Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Hetente bukkannak fel új cikkek a tökéletes munka-magánélet egyensúly elérését célzó tippekkel. "Hatékonyság mindenek felett", vagy éppen "dolgozzunk okosabban", "hagyjuk a munkát a munkahelyen" - szólnak a jótanácsok. Azonban az Independent szerzője, Phil Jones szerint nem a meglévő rendszereken belül kellene keresnünk a megoldást, hanem a négynapos munkahét bevezetése hozhatná el egy boldogabb időszak kezdetét.

Egyre többen támogatják a négynapos munkahét bevezetését

Nincs ezzel egyedül, egyre többen gondolják úgy, hogy kevesebbet kellene dolgoznunk. "Azért dolgozzunk, hogy éljünk, ne azért éljünk, hogy dolgozzunk" - mondta el John McDonnell a brit Munkáspárt politikusa legutóbbi beszédében. Meglepőnek tűnhet a négynapos munkahét bevezetése, de ne feledkezzünk meg arról, hogy az ötnapos hetek sincsenek velünk az idők kezdete óta. Az is igaz ugyanakkor, hogy vallástól, régiótól függően jelenleg is eltérő koncepciók léteznek, de a legelterjedtebbek korunkban mégis a hétfőtől péntekig tartó, 40 órás munkahetek. 
 
Ezen egyre többen változtatnának: a szintén brit New Economics Foundation egyenesen 21 órás munkahetek bevezetését ajánlja; szerintük ez a munkanélküliség, a klímaváltozás, a rossz életkörülmények problémáin is segíthet. 
 
Az elmúlt hónapok történései arra is sokakat ráébresztettek, hogy egyszerűen nincs elég időnk a töltődésre, a vírus miatti szorongás pedig csak tetézte a szokásos stresszt. Mi lenne, ha kevesebbet dolgoznánk?
 

Ami korábban őrült ötletnek tűnt, az mára egyre több munkavállaló számára valóság: az adat marketinggel foglalkozó Normally büszként hirdeti weboldalán, hogy "Heti 4 napot dolgozunk - Minden héten." Az Intrepid Camera, a Lara Intimates, az Elektra Lighting, vagy az új-zélandi Perpetual Guardian vállalatok szintén tapasztalatból mondják, jót tesz az üzletnek, hogy kevesebbet dolgoznak. A boldogabb és egészségesebb dolgozó hatékonyabb dolgozó is. Meglepő? Ha belegondolunk, egyáltalán nem. 

 
A négynapos munkahét nemcsak a dolgozók egészségi állapotára lehet jó hatással, de párhuzamosan a sokat emlegetett automatizációt is támogathatja. Tehát nem arról van szó, hogy a meglévő feladatainkat kell rövidebb idő alatt elvégeznünk, hanem az eltűnő, vagy átalakuló feladatkörök azzal járnak, hogy megmarad a munkahelyünk, de kevesebbet kell dolgoznunk. 
 
A rövidebb munkahét a munkáltatók számára is sok előnnyel járhat: az egyértelmű, hogy a hatékonyabb, egészségesebb dolgozók hasznosabbak a vállalatok számára, de a négynapos hét költségcsökkenéssel is járhat. Hiszen a hét ötödében nem járnak be a dolgozók: nem fogy a víz, nem főznek kávét, nem kell takarítani. Az amerikai Shake Shack másfél éve vezette be a négynapos munkahetet, ők az állásaikra jelentkezők számában tapasztaltak extrém ugrást: sokkal több nő, kisgyerekes anya jelentkezett hirdetéseikre, akik nagyra értékelték az extra családdal töltött idő lehetőségét.
 
Ki mivel töltené az ajándék napot a héten? Családi programok? Ügyintézés? Önkénteskedés, egy új hobbi? 
 

Lehet, hogy elég lenne egy új munkahely a boldogsághoz?

Ha nem is garantálhatjuk egyből a négynapos munkaheteket, egy új állás is sokat dobhat az életkörülményeinken.Friss önéletrajzra mindenképp szükségünk lesz, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak.

Szakemberekre valamennyi szektorban nagy szükség van folyamatosan. 

fizikai, segéd és betanított munkák között is érdemes válogatnunk, anyagmozgatókat több, mint 120 helyre várnak, ahogy gépkezelőként is több, mint 100 állás áll nyitva előttünk.

Szakiskolai végzettséggel itt, középiskolai végzettséggel itt, főiskolai vagy egyetemi diplomával pedig itt érdemes szétnéznünk.

A járvány miatt veszítettük el a munkánkat? Itt olvashatunk a munkakeresési járadék igényléséről, itt pedig az álláskereséshez kaphatunk hatékony iránymutatást. 

AJÁNLÓ: A koronavírus miatt új állást keresőknek létrehozott felületünk, az Álláskeresési Térkép egy helyen tartalmaz minden fontos információt: az álláskeresési járadék igénylésétől az állásinterjús felkészülésig.A mentőöv állásokért is érdemes kattintanunk, hogy mihamarabb elhelyezkedhessünk. 

Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala