Nem minden a pénz, mondjuk többször is, de az is igaz, hogy méltatlanul keveset sem szeretnénk keresni. Ez a dilemma játszódik le három interjúalanyunkban is, mely minden bizonnyal több olvasónknak szintén ismerős szituáció. Nézzük!

Albert már tíz éve dolgozik ugyanannál a pénzügyi tanácsadói cégnél. Itt töltötte a gyakorlatát, majd pályakezdőként felvették és idővel elő is léptették – ma már csoportvezető és két ember tartozik hozzá. "Nem mondom, hogy ez álmaim munkája, de egyelőre nem ugrálok. Rutinosan dolgozom, gyakorlatilag hibamentesen már, és ez nagyon sokat jelent nekem. A fizetésem viszont nagyon elmaradt… pályakezdőként kilenc éve kaptam 220 ezer forintot, ami az elmúlt évek során 93 ezerrel emelkedett. Bruttóban értem… Már kétszer próbáltam a főnökömmel ezt rendeztetni, de mindig volt valami indok, amiért nem lehetett. De mégis maradtam. A munkát szeretem, a kollégák jól irányíthatók, és mondjuk a cafeteria is rendben van. Viszont például előrelépési lehetőséget egyáltalán nem látok magam előtt.”

- Munkaviszony: 10 év

- Munkakör: pénzügyi csoportvezető, 2 beosztottal

- Fizetés: bruttó 313.000, nettó 208.145 Ft/hó

- Bónusz: egy havi fizetés év végén

- Túlóra: elszámolás alapján fizetik

- Juttatások értéke: a maximális összeget kapják a munkatársak havi bruttó 37.500 Ft értékben.

TÖBBET AKARUNK KERESNI? TÖBB MINT KÉTSZÁZ NYITOTT POZÍCIÓ!


Elárulták, mennyi a fizetésük

"Több mint két évet dolgoztam rendezvényszervezőként ennél a cégnél – foglalja össze Tamara -, már eleve 3 éves releváns szakmai tapasztalattal jöttem ide. Nagyon meglepődtem azon, hogy a próbaidőre milyen alacsony bért kínáltak fel – összesen, 210 ezret, azzal, hogy ha beválok, megemelik 15%-kal. A legdurvább azonban az, hogy ezt később sem rendezték mindenféle kifogások miatt - én meg közben szinte a belemet is kidolgoztam, annyi munkát rám toltak már az elejétől. Ez amúgy egy családi vállalkozás, nagyon jó ügyfélkörrel, nagy cégek, jó márkák tartoznak bele, szétkeresik magukat a tulajok. De a háttérben megy a kizsigerelés, meg a hol tudunk minél többet spórolni gondolkodás. És amikor szóvá tettem, akkor megkaptam: el is lehet innen menni. Ennyi. El is jöttem."

- Munkaviszony: 2 év

- Munkakör: rendezvényszervező

- Fizetés: bruttó 210.000, nettó 139.650 Ft/hó

- Bónusz: nincs

- Túlóra: nincs elszámolva

- Juttatások értéke: egy éve megszűnt a Cafeteria – üzleti eredményekre hivatkozva, nem a fizetést csökkentették, hanem ezt vették vissza. Előtte havi 5 ezer forint értékű juttatást kaptak a munkatársak.

Nézzük harmadik interjúalanyunk, Szilvi esetét, aki vezetői asszisztensként dolgozik! "Hivatalosan nem változott a munkakörömaz elmúlt hét évben, amióta itt vagyok – és a fizetésem is csak minimális szinten vánszorgott feljebb: De valójában sokkal több feladatom és felelősségem lett olyan négy éve, amikor megkaptam a HR csapatépítések megszervezését, lebonyolítását és minden hozzá tartozó adminisztrációt. Napi tíz órákat dolgozom… Sajnos nincs diplomám, így szerintem annyira nem találnék jobban fizető munkákat. De közben meg egyedül nevelem a két lányomat, és tudom, hogy mindannyiunk érdekében mozdulnom kell valamerre. Nagyon nehéz dönteni, hogy mi lenne a legjobb. Talán idén megoldódik ez is.”

NINCS FŐISKOLAI VÉGZETTSÉGÜNK? ITT NÉZZÜNK KÖRBE!

- Munkaviszony: 7 év

- Jelenlegi munkakör: igazgatói asszisztens

- Fizetés: bruttó 286.000 / nettó 215.189 Ft/hó

- Bónusz: két havi fizetés, év végi teljesítményértékelés alapján

- Túlóra: nincs elszámolva

- Juttatások értéke: a Cafeteria havi szinten 16.000 Ft (Erzsébet-utalvány és SZÉP kártya), és évente egyszer 50.000 Ft (szabadidő – és kultúra utalvány formájában).

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Ha mi is hasonló cipőben járunk, ne feledjük: megoldás mindig van. De tennünk kell érte! Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: munkahely, fizetés, bér, jövedelem, juttatás, cafeteria