. Pedig milyen ígéretesen indul az egész.

Klára számára az volt a múlt év legnagyobb szakmai sikere, hogy egy szinttel feljebb léptették: sales specialistából sales managerré nevezték ki. Az ebben rejlő elismerés, a bizalom, és a motivációs vonulat kétségtelen, szinte nincs is olyan ember, aki ne várná egy idő után erőfeszítéseiért cserébe ezt a fajta jutalmazást. Persze ettől még előfordulhat, hogy évekig ugyanazon a szinten és adott munkakörben megreked valaki, de a rutinos olvasóink már bizonyára jól tudják, hogy ilyenkor kell intenzíven állást keresni és új kihívások, új munkahely, új főnök után nézni.  

Előléptetés kudarcokkal - és 8 kérdés, amivel megelőzhetjükTöbb mint 400 sales manager állás itt!

Visszatérve interjúalanyunkra, tavaly szeptemberben előléptették, amihez minden szokásos pozitívum is társult: hangzatosabb titulus, cégen belüli nagyobb döntési jogkör, magasabb jövedelemcsomag, és még egy céges autó is. A baj csak akkor kezdődött, amikor az év egyébként legsűrűbb időszakában, az utolsó negyedévben jóval magasabb tervszámokat is vártak volna tőle.

"Irreális volt teljesíteni - vallja be Klára -, több mint 200%-kal több árbevételt kellett volna hoznom, mint átlagban korábban. Sosem gondoltam volna, hogy amire már annyira vágytam, így fog elsülni. Nagyon mínuszosan zártam a negyedévet, és így a kinevezés után ez óriási szégyen volt számomra. Most már hatodik hónapja vagyok az új pozíciómban, de még mindig nehezemre esnek bizonyos dolgok. Azt is elárulom - hátha segítek a hasonló helyzetben lévőknek ezzel is -, és bár nem vagyok rá büszke, de az év végi hajrázásban minden este nyugtatókkal aludtam. És az is előfordult, hogy alkoholt is ittam rá... Igen, tudom. Nem normális dolog így oldani a stresszt, belátom, de körülöttem egyébként sokan csinálják ezt. Aztán a karácsonyi családi fotókon visszanézve önmagamat döbbentem rá, hogy ha így folytatom, totálisan ki fogok égni."

Előléptetés kudarcokkal - és 8 kérdés, amivel megelőzhetjük

A harminchárom éves hölgy ezután tett egy újévi fogadalmat: tanulva a tapasztaltakból segítséget kért a főnökétől, hogy gondolják át a helyzetet és az elvárásokat. "Ebben a szakmában farkastörvények írják az eseményeket. Ha nem hozod a számokat, egyszer kapsz egy kis türelmi időt, de nincs második pardon, utána szedheted a sátorfádat. Fogalmam se volt, mi várhat rám ebben az évben, mennyire rázódok bele az új szerepbe és felelősségi körbe, ezért kértem a főnökömet, hogy beszéljük át, ő hogyan látja a helyzetet, és adjon tanácsot. Na, hát sok köszönet ebben a beszélgetésben nem volt, csak a letolást kaptam meg az újabb... mondhatjuk úgy, kihívásokat. Darálta a targeteket, az új piaci szegmensekre bevezetendő termékköröket, én meg akkor jól eldöntöttem, hogy keresek egy másik állást. Ettől a cégtől és ettől a főnöktől távol. Mert ha a vezetőm még a segítségkérésemre válaszul is csak kisdiktátort játszik, és azt gondolja, hogy ezzel majd kisajtolja belőlem a tervszámokat, akkor mire számíthatok itt, mondjuk egy év múlva? Ugyanez lesz, ez egy őrült huszonkettes csapdája... én meg szépen belerokkanok."

Valóban, sok igazság van ebben a gondolatmenetben, és az egyik legnagyobb veszély valóban a kiégés, és az egészségügyi állapotunk romlása - ami nagy valószínűséggel benne is van az említett helyzetben. De akkor mit tegyünk? Ne vállaljuk el, ha kineveznek bennünket? Vagy vágjunk bele, lesz, ami lesz?

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Klára tanácsa a hozzá hasonló cipőben járóknak: kérdezzük meg magunktól a következőket, még az új munkakör elvállalása előtt:

1. Elég nagy-e a kockázatvállaló képességünk?

2. Jól tűrjük-e a stresszt? Akár hétről hétre, hónapokon át is?

3. Tudjuk-e delegálni a részfeladatokat csapaton belül?

4. Képesek vagyunk-e gyorsan és objektívan dönteni?

5. Fel tudunk-e nőni a felelősséghez, a kiemeltebb feladatkörhöz, a magasabb szintű reprezentációs elvárásokhoz?

6. Minden tudás és képesség birtokában vagyunk-e, vagy szükséges lenne valamilyen továbbképzés, tréning?

7. Van-e B-tervünk, ha mégsem álljuk meg a helyünket az új munkakörben?

8. Mi a közép- és hosszútávú karriercélunk?

Nyolc kérdés, amelyet érdemes alaposan és nagyon őszintén végiggondolni. Klára most már belátja, számára a delegálási képesség egy nagy hiány: mindenben a tökéletességre törekszik, így csak akkor nyugodt, ha ő maga végzi el a feladatokat. A csapat asszisztensének még az olyan legegyszerűbb feladatokat sem adta ki, mint például címlista frissítés, holott az az illető munkakörébe tartozna. Így viszont valóban képtelenség mindenhol helyt állni, a kiemelt feladatainkra megfelelően összpontosítani - és közben még a feltöltődésünkre, további fejlődésünkre is időt fordítani.

Ha nagy a stressz, és nem tudjuk kezelni, lépjünk! Ne várjuk a megoldást másoktól, mi magunk tudjuk csak kézbe venni karrierünk irányítását. Merthogy ez irányítható, csak tudatosnak és aktívnak kell lennünk. Érdemes a Klára által is javasolt közép- és hosszú távú karriertervünket kidolgozni, így amikor mérföldkövekhez és döntési helyzetekhez érkezünk, megvizsgálhatjuk: valóban ebbe az irányba akarunk haladni?

Előléptetés kudarcokkal - és 8 kérdés, amivel megelőzhetjükNe feledjük: ezen az oldalon naponta több száz új álláshirdetéssel találkozhatunk. Regisztráljunk, írjunk mindenkinek - még akkor is, ha nem mindenben felelünk meg a követelményeknek. Azonban a sikeres pályázáshoz egy igazán jó önéletrajz is kell! Letölthető önéletrajz mintákat ITT találunk, a Profession.hu önéletrajz-készítőjét pedig ITT.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, álláskeresés, sales, értékesítés, karrier, előléptetés