Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A munkánk során elengedhetetlen, hogy e-mailben is tartsuk a kapcsolatot a cégünk partnereivel, kollégáinkkal, feletteseinkkel, beosztottjainkkal. Ugyanakkor álláskeresés során is hasznunkra válhatnak az alábbi módszerek, ha elektronikus levélben kell eljuttatni pályázatunkat a reménybeli munkaadónknak.

Nyilvánvalóan szeretnénk minden esetben udvariasak és informatívak lenni egyszerre, valamint a minket érdeklő kérdésekre is választ kapni.  Most megmutatjuk azokat az alapvető praktikákat, amelyeket alkalmazva biztosan nem maradnak olvasatlanul a leveleink, és növelhetjük az esélyünket arra is, hogy rövid időn belül megkapjuk a visszajelzést.

Ezeket tartsuk szem előtt minden levélváltásnál:

1. Jussunk át a szűrőn

A legfontosabb, ami alapján a címzett eldönti, hogy azonnal elolvassa-e amit küldtünk neki, az a tárgy mező. Ide érdemes olyan információkat írni, amik röviden utalnak a levél tartalmára, esetleg határidőkre, így azonnal kiderül, hogy számára fontos információ található-e a sorainkban. Például: 2020. február 21. Partnertalálkozó – meghívottak egyeztetése, vagy Jövő heti meeting (dátum) tematikája, vagy állásra jelentkezés esetén: Pályázat – Munkakör megnevezése – Saját nevünk.

2. Maradjunk korlátok között

Egy tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a legnagyobb arányban azokra a levelekre érkezik gyors válasz, amelyek legfeljebb 75-100 szóból állnak.

Talán első olvasatra ez kevésnek tűnhet, de a legtöbb e-mailhez valóban elég mindössze öt mondat. Ha ebbe a korlátba nem sikerül beleszorítani a mondandónkat, lehet, hogy érdemesebb inkább telefon után nyúlnunk, majd a levélben hivatkozni a korábban szóban elhangzottakra.

3. Egy cél, egy e-mail

A hatékonyság érdekében, egy e-mailben csak egyetlen problémát tárgyaljunk, hiszen a szerteágazó kérdések, több témakört érintő egyeztetni valók miatt, biztosan nem tudjuk betartatni a terjedelmi korlátot. Ha nem így teszünk, két-három különböző feladat, vagy téma megtárgyalása már olyan hosszúságú levelet fog eredményezni, hogy szinte a nullára redukáljuk az esélyét annak, hogy gyors válaszban részesüljünk. A levelünkben tárgyalt kérdéskör legyen összhangban a tárgy mezőben leírtakkal és szorítkozzon a lényegre! Kerüljük a felesleges és a téma szempontjából irreleváns bevezető mondatokat, rövid és egyértelmű kérdéseket tegyünk fel, amelyekre ugyanilyen válaszokat lehet adni.

4. Búcsúzzunk hatásosan

A korábban már említett tanulmányban harmincötezer levelet vizsgálva az derült ki, hogy nem elég egy sablonos üdvözlettelt odaszúrni a mondandónk végére!

A válaszadás szempontjából 36 százalékkal növeli sikerünk esélyét az, ha búcsúzásunk tartalmazza a köszönöm szót. Használjuk a „Köszönettel”, „Segítségét előre is köszönöm”, „Várom visszajelzését. Köszönettel” formulákat és aláírásként, a nevünkön kívül, jelenítsük meg beosztásunkat, telefonos és e-mail elérhetőségeinket egyaránt.

5. Csak helyesen

Szerencsére ma már nem kell nyelvésznek születnünk, az alapvető helyesírási hibák, elütések, vessző, és mondatvégi írásjelek ellenőrzése céljából futtassunk le egy helyesírás-ellenőrző programot a szövegen! Természetesen olvassuk át mi magunk is az egész levelet, mert csodálatos nyelvünkben rengeteg kivétel van, amit egy ilyen program tévesen is értékelhet akár helyes, akár helytelen megoldásként.

Álláskeresés esetén is sikerrel alkalmazhatjuk ezeket a tippeket, kövessük személyes prioritásainkat, keressünk aktívan, és ne felejtsünk el láthatóvá válni a munkaadók számára sem. A kitartásunk garantáltan meghozza a gyümölcsét, egy megfelelően megírt e-maillel kombinálva! Ha pedig tovább növelnénk esélyeinket, töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra itt, iPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor rátalálhatunk a számunkra testhezálló munkára. Ha inkább lényegretörő e-mailek segítségével tájékozódnánk a betöltendő pozíciókról, iratkozzunk fel a Profession hírlevelére itt!

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, kapcsolattartás, kommunikáció, e-mail